به گزارش ایسنا، نمایشگاهی به مدت هفت روز در جنوب فرانسه، هنر، ادبیات، صنایع دستی، تاریخ و مردم شناسی کشورهای مسیر جاده ابریشم را معرفی میکند و درباره چگونه سفر کردن به این کشورها اطلاعرسانی خواهد شد.
این نمایشگاه در دور نخست برگزاری تنها به کشور ازبکستان محدود شده بود اما در این دوره ایران نیز به آن اضافه شده که تمرکز اصلی نیز بر آن است.
نمایشگاه جاده ابریشم با اختصاص یک روز ویژه به نام «ایران»، قصد دارد تعدادی از خوراکیهای ایران را نیز معرفی کند که این غذاها با توجه به رأی گردشگران فرانسوی که به ایران سفر کردهاند، انتخاب شده است.
چهره ناشناخته ایران بخش دیگری از این نمایشگاه است که به پرسشها و ابهامها درباره نحوه زندگی روزمره ایرانیها پاسخ خواهد داد. بیشترین ابهام فرانسویها درباره حجاب و مذهب است که توسط یک روزنامهنگار و راهنمای گردشگری از ایران، پاسخ داده میشود.
فرش، مینیاتور، معماری، پزشکی و شعر از دیگر موضوعات نمایشگاه جاده ابریشم است که هر روز به یکی از آنها پرداخته میشود. ارائه این موضوعات توسط فرانسویها انجام میشود که به تجربه و با سفر به کشورهای جاده ابریشم، درباره آنها دستاوردهای تحقیقی داشتهاند.
ملا نصرالدین نیز شخصیت غالب این نمایشگاه است که در یک روز حکایتهای آن با اجرای نمایش مرور شد. ملا نصرالدین که شخصیتی بذلهگو و داستانی است در بین کشورهایی چون ترکیه، ایران، ارمنستان، ازبکستان، افغانستان، هند و بخش هایی از اروپا شناخته شده است و محبوبیت دارد.
خیام، سعدی و حافظ خوانی نیز بخش مهمی از این نمایشگاه را به خود اختصاص داده که توسط فرانسویها اجرا میشود و با استقبال زیادی هم روبرو شده است.
این نمایشگاه در شهر "اوبین" در جنوب فرانسه برگزار شده که به مرکز سفال و سرامیک معروفاست و پرداختن بیشتر به سرامیک و سفال ایران با هدف تبادل دانش دو کشور در بین هنرمندان آنها صورت گرفته است. یک تولیدکننده سرامیک از ایران نیز در این نمایشگاه حضور دارد که این هنر را با تاکید بر لعاب معرفی خواهد کرد.
در ادامه نمایشگاه «جاده ابریشم» قرار است کاروانی به شیوه آنچه در گذشته در جاده ابریشم مرسوم بوده، در مسیر مراکز تولید سفال و سرامیک جنوب فرانسه حرکت کند تا فرانسوی ها با مفهوم کاروان و سفر در جاده ابریشم بیشتر آشنا شوند.
سیلویا بارتلمی، معاون استاندار اکس مارسی پرووانس در مراسم افتتاحیه نمایشگاه جاده ابریشم از حضور هنرمندان ازبک و ایران در جنوب فرانسه برای معرفی هنر جاده ابریشم و انتقال پیام محبتآمیز مردم این کشورها از طریق فرهنگ و هنر استقبال کرد و گفت: محبتی که مردم ما از مردم این کشورها دیده بودند، باعث شد هنرمندان ازبکستان و ایران را به خانه خود دعوت کنند و در کنار خود داشته باشند.
پییر اولویه، معمار سرشناس فرانسوی و بانی این نمایشگاه که پس از چندین سفر به ایران و ازبکستان، چنین رویدادی را ترتیب داده است، درباره انگیزه برپایی نمایشگاه به نام جاده ابریشم در فرانسه به ایسنا گفت: دوست داشتم مردم ایران و فرانسه بیشتر یکدیگر را بشناسند و در جریان برقراری این رابطه، از یکدیگر یاد بگیریم و تصور غلطی که از یکدیگر و بویژه ایران داریم، اصلاح شود.
او منشاء این ایده را به آغاز سفری در جاده ابریشم نسبت داد و افزود: زمانی که سفر را از چین آغاز کردیم ماجراهای جالبی رخ داد که فکر کردیم آنها را با دیگران به اشتراک بگذاریم. گروهی از بین همسفران جاده ابریشم تشکیل شد که اگرچه در ابتدا مخالفت هایی وجود داشت اما به مرور انگیزهها بیشتر شد. ما این کار را شخصی انجام دادیم اگر میخواستیم از سیستم بروکراسی و اداری بگذریم شاید زمینه چینی این نمایشگاه چندین ماه طول میکشید.
اولویه همچنین گفت: قصد دارد در آینده کشورهای بیشتری در مسیر جاده ابریشم را به این نمایشگاه اضافه کند، از جمله گرجستان و ارمنستان که اتفاقا در گذشته با ایران ارتباط داشتند و ریشه فرهنگی مشترکی دارند.
نمایشگاه جاده ابریشم که در روزهای نخست با استقبال قشر فرهیخته فرانسوی روبرو شده تا یکشنبه، ٢٩ اردیبهشت در شهر سفال و سرامیک فرانسه، "اوبین" ادامه دارد.
انتهای پیام