به گزارش ایسنا، احمد ریواده در شورای مبارزه با مواد مخدر استان، با اشاره به اینکه طی سال گذشته ۸۰ نفر از کودکان مبتلا به اختلال سو مصرف مواد مخدر در این استان شناسایی شدند، افزود: در سال گذشته یک واحد بستری در محل بیمارستان امام رضا (ع) بجنورد به این کودکان برای انجام عملیاتی همچون سم زدایی اختصاص یافت.
وی ادامه داد: مرکز ویژهای برای نگهداری کودکان دچار اختلال سو مصرف مواد مخدر بعد از عملیات سم زدایی وجود ندارد.
ریواده اظهار کرد: بسیاری از این کودکان بلافاصله بعد از پایان امر سم زدایی مواد مخدر از بدن تحویل خانواده داده میشود اما ممکن است برخی از خانوادهها معتاد باشند و کودک دوباره به چرخه مصرف مواد بازگردد.
وی با بیان اینکه هیچ سامانهای در این استان در رابطه با کودکان دارای اختلال سو مصرف مواد مخدر نیز وجود ندارد که اطلاعاتی در خصوص اینکه این افراد چه کسانی هستند و چه بیماریهایی همراه آنها است را بتواند ارائه کند، اظهار کرد: بیشتر کودکانی که به بیمارستان برای سم زدایی ارجاع میشوند کودکانی هستند که توسط پلیس از پاتوقها دستگیر میشوند.
خراسان شمالی مرکز غربالگری معتادان ندارد
این مقام مسئول در ادامه با تصریح بر اینکه ۶۲ هزار و ۱۴۲ نفر در خراسان شمالی معتاد هستند، بیان کرد: از این تعداد ۳۳۵ معتاد متجاهر طرد شده از خانواده، ۱۶۵ معتاد متجاهر بی خانمان، ۲۴۵ معتاد متجاهر بیش از دو بار ارجاع شده به مراکز درمانی هستند.
وی با اشاره به اینکه ۹۸ درصد از معتادان متجاهر ارجاع شده به مرکز ماده ۱۶ بجنورد تست غربالگری را انجام نداده اند، گفت: نبود چنین مرکز و تجهیزی موجب شده تا این مشکل در این مرکز وجود داشته باشد و یکی از نیازهای اساسی استان است.
ریواده تصریح کرد: علاوه بر آن ۴۰ درصد افراد پذیرش شده بازگشت مجدد به مصرف مواد مخدر را داشته است.
ایجاد ماده ۱۶ برای زنان معتاد متجاهر یکی از نیازهای اساسی خراسان شمالی
وی تصریح کرد: علاوه بر آن برای زنان معتاد نیز فقط مرکز بستری و سم زدایی در این استان وجود دارد و خراسان شمالی فاقد مرکز ماده ۱۶ برای درمان زنان معتاد است. مرکز جامع توانمندسازی زنان یکی از مراکز مهم مورد نیاز زنان معتاد خراسان شمالی است که در حال حاضر چنین مرکزی در این استان وجود ندارد.
دبیر شورای هماهنگی مبارزه با مواد مخدر خراسان شمالی با اشاره به تصویب طرح جامع تحول نظام مدیریت و ساماندهی معتادان پرخطر این استان و اجرای آن توضیح داد: قرار بر این است تا با اجرای این طرح حذف کامل معتادان متجاهر در سطح استان انجام شود.
به گفته وی، جمع آوری ۱۰۰ درصدی معتادان متجاهر و بی خانمان با اجرای این طرح انجام میشود.
انتهای پیام