به گزارش ایسنا، جودو بانوان ایران نسبت به برخی رشتهها کمتر شناخته شده است و دختران جودوکار دور از لنز دوربینها تمرینات آماده سازی خود را برای حضور در میادین بینالمللی پیگیری میکنند. هر چند میزان موفقیت در هر رشتهای با میزان توجه و اقبال عمومی آن رشته رابطهای مثبت دارد و جودو بانوان با تعداد کمتر مدالها کمتر مورد توجه است اما دختران این رشته آرزوهای بزرگی دارند و هر روز برای رسیدن به آن تلاش میکند.
نسرین محمدصالحی جودوکار ۲۰ ساله از تکواندو به این رشته آمد تا قهرمان آسیا شود و میگوید دوست دارد کارهای سخت را انجام دهد و مدالآوری در جودو نیز سخت است. او به قولهای آرش میراسماعیلی برای توجه بیشتر به جودو بانوان امیدوار است و میگوید هر چند امکانات دختران ایران در مقایسه با کشورهای دیگر کمتر است اما آنها دست از تلاش برنمیدارند.
این جودوکار در گفتوگو با ایسنا در مورد انتخاب این رشته گفت: قبل از اینکه جودو را شروع کنم، تکواندوکار بودم. وقتی برای تمرین به باشگاه میرفتم، کلاس جودو قبل از ما برگزار میشد. چند جلسه به کلاس جودو رفتم و به مرور متوجه شدم از جودو بیشتر خوشم بیشتر میآید، به همین دلیل در ادامه و تقریباً از سال ۱۳۸۸ این رشته را شروع کردم.
او در مورد مدالآوری در تکواندو و جودو گفت: مدالآوری در رشته جودو قطعاً سختتر است اما همیشه دوست دارم کارهای سخت را انجام دهم و به هدفم که مدال آسیایی و کسب سهمیه المپیک است، برسم. به همین دلیل از انتخاب این رشته پشیمان نیستم.
امکانات کمتر نسبت به کشورهای دیگر
نسرین محمد صالحی در مورد وضعیت جودو بانوان ایران گفت: از آنجایی که این رشته برای ژاپن است مدالآوری در آسیا سخت شده و بیشتر به قرعه دختران بستگی دارد. اگر قرعهشان در اولین بازی ژاپن باشد کار خیلی سخت میشود. البته در چند سال اخیر که مربی خارجی داشتیم و از مربیان خوب کشور برای هدایتمان استفاده کردند، شرایطمان بهتر شده است. در مقایسه با کشورهای دیگر امکانات تمرینی کمتری داریم و شرایطمان ضعیفتر است اما ورزشکارانمان واقعاً پتانسیل خوبی دارند و تلاش میکنند.
ملیپوش جودو بانوان در مورد وضعیت خوابگاههای دختران اردونشین گفت: قبلاً شرایط خوابگاهمان کمی بد بود ولی از زمان ریاست آقای میراسماعیلی وضعیت بهتر شده و خیلی از امکانات خوابگاه را عوض کرده است. قبلاً خوابگاهها خیلی کم و تعداد جودوکاران زیاد بود به همین دلیل اذیت میشدیم. البته هنوز هم کمی مشکل کمبود جا داریم ولی تعداد بازیکنان را کمتر کردند تا راحت باشیم. در حال آماده کردن خوابگاه بزرگتری هستند که شرایط را برایمان راحتتر کنند.
او در ادامه افزود: آقای میراسماعیلی به جودو بانوان توجه دارد و قولهای زیادی چون برگزاری اردوی مشترک با تیمهای آذربایجان یا ترکیه داده است. علاوه بر این به دنبال برگزاری بازی تدارکاتی پیش از مسابقات رسمی است.
پیشرفت در اردوی تیم ملی
ملیپوش جودو بانوان به اردوهای تیم ملی قبل از مسابقات آسیایی این رشته اشاره کرد و گفت: از اول عید ۹۸ اردوهایمان شروع شده است. در پایان هر اردو مسابقه انتخابی داشتیم و کسانی که باختند از تیم ملی خط خوردند. به مرور تعداد نفرات کمتر شد و در اردوی آخر بیشتر جودوکاران اعزامی حضور دارند. در این مدت از نظر تاکتیکی و تکنیکی پیشرفت کردیم و سعی میکنیم، آمادهتر شویم.
او در مورد پیگیری تمرینات جودو به صورت شخصی گفت: از امسال در زنجان درس میخوانم وبا مربی و جودوکاران دیگری تمرین میکنم. لیگ نداریم و مجبوریم خودمان تمرین کنیم، علاوه بر این در اردوها تمرینات را یادداشت برداری و بر اساس آن تمرین میکنیم یا توجهمان را بر ایراداتی بگذاریم که در اردوی تیم ملی به ما گوشزد کردند. برای آموزش شیوههای جدید مبارزه هم از فیلمهای آموزشی و راهنمایی مربیان استفاده میکنیم.
ترازوی خرابی که در مسابقه آسیایی کار دستش داد
این جودوکار که سابقه حضور در مسابقات آسیایی هنگکنگ در سال ۱۳۹۳ را دارد در این مورد گفت: در این مسابقات موفق نشدم مدال کسب کنم چون یک روز قبل از مسابقه چهار کیلو وزن کم کردم، به همین دلیل افت بدنی شدیدی برایم به وجود آمد و آنگونه که دوست داشتم، مسابقه ندادم.
او در مورد کاهش وزن روز قبل از مسابقه گفت: از آنجایی که در طول اردوی تیم ملی در خوابگاه کاراته بودیم هر روز نمیتوانستیم از ترازوی فدراسیون جودو استفاده کنیم و اوقات بیشتر روی ترازوی یکی از جودوکاران میرفتیم. از قبل مسابقات کمی اضافه وزن داشتم که کنترلش کردم اما در مسابقات متوجه شدم ترازوهایمان خراب بوده و چهار کیلو اضافه وزن دارم. در نتیجه مجبور شدم برای کم کردن وزن تعداد بیشتری لباس بپوشم تا بیشتر عرق کنم و آب بدنم بسیار کم شد. آقای میراسماعیلی هم تمرینم داد و با کمک او به سر وزن رسیدم.
انتهای پیام