دسترسی محققان به داده‌های زمین‌شناسی با افتتاح "سامانه مدیریت اطلاعات مکانی"

به همت کارشناسان پایگاه ملی داده‌های علوم‎زمین کشور سامانه مدیریت اطلاعات مکانی (WebGIS) به منظور دسترسی آزاد به داده‌های زمین‌شناسی افتتاح شد.

به گزارش ایسنا، مهندس امید اردبیلی، سرپرست پایگاه ملی داده‌های علوم‎زمین کشور، سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور را یکی از مهمترین سازمان‌های تولیدکننده داده در زمینه تهیه و تکمیل و انتشار نقشه‌های تخصصی زمین‌شناسی و لایه‌های رقومی در کشور دانست و گفت: این سازمان تاکنون بیش از ۱۰ هزار لایه رقومی تخصصی علوم زمین را در قالب ۹۵ عنوان نقشه تهیه کرده است؛ از این رو ایجاد درگاهی مناسب جهت ارائه اطلاعات به کاربران با سطح‌بندی صحیح از اهداف مدیریت داده در این سازمان است.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه بخش بزرگی از اطلاعات موجود دارای مؤلفه مکانی و ماهیت مکان مرجع است، لذا سامانه مدیریت اطلاعات مکانی، سیستمی مناسب برای ذخیره و نگهداری این اطلاعات است که با ذخیره‌سازی این داده‌ها به صورت متمرکز علاوه بر سهولت دسترسی و حفظ امنیت و تمامیت داده‌ها از انجام کارهای موازی و تکراری و اتلاف هزینه و زمان جلوگیری می‌کند.

اردبیلی با بیان این‌که پایگاه ملی داده‌های علوم زمین کشور از نیمه دوم سال ۱۳۹۷ اقدام به راه‌اندازی سرویس‌ها و زیرساخت‌های مورد نیاز جهت اجرای پروژه سامانه مدیریت اطلاعات مکانی (WebGIS) کرد، افزود: آماده‌سازی بستر مناسب ارائه اطلاعات و یکپارچه‌سازی و استانداردسازی اطلاعات مکانی جهت بارگذاری در سامانه توسط کارشناسان پایگاه ملی داده‌های علوم‎زمین کشور انجام شد و اواسط اردیبهشت ماه جاری به طور رسمی افتتاح شد.

سرپرست پایگاه ملی داده‌های علوم‎زمین کشور خاطرنشان کرد: این سامانه جامع مکانی با هدف متمرکزسازی داده‌های علوم زمین به صورت همگون، یکپارچه و استاندارد، مدیریت داده‌ها و برقراری ارتباط میان لایه‌های رقومی مختلف برای مدیران سازمان و ارائه صحیح آنها با زبان مشترک فنی-تخصصی در سطح سازمان، کاربران و ذی نفعان حوزه علوم زمین با سرعت و کیفیت مناسب فعالیت می‌کند.

وی داده‌های سامانه اطلاعات مکانی سازمان زمین‌شناسی و اکتشافات‌معدنی کشور را به دو دسته کلی موضوعات اکتشافی و زمین‌شناسی تقسیم‌بندی کرد و افزود: در این سامانه داده‌ها بر اساس مقیاس ملی و موضوعی تقسیم‌بندی شده‌اند و تاکنون بیش از یک هزار لایه اطلاعاتی به این سامانه وارد شده است.

اردبیلی با بیان این‌که نقشه‌های تهیه شده در سازمان در مقیاس ملی دسته‌بندی شدند، تصریح کرد: اطلاعات زمین‌شناسی تا مقیاس یک‌دویست‌وپنجاه‌هزارم و اطلاعات اکتشافی تا مقیاس یکصد هزارم وارد سامانه شده و این کار ادامه دارد تا تمامی لایه‌های اطلاعاتی سازمان وارد سامانه شود.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۱۵:۱۳
  • دسته‌بندی: علم
  • کد خبر: 98022814763
  • خبرنگار :