به گزارش ایسنا، روز دوچرخه سال پیش با ابتکار ترکمنستان به عنوان یک کشور مسلمان با هدف کاهش آلودگی هوا و حفظ سلامت شهروندان به تصویب سازمان ملل رسید، بنابراین امسال دومین سالی است که روز جهانی دوچرخه در جهان پاس داشته میشود.
دراین باره محمد درویش - فعال محیط زیست و یکی از مبلغان دوچرخهسواری در کشور در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به اینکه ساعت شش عصر امروز (۱۳ خرداد)، با هماهنگی شهرداری تهران یک گردهمایی به مناسبت روز جهانی دوچرخه در پارک لاله برگزار میشود، تصریح کرد: برای شرکت در این برنامه از مهدی جمالینژاد معاون عمران و توسعه امور شهری و روستایی وزیر کشور، مرضیه حصاری مدیر کل حمل و نقل وزارت کشور و همچنین تعدادی از مدیران شهرداری از جمله محسن پورسیدآقایی معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری تهران دعوت شده است.
این فعال حوزه محیط زیست با اشاره به اینکه سال گذشته تصویب روز جهانی دوچرخه در سازمان ملل، با رای همه کشورها انجام شد و این پیشنهاد حتی یک رای منفی یا ممتنع نداشت، تاکید کرد: هدف از گردهمایی امروز در پارک لاله آن است که ما هم در کنار ۱۷۰ کشور دنیا که مناسبت روز جهانی دوچرخه را پاس میدارند؛ حضور داشته باشیم و برای ترویج دوچرخهسواری تلاش کنیم.
درویش با بیان اینکه شهرداری تهران اقدام خوبی را برای ترویج دوچرخهسواری شروع کرده است، گفت: مطابق برنامه پنج ساله سوم شهرداری تهران هر یک از شهرداران مناطق ۲۲ گانه تهران موظف شدهاند که هر سال یک خیابان کامل شامل مسیر خودروهای شخصی و اتوبوسها، مسیر ایمن دوچرخهسواری و پیاده راه ایجاد کنند. هدف این است که هر سال ۲۲ خیابان مجهز به مسیر ایمن دوچرخهسواری و پیادهراه به مبلمان شهری اضافه شود.
وی تاکید کرد: از طریق این برنامه بعد از پنج سال ۱۱۰ خیابان کامل (مجهز به مسیر ایمن دوچرخهسواری و پیادهراه) خواهیم داشت. این خیابانها که به هم متصل خواهند بود؛ تعداد سفر با دوچرخه را از ۶۰ هزار سفر به حداقل ۳۰۰ هزار سفر در روز افزایش میدهد.
به گفته این فعال محیط زیست، هفته آینده قرار است از مسیر دوچرخهسواری خیابان طالقانی و دو مسیر دیگر در منطقه شش رونمایی شود، همچنین از سوی وزارت کشور، بخشنامهای به شهرداریهای سراسر کشور ارسال شده است مبنی بر اینکه یکی از مولفههای امتیاز آور شهرداریها، تلاش آنها برای تجهیز مسیر ایمن دوچرخهسواری و استفاده از دوچرخه است.
انتهای پیام