عضو هیئت‌علمی گروه زیست‌شناسی دانشگاه بوعلی‌سینا:

بی‌توجهی به هجوم پروانه‌ها به مزارع ‌می‌تواند خسارت زیادی داشته باشد

عضو هیئت‌علمی گروه زیست‌شناسی دانشگاه بوعلی‌سینا در رابطه با ورود میهمانان ناخوانده به همدان گفت: بارش باران و وجود ابرهای باران‌زا می‌تواند یکی از عوامل مهاجرت پروانه‌ها به ایران و به ویژه همدان باشد.

‌دکتر اتابک روحی‌امینجان در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، بیان کرد: این نوع از پروانه‌ها که در این روزها به فراوانی در کشور و استان یافت می‌شوند، در اصطلاح فارسی آن را «بانوی رنگین» می‌نامند که معمولاً طغیان آنها کم‌خطر است.

وی ادامه داد: تمام گونه‌های پروانه ۴ مرحله تخم‌ریزی، لارو، شفیره و پروانه بالغ دارند که پس از چند بار پوست‌اندازی به شفیره تبدیل و پس از شفیره یک پروانه بالغ می‌شوند.

روحی‌امینجان با اشاره به اینکه بانوان رنگین، مهاجر هستند، تصریح کرد: این نوع از پروانه‌ها معمولاً در دمای بالای ۱۵ درجه سانتیگراد زندگی کرده و با سرد شدن هوا به مناطق گرم مهاجرت می‌کنند.

وی در رابطه با تغذیه این نوع پروانه خاطرنشان کرد: معمولاً لارو این خانواده از پروانه‌ها به گیاهانی چون آفتابگردان، سویا و کلم علاقمند بوده و از این نوع گیاهان تغذیه می‌کنند.

این مدرس دانشگاه اضافه کرد: طی تحقیقات انجام‌شده بانوان رنگین از بیش از ۳۰۰ نوع تنوع گیاهی در چرخه غذایی خود استفاده می‌کنند که می‌توان به مهمترین آن‌ها یعنی سویا اشاره کرد.

وی یادآور شد: با توجه به بارندگی‌های اخیر و ورود ابرهای باران‌زا نیز بانوان رنگین به دنبال آنها وارد کشور شده و در استان‌های پربارش به‌وفور یافت می‌شوند چرا که در مناطق پربارش رشد گیاه به‌خوبی صورت گرفته و چرخه غذایی این نوع از پروانه‌ها و تنوع آن نیز تأمین می‌شود.

این عضو هیئت‌علمی دانشگاه بوعلی سینا با تأکید بر اینکه وجود این نوع از پروانه‎‌ها کم‌خطر است، مطرح کرد: در صورت هجوم آنها به مزارع سویا و یا آفتابگردان برای از بین بردن و یا سم‌پاشی، غروب بهترین زمان است چرا که این نوع از پروانه‌ها در هنگام غروب در یکجا تجمع و شروع به تولید مثل می‌کنند.

وی افزود: بانوان رنگین با آغاز گرمای هوا از سوی اروپا و قاره آفریقا به ایران آمده و با پایان فصل گرما به یک منطقه گرمسیر دیگر مهاجرت می‌کنند.

روحی‌امینجان در پایان وجود بانوان رنگین را در استان گلستان که مزارع آفتابگردان در آن زیاد بوده و یا استان خراسان که در آن سویا کشت می‌شود را خطرناک دانست و گفت: بی‌توجهی به هجوم پروانه‌ها به مزارع آفتابگردان، کلم و سویا می‌تواند خسارت زیادی را به دنبال داشته باشد.


انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱ خرداد ۱۳۹۸ / ۱۲:۳۰
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 98030100288
  • خبرنگار :