تلاش برای زدودن غبار سیلاب از ترکمن صحرا

تلاش دستگاه‌های مختلف برای پاکسازی آثار سیلاب در گلستان و حمایت از مردم آسیب‌دیده از سیل ادامه دارد.

به گزارش ایسنا، دو ماه گذشته بود که بارش بیش از 250 میلیمتری باران در چندین نقطه استان خصوصا مناطق شرقی باعث جاری شدن سیل شد. خسارت سیل در شهرستان‌های گمیشان و گنبدکاووس و خصوصا شهرستان آق‌قلا چشمگیر بود و مردمان این مناطق را درگیر مشکلات آبگرفتگی و گل و لای ناشی از آن کرد.

حال که دو ماه از زمان وقوع این سیل می‌گذرد، آب فروکش کرده و فعالیت در این مناطق در مرحله بازسازی و بهسازی خانه‌ها، جاده‌ها و تاسیسات زیربنایی، اقدامات پیشگیرانه بهداشتی، جبران خسارات مردم، توزیع اقلام زیستی و غذایی و پاکسازی سطح معابر و کوچه‌ها ادامه دارد.
 

معرفی بیش از 5 هزار پرونده بازسازی و بهسازی مسکن به بانک‌ ها
 

سرپرست استانداری گلستان در برنامه گفت‌وگو با شبکه سراسری خبر سیما با بیان اینکه ارزیابی تمامی 17 هزار 800 واحد مسکونی خسارت دیده از سیلاب صورت گرفته، گفت: پرونده بازسازی و بهسازی 10 هزار واحد مسکونی شهری و روستایی استان تشکیل شده و 5482 پرونده به بانک‌های عامل ارائه شده است.

میرمحمد غراوی با اشاره به اینکه تاکنون برای 259 پرونده انعقاد قرارداد صورت گرفته، تصریح کرد: در حال حاضر 90 واحد مسکونی در مرحله پی کنی، 46 واحد در مرحله فونداسیون ، 10 واحد مرمرحله ستون، و دو واحد آماده تحویل هستند.

وی افزود: در حال حاضر 400 تن سیمان و 1000 تن میله گرد در اختیار استان قرار گرفته و تلاش داریم برای بهسازی و بازسازی سیمان رایگان تامین شود.

سرپرست استانداری گلستان تاکید کرد: تلاش داریم تا پیش از فصل سرما مراحل ساخت و بهسازی واحدهای مسکونی را انجام دهیم.

غراوی با اشاره به اینکه در سیلاب اخیر محصول 97 هزار هکتار اراضی کشاورزی استان صد درصد تخریب شده، گفت: در مرحله اول 351 پرونده برای 559 هکتار از اراضی زراعی و باغی تشکیل شده و دو میلیارد و 35 میلیون تومان غرامت پرداخت شده است.
 

تمامی جاده‌های مواصلاتی آسیب‌دیده از سیل بازگشایی شد
 

معاون راهداری اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده‌ای گلستان در گفت‌وگو با ایسنا اظهار کرد: با باز شدن جاده کمربندی شهر سیل‌زده آق‌قلا  و محور یساقی-بندرترکمن که از دوم فروردین ماه به علت بالا آمدن سیلاب مسدود شده بود، فعالیت اکیپهای راهداری گلستان و سایر استان‌های اعزامی در مناطق سیل زده به ویژه آق‌قلا و بندرترکمن به پایان رسید.

غلامرضا بیکی بیان کرد:‌ حدود 100 نقطه از راه‌های استان برای انتقال آب برش خورده بود که تاکنون 35 نقطه با لوله‌گذاری بتنی و فلزی ترمیم شده و راه دسترسی موقت مردم برقرار است.

 

تاکنون حشرات ناقل بیماری در مناطق سیل‌زده مشاهده نشده است
 

مدیر بیماری ‌های مرکز بهداشت گلستان در گفت و گو با ایسنا با اشاره به نگرانی‌های مردم درخصوص افزایش حشرات در مناطق سیل زده،‌گفت:‌ حشرات در این مناطق به سه دسته تقسیم می شوند که دسته اول حشراتی هستند که نه باعث گزش شده و نه بیماری منتقل می‌کنند. دسته دوم حشراتی هستند که نیش می‌زنند ولی ناقل بیماری نیستند و دسته سوم نیز حشراتی هستند که نیش می‌زنند و التهاب ایجاد و بیمارهای عفونی را منتقل می‌کنند.

علی باقری اظهار کرد: تا اواخر فروردین ماه تنها حشرات نوع اول به ‌طور توده‌ای در این مناطق مشاهده شد اما از اواخر فروردین به بعد حشرات نوع دوم هم در برخی نقاط دیده شدند ولی تاکنون گزارشی از حشرات نوع سوم که موجب بیماری مالاریا، سالک و تب دانگ می‌شوند، در استان نداشتیم.

وی بیان کرد: کار مه ‌پاشی را در مناطقی که شاهد گزش پشه بودیم در دستور کار قرار دادیم تا مشکلی برای مردم ایجاد نشود.
 

گردگیری از سطح معابر آق قلا همچنان ادامه دارد
 

شهردار آق قلا در جمع خبرنگاران با اشاره به گردگیری‌ها در سطح این شهر، گفت: نیروهای مختلف شهرداری آق قلا با همکاری نیروهای شهرداری گرگان در حال بهسازی و ساماندهی شهر بعد از سیلاب هستند.

امان دردی کلته خاطرنشان کرد: بیش از 10 دستگاه ماشین آلات مکانیزه شهرداری گرگان به همراه 50 نیروی انسانی در شهر آق قلا مشغول به فعالیت هستند.

وی با اشاره به آسیب سیل به آسفالت، بلوارها، پارک ها و غیره، بیان کرد: ترمیم این آسیب ها زمان زیادی می برد و نیاز به همکاری نزدیک شهروندان و حمایت دستگاه های های دولتی داریم.

 

توزیع اقلام بین 422 خانوار سیل زده آق‌قلایی
 

مدیرعامل جمعیت هلال احمر گلستان در جمع خبرنگاران در خصوص ادامه روند امدادرسانی به سیل‌زدگان آق‌قلا، گفت: با توجه به تخریب کامل و قطعی برخی منازل مسکونی شهرستان آق قلا در جریان سیل اخیر، در هفته گذشته اقدام به توزیع اقلام زیستی و غذایی یک ماهه در بین 422 خانوار سیل زده این شهرستان کردیم.

محمد علی هروی یادآور شد: این اقلام شامل 422 تخته چادر امدادی، 422 بسته غذایی یک ماهه، 422 تخته پتوی گلبافت، 422 بسته برنج پنج کیلویی، 422 پک نایلون پنج متری، 422 قوطی روغن سه لیتری و 844 تخته موکت است.

 وی تاکید کرد: جمعیت هلال‌احمر استان همچنان با تمام توان شبانه روز مشغول خدمات‌رسانی به سیل‌زدگان است.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۲۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۱۴:۱۳
  • دسته‌بندی: گلستان
  • کد خبر: 98022814691
  • خبرنگار :