یک کارشناس مسائل غرب آسیا:

"طرح معامله قرن" بیشتر شبیه یک بازی است/ طراحان این طرح با واقعیت‌های منطقه آشنا نیستند

یک کارشناس مسائل غرب آسیا گفت: طرح معامله قرن بیشتر شبیه یک بازی است و متناسب با واقعیت‌های منطقه نیست.

نصرالله تاجیک در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این‌که طرح معامله قرن یک اشتباه برآوردی از سوی تیم دونالد ترامپ، رییس‌جمهور آمریکا است، اظهار کرد: تیمی که اقدام به طراحی این طرح کرده با شرایط خاورمیانه و واقعیت‌های آن آشنایی کاملی ندارد.
وی با بیان این‌که هسته اصلی طرح معامله قرن مبتنی بر تحرک اقتصادی و یا توسعه اقتصادی است، خاطر نشان کرد: این در حالی است که مساله اصلی فلسطین مشکل اقتصادی نیست نه این‌که مردم فلسطین مشکل اقتصادی نداشته باشند، بلکه در حال حاضر مساله اصلی آنها مسائل سیاسی و امنیتی است و تا این دو موضوع حل نشود و مردم فلسطین به حق و حقوق واقعی خود نرسند هرگونه طرح اقتصادی در این چارچوب خوش‌خیالی است.
وی با بیان این‌که همان‌طور که اشاره شد محوریت اصلی طرح معامله قرن مسائل اقتصادی است، اظهار کرد: این طرح بیانگر عدم تجانس و هماهنگی بین دو رویکرد است که آیا مساله اول  فلسطین در حال حاضر  مساله سیاسی و امنیتی و یا اقتصادی است و این موضوع باعث شده که رونمایی از این طرح به تعویق بیفتد.
سفیر پیشین ایران در اردن با بیان این‌که مقامات آمریکایی به اشتباه تصور می‌کنند که با یک طرح اقتصادی می‌توانند موضوع فلسطین را حل کنند در حالی که واقعیت امر اینگونه نیست، گفت: آنها تصور بر این دارند که می‌توانند از طریق پول سعودی‌ها و سرمایه‌ گذاری محدود خودشان  یک مدل توسعه اقتصادی برای فلسطینی‌ها تدوین کنند و با موضوع توسعه مشکل فلسطین حل می‌شود، در حالی که همان‌طور که اشاره شد مساله اصلی  فلسطین یک مساله سیاسی و امنیتی است.
این کارشناس مسائل غرب آسیا با بیان این‌که از داخل این طرح نیز چیزی بیرون نمی‌آید و این طرح بیشتر شبیه یک بازی است، ادامه داد: این طرح نیز به مانند طرح‌هایی که طی 70 سال گذشته مطرح شده و بدون توجه به حقوق مردم فلسطین تلاش داشته مساله فلسطین را حل کند،  به نتیجه نمی‌رسد.
تاجیک همچنین با اشاره به حمایت صریح و آشکار دولت فعلی آمریکا از جمله رییس جمهور این کشور از نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل خاطر نشان کرد: دولت آمریکا با انتقال پایتختش از تل‌آویو به قدس و به رسمیت شناختن اشغالگری صهیونیست‌ها بر منطقه جولان اشغالی  از حالت بی‌طرفی که در مورد موضع فلسطین ادعا می‌کرد خارج شده و دیگر نمی‌تواند برای حل این مساله به عنوان نقش میانجی عمل کند.
وی  در پایان صحبت‌های خود، اظهار کرد: در حالی که منطقه در دوران پساداعش با مشکلاتی روبه‌روست و نیازمند کمک‌های سیاسی – امنیتی و اقتصادی است ترامپ تلاش دارد که از نیازهای کنونی منطقه سوء‌استفاده کرده و از این طریق ایده‌های خود را اجرایی و عملیاتی کند.
انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۷ خرداد ۱۳۹۸ / ۰۹:۱۱
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 98030702540
  • خبرنگار : 71038