به گزارش ایسنا، مصطفی جانقلی در دومین جلسه کارگروه تخصصی حمایتهای اجتماعی، اظهار کرد: وقت آن رسیده زیباییها را هم ببینیم زیباییهایی که حاصل تلاش همگانی دستگاههای دولتی، سمنها و مردمی که در منطقه بودند و افرادی که بیادعا آمدند.
وی تصریح کرد: بدبینی ما را از یک سازماندهی مناسب باز میدارد و شاید نتوانسته هدایتگری کنیم و اگر خانه تشکل داشتیم و پیشبینی میکردیم این اتفاقات نمیافتاد.
استاد اخلاق حرفهای خاطرنشان کرد: این موضوع میتواند آسیبهای متعددی به دنبال داشته باشد ولی درعینحال میتوان ساماندهی کرد.
جانقلی اضافه کرد: زمان احیا و توانمندسازی است و بازسازی باید صورت گیرد.
وی بیان کرد: محور توانمندسازی جامعه است که در زلزله بم این را تجربه کردهایم عناصر علاقهمند و بیادعا پایکار هستند و تاکنون ۵۰ نفر از آنها را شناسایی کردهایم.
عضو پژوهشکده اخلاق حرفهای دانشگاه تهران ادامه داد: این افراد خودشان سیلزده هستند ولی امور مردم را انجام میدهند.
جانقلی اظهار کرد: با توجه به استعداد و ظرفیتی که وجود دارد افرادی که زمینهای کشاورزی خود را ازدستدادهاند میتوانند با سرمایه اندک کار دیگری را راهاندازی کنند.
وی با اشاره به مداخلات اجتماعی، تصریح کرد: روانشناس باید مراجعه پذیر باشد اگر همافزایی صورت گیرد کار بهتر پیش خواهد رفت.
عضو پژوهشکده اخلاق حرفهای دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: اگر هرکس در صراط خود پیش برود ممکن است اثر داشته باشد اما کارایی ندارد و منتج به بهرهوری نمیشود.
جانقلی اضافه کرد: در این مقطع حساس باید کمیته اقدام محلی داشته باشد در پلدختر یا معمولان در مورد موضوعات مداخلات اجتماعی و توانمندسازی مهارتهای اجتماعی شناسایی شوند.
وی بیان کرد: کسانی که تجهیزات کار و اشتغال خود را ازدستدادهاند باید پشتیبانی شوند و اگر این همافزایی ایجاد شود میتوان بهرهوری را بالا برد.
این استاد دانشگاه ادامه داد: باید از سرمایههای اجتماعی حفاظت کرد.
جانقلی اظهار کرد: بعد از بحران شاکله افراد یا هویت اجتماعی بهشدت ضربهپذیر بوده و اکنون بهشدت ضربه میخورد.
وی تصریح کرد: افرادی که خانههای آنها پاکسازی شده به خانههایشان برگردانده شوند.
عضو پژوهشکده اخلاق حرفهای دانشگاه تهران اضافه کرد: شرایط و مردم را باید درک کرد که در این راستا کمیته محلی میتواند مؤثر باشد.
جانقلی بیان کرد: در راستای توانمندسازی با مدیران رودررو صحبت شده است و سرمایههای اجتماعی را جمع کرده و با آنها صحبت شده است؛ ۳۰ جوان تحصیلکرده علاقهمند در زمینههای روانشناسی، علوم اجتماعی و جامعهشناسی را دستهبندی کرده و برای هرکدام از آنها قلمرو مشخصشده است که خدمات ارائه دهند.
وی ادامه داد: خیلی از کارها را میتوان بدون پول انجام داد.
انتهای پیام
عضو پژوهشکده اخلاق حرفهای دانشگاه تهران:
بعد از بحران، هویت اجتماعی ضربهپذیر است
استاد اخلاق حرفهای و عضو پژوهشکده اخلاق حرفهای دانشگاه تهران گفت: بعد از بحران هویت اجتماعی ضربهپذیر است.