موزه‌ای کوچک در قلب دانشگاهی بزرگ

موزه و مرکز اسناد دانشگاه اصفهان، نمایشگاهی از جنس میراث مکتوب را در ساختمان مرکزی دانشگاه اصفهان برپا کرده است.

به گزارش ایسنا، مرکز اسناد و آمار دانشگاه اصفهان برای نخستین بار ۲۴ اسفندماه ۱۳۵۴ پایه‌گذاری شده و هم‌زمان با تأسیس این مرکز، اقدامات قابل‌توجهی برای جمع‌آوری سوابق دانشگاه اصفهان انجام گرفته که نتیجه آن، متمرکز شدن مجموعه‌ای از اسناد ارزشمند در رابطه با پیشینه تاریخی دانشگاه اصفهان بوده است.

سید مسعود سید بنکدار، رئیس موزه و مرکز اسناد دانشگاه اصفهان در آئین گشایش نمایشگاه «گنجینه آثار موزه دانشگاه اصفهان» به خبرنگار ایسنا گفت: دانشگاه اصفهان، دانشگاهی با ۷۰ سال سابقه است که اموال تاریخی و فرهنگی بسیاری دارد. با توجه به اینکه این مرکز، از اواخر سال گذشته رسمیت بیشتری پیدا کرده، تصمیم گرفتیم در سال ۹۸ و به مناسبت روز جهانی موزه، نمایشگاهی از گنجینه آثار موجود برپا کنیم.

بنکدار ادامه داد: در این نمایشگاه، اشیای موجود در دانشگاه به اضافه تعدادی از اسنادی که فرزند مرحوم سید مصطفی حنایی به دانشگاه اصفهان اهدا کرده، همچنین دو برگ سند تاریخی اهدایی مصطفی انصاری در معرض دید عموم قرار گرفته و آثاری را نیز از موزه هنرهای تزئینی و مرکز اسناد و کتابخانه ملی اصفهان امانت‌گرفته و به نمایش گذاشته‌ایم.

وی تصریح کرد: اصفهان شهری تاریخی و پر سابقه است و اسناد بسیاری در دست خانواده‌های اصفهانی وجود دارد که ممکن است آن‌ها یا نسل‌های بعدی به آن بهایی ندهند، حال آن‌که مراکزی مثل مرکز موزه و اسناد دانشگاه اصفهان، می‌تواند این اسناد را حفظ کند و دستمایه تحقیقات تاریخی قرار بدهد.

بنکدار با اشاره به استاندارد بودن محل نگهداری این اسناد گفت: مخزن اسناد مرکز موزه و اسناد دانشگاه اصفهان دارای فضایی استاندارد است و بنا داریم در آینده‌ای نزدیک فضایی را ایجاد کنیم که عموم مردم بتوانند این اسناد را در موزه دانشگاه تماشا کنند.

همچنین سید مهدی حنایی - فرزند سید مصطفی حنایی، که حدود ۳۰۰ برگ سند تاریخی از دوره افشار، صفویه و قاجار به موزه دانشگاه اصفهان اهدا کرده در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا اظهار کرد: پدرم، به دلیل علاقه وافری که به تاریخ و فرهنگ داشت، اسنادی را جمع‌آوری کرده بود که عمدتاً اسناد تجاری‌ای مثل معاملات جاده ابریشم، تلگراف‌های انگلستان و هند، همچنین قباله ازدواج و اسناد حل اختلاف را شامل می‌شد.

وی افزود: او آرزو داشت که این تلاش روزی به نتیجه برسد و ما به همین دلیل تصمیم گرفتیم این اسناد را به موزه دانشگاه اصفهان اهدا کنیم. اگر این کار را انجام نمی‌دادیم ممکن بود اسناد از بین بروند، اما اکنون در پایان‌نامه‌ها و تحقیقات دانشگاهی قابل‌استفاده هستند و خوشحالم که پدرم امروز به آرزوی خود رسید.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۳۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۱۶:۴۲
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 98023016138
  • خبرنگار :

برچسب‌ها