رحیمی جهان‌آبادی: مشکل زمین‌های مرزی و افراد فاقد شناسنامه حل شود

نماینده مردم تربت‌جام، تایباد و باخرز در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تخلیه برخی روستاها در مناطق مرزی خراسان در دهه ۷۰ گفت که حقوق مردم در مناطق مرزی خراسان پایمال شده و لازم است هیاتی برای تعیین میزان خسارات این افراد مشخص شود.

به گزارش ایسنا، جلیل رحیمی جهان‌آبادی در جلسه صبح امروز مجلس شورای اسلامی و در جریان طرح سوال از وزیر کشور در مورد بلاتکلیفی زمین‌های مردم در منطقه مرزی شرق کشور، اظهار کرد: از وزارت کشور و نیروی انتظامی برای تامین امنیت مرزها تشکر می‌کنم، اما سوال اینجاست که در کجای جهان مرز و امنیت پایدار و توسعه پایدار در مرز را بدون مردم تعریف می‌کنند؟

وی ادامه داد: در دهه ۷۰ طالبان در افغانستان ناامنی ایجاد کردند لذا حریم زرد و قرمز در مناطق مرزی مشخص شد، تعدادی از روستاها تخلیه شد و مردم حاشیه‌نشین شهرها شدند و کشاورزی و دامداری خود را از دست دادند، اما چند روستا تخلیه شده که تنها پنج میلیارد تومان خسارت ارزیابی شده که از آن میزان هم سه میلیارد تومان آن پرداخت شده است در کجای جهان کسی با شهروند خود چنین رفتاری می‌کند؟

رحیمی جهان‌آبادی اضافه کرد: آیا شما ۶۰۵ خانوار را با سه میلیارد تومان راضی کردید؟ به هر خانواده چقدر رسید؟ مراتع و دام این افراد کجاست؟ اینها کارخانه و درآمد و راهی برای امرار معاش ندارند.

نماینده مردم تربت جام با بیان این‌که این سوال را در سال ۱۳۹۶ مطرح کرده بود، گفت: شهروند جمهوری اسلامی ایران در نقطه صفر مرزی عامل توسعه پایدار است و اگر شهروند شما گرسنه و بی‌پناه است و اشتغال ندارد چه‌طور می‌تواند امنیت برقرار کند؟ در همه جای جهان مرز برای شهروند فرصت است، اما اینجا مصیبت است. چه‌طور زمینی که از مردم بی‌پناه دامدار و کشاورز گرفته شده به تعاونی ناجا داده شده است؟ ما به شهروند اعتماد نمی‌کنیم ولی می‌گذاریم کس دیگری کشاورزی کند.

وی با بیان این‌که از دهه ۷۰ شهروندان مرزنشین رها شدند، اظهار کرد: خراسان ۴۳۰ کیلومتر مرز دارد اما ببینید مردم چه وضعیتی دارند. حقوق مردم در مناطق مرزی خراسان پایمال شده، زمین و مراتع‌شان را گرفته‌اند و من درخواست دارم هیاتی برای بررسی حقوق کامل مردم تعیین شود.

نماینده مردم تربت جام، تایباد و باخرز در مجلس با اشاره به بلاتکلیفی افراد فاقد شناسنامه، مشکوک التابعیت و ممنوع الخدمت در مرزهای شمال شرق کشور گفت: در جهان برای حیوانات هم شناسنامه صادر می‌کنند اما ما در کشور چند صد هزار نفر داریم که مشکل شناسنامه دارند. این افراد باید ساماندهی شوند. چرا که آسیب‌های زیادی از جمله آسیب امنیتی برای کشور خواهند داشت؟

وی با اشاره به حل مشکل تابعیت فرزندان حاصل از ازدواج زنان ایرانی با مردان خارجی گفت: نداشتن شناسنامه نقض آشکار حقوق بشر است. این افراد نه می‌توانند معامله کنند، نه می‌توانند کار اقتصادی کنند، نه می‌توانند وام و گذرنامه بگیرند. این چه رفتاری است که با شهروندان می‌شود؟ وزیر کشور می‌گوید تعداد این افراد ۱۲۰ هزار نفر بوده و ۳۰ هزار نفر آنها باقی مانده است. ما این آمار را قبول داریم ولی هنوز هزاران نفر در خراسان و سیستان ممنوع الخدمات هستند.

این نماینده مجلس با طرح این سوال که وزارت کشور و ثبت احوال چه زمانی مشکل افراد فاقد شناسنامه را حل می‌کند افزود: در منطقه ما بیش از ۲۰ هزار نفر با این مشکل مواجه هستند و این مسئله در همه مناطق مرزی کشور است و وزارت کشور و ثبت احوال وظیفه دارند این افراد را ساماندهی کنند زیرا این از ابتدایی‌ترین حقوق مردم است. اینها یا ایرانی هستند یا نیستند. اگر مربوط به کهکشان دیگری هستند آنها را به همان جا بفرستید.

رحیمی جهان آبادی در پایان وضعیت افراد فاقد شناسنامه را نقض آشکار حقوق مردم عنوان کرد و گفت: حقوق قانونی مردم باید به آنها بازگردانده شود. البته حرف وزیر برای ما سند است و احترام ایشان را داریم اما از ایشان می‌خواهیم هیأتی را تشکیل دهند تا هم مشکل زمین‌های مرزی و هم مشکل افراد فاقد شناسنامه حل شود.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۱۲:۰۲
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 98023116526
  • خبرنگار : 71132