به گزارش ایسنا، پایگاه خبری دیلی بیست در گزارش ادعایی خود آورده است که در پی افزایش تنشها میان تهران و واشنگتن چند تن از مقامهای دولت باراک اوباما (رئیس جمهور پیشین آمریکا) در تماسهای خود با مقامات دولت ایران، شامل محمد جواد ظریف وزیر امورخارجه از تهران خواستهاند تا وارد بازی با رئیس جمهور ترامپ نشود و خونسردی خود را حفظ کند.
بنا بر ادعای دیلی بیست، گفتوگو میان مقامات دولت اوباما و مقامات دولت ایران از نوامبر ۲۰۱۶ ادامه داشته است و ظریف که هر سال برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک سفر میکند، بهطور معمول با قانونگذاران، اندیشکدهها، روزنامهنگاران و مقامات سابق آمریکایی دیدار میکند.
در ادامه این گزارش ادعا شده است: اما تماسهای اخیر که بهطور شخصی و تلفنی و در طول دو ماه اخیر بوده است در حالی صورت گرفته که خطوط ارتباطی میان تهران و واشنگتن از طریق واسطههایی در اروپا و نقاط دیگر ضعیف شدهاند.
چند مقام پیشین آمریکایی در گفتگو با دیلی بیست تاکید کردند که گفتوگوهایشان با مقامهای دولت ایران کاملاً نرمال بوده است اما به گفته یک دستیار کنگره، این تماسها میتواند هشداری برای دولت دونالد ترامپ و پیامهایش به دولت ایران باشد.
بنا بر این گزارش، این دستیار کنگره افزود: مهم نیست که آنها به ایرانیها چه گفتند. مهم این است که آنها (با این کار) چه پیامی به متحدان سیاسی خود در آمریکا میدهند. این اقدامی است برای ایجاد دو دستگی در دولت ترامپ و انزوای آن.
به گزارش ایسنا، در ادامه سیاستهای خصمانه واشنگتن درقبال کشورمان، دولت دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا چندی پیش اعلام کرد که یک ناو گروه را برای مقابله با آن چه که تهدیدات احتمال ایران خوانده بود، به منطقه فرستاده است. آمریکا همچنین در راستای رویکرد خود برای اعمال فشار بر کشورمان تاکید کرد که دیگر هیچ کشوری اجازه ندارد از جمهوری اسلامی نفت بخرد و از این رو، معافیتهای نفتی ایران را تمدید نمیکند.
این اقدامات بهعلاوه اظهارات ضد و نقیض مقامات و بهویژه رئیس جمهور آمریکا برای مذاکره با ایران سبب شده تا سطح اختلافات میان دو کشور بالا برود.
عباس موسوی سخنگوی وزارت امورخارجه ایران اخیراً درباره اظهارات متناقض ترامپ درباره روابط ایران و آمریکا و صحبتهای او در دیدار با نخست وزیر ژاپن که بار دیگر از تمایل کشورش جهت مذاکره با ایران سخن گفته بود، اظهار داشت: همان طور که پیش از این نیز اعلام کردهایم ایران به لفاظیها توجهی ندارد و آنچه که برای ما مهم است تغییر لفاظیها به تغییر رویکرد است. ما بر اساس رفتاری که میبینیم تصمیمگیری میکنیم و آنچه که برای ما مهم است تغییر رویکرد در رفتار آمریکاییها است.
سخنگوی وزارت امور خارجه همچنین در رابطه با مذاکره ایران و آمریکا تاکید کرد که مذاکره مستقیم و غیر مستقیمی بین تهران و واشنگتن در جریان نیست و گفت: ما در پای میز مذاکرات حضور داشتیم. آنها بر اساس برخی از توهمات اشتباهشان به صورت غیر قانونی از برجام خارج شدند و توافق صورت گرفته را زیر پا گذاشتند. ما فعلاً چشم اندازی برای مذاکره با آمریکا نداریم.
به گزارش ایسنا، به تازگی نیز اخباری مبنی بر دیدار اخیر ظریف با یک سناتور آمریکایی منتشر شد که عباس موسوی در این باره خاطر نشان کرد: صرف دیدار به معنای مذاکره نیست. مذاکره، گفتوگو و رایزنی مفاهیمی هستند که از نظر معنایی با هم متفاوت هستند. ما مقامات کنگره آمریکا را اعضای دولتی نمیدانیم و ما بنا نداریم که با هیچ یک از مقامات دولتی آمریکا مذاکره کنیم.
این دیپلمات ارشد کشورمان تصریح کرد: گفتوگو و تبادل نظر با شخصیتهای سیاسی سابق و کسانی که دارای تحلیل و نظر هستند و دستی بر آتش دارند، منعی ندارد و این گفتوگوها میتواند ادامه داشته باشد.
وی در ادامه صحبتهای خود با تاکید بر اینکه ایران در راستای پیشبرد دیپلماتیک خود با کشورهای مختلف منطقه به صورت دو جانبه، سه جانبه و حتی پنج جانبه دیدارها و گفتوگوهایی دارد، یادآور شد: دیپلماسی فعال ایران برای رایزنی و گفتوگو با کشورهای منطقه کماکان ادامه خواهد داشت. ما تمرکز ویژه ای بر همسایگانمان داریم و انشاءالله ثمرات این رایزنیها و گفتوگوها را به زودی مشاهده میکنیم.
انتهای پیام