به گزارش ایسنا، اینس پوهل، سردبیر دویچه وله در تحلیلی میآورد، در انتخابات پارلمان اروپا در آلمان، اتریش و هلند راستگرایان پوپولیست، بر خلاف انتظار، به موفقیت خیرهکنندهای دست نیافتند. این یک نتیجه مثبت انتخابات آخر هفته است.
نکته مثبت دیگر، افزایش شمار رایدهندگان در بسیاری از کشورهاست. علت این امر برجسته ساختن اهمیت انتخابات از جانب ناسیونالیستها و طرفداران اتحادیه اروپا بود.
علاوه بر این آمار رایدهندگان زیر ۳۰ سال نسبت به انتخابات دور گذشته افزایش چشمگیری داشت؛ سند دیگری برای اینکه به اروپا و این پرسش اهمیت داده میشود که چگونه میخواهیم با یکدیگر زندگی کنیم.
بیشترین آرای این گروه سنی را حزب سبزها کسب کرد که در مبارزات انتخاباتی موضوع حفاظت از آب و هوا را قبضه کرده بود، موضوعی که به آینده پیوند خورده است.
فاجعه برای سوسیال دموکراتهای آلمان
این یکشنبه برای سوسیالدموکراتهای آلمان روزی فاجعهبار محسوب میشود. آرای قدیمیترین حزب دموکراتیک آلمان در انتخابات پارلمان اروپا به زیر ۱۶ درصد رسید.
اما این کل فاجعه نیست: روز یکشنبه همزمان در ایالت برمن انتخابات پارلمانی هم برگزار شد. در این ایالت در ۷۳ سال گذشته سوسیال دموکراتها حکومت میکردند اما دوران آنها به پایان رسیده و برای نخستین بار یک مرد عضو حزب دموکرات مسیحی پیروز انتخابات شده است.
این شکست دوگانه پیامدهایی خواهد داشت، زیرا گواهی است بر اینکه این حزب به آخر خط رسیده و فقط میتواند از طریق نوسازی بنیادین امیدی به آینده داشته باشد.
انتخابت زودرس امکانپذیر است
در روزهای آینده در بروکسل نمایندگان بر سر این بحث و جدل خواهند کرد که کدام پست و مقام به کدام حزب برسد.
در آلمان اما بحثها اساسیتر خواهند بود. در اینجا پرسش محوری این میتواند باشد که ائتلاف دولتی تا کی میخواهد خودش و ملت را عذاب دهد.
پس از انتخابات آخر هفته اخیر این احتمال وجود دارد که دوران مرکل پس از ۱۴ سال، از بد حادثه توسط حزب مؤتلفش، یعنی حزب سوسیال دموکرات، به پایان برسد و در سال جاری انتخابات زودرس برگزار شود.
در این صورت انتخاباتی خواهیم داشت با پرسشهای بیپاسخ فراوان و تنها یک امر مسلم: اینکه آنگلا مرکل دیگر پا به میدان رقابت نخواهد گذاشت.
انتهای پیام