مالک دومین تولیدکننده ماکارونی در جهان از پشت پرده‌ها می‌گوید

رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان ماکارونی ایران از حضور ماکارونی ۴۷۰۰ تومانی خبر داد و گفت: تا یک هفته دیگر بازار ماکارونی آرام می‌شود.

به گزارش ایسنا، مرتضی سلطانی رئیس هیئت‌مدیره گروه صنعتی و پژوهشی زر و رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان ماکارونی گفت: التهاب بازار ماکارونی به این دلیل است که در اواخر فروردین‌ماه و بدون انجام هماهنگی با تولیدکنندگان این محصول، به‌یک‌باره قیمت گندم دولتی برای ماکارونی دو برابر شد و معادلات قیمت تمام‌شده برای تولید مخدوش شد.

سلطانی گفت: از مسئولان محترم خواهش می‌کنم که برای ساخته‌شدن آینده‌ی کشور راه را برای تولیدکنندگان هموار سازند و دست از کارشکنی‌های سلیقه‌ای در روند تولید بردارند.

وی خاطرنشان ساخت: تولید ماکارونی در کشور بیشتر از مصرف است و هیچ‌گونه نگرانی در مورد احتمال کمبود این کالا وجود ندارد.

حدود یک هفته دیگر بازار ماکارونی آرام می‌شود

رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان ماکارونی از کاهش قیمت ماکارونی به ۴،۷۰۰ تومان خبر داد و گفت: حدود یک هفته دیگر بازار ماکارونی آرام می‌شود.

وی تصریح کرد: زمانی پیش می‌آید که کالایی در بازار کم‌عرضه می‌شود یا توان و امکان تولید آن پایین است یا تقاضا بیشتر از عرضه است در این صورت قطعاً التهاب به وجود می‌آید در صورتی که در مورد ماکارونی این‌گونه نیست و باوجود ممنوعیت واردات ماکارونی هیچ‌گاه کمبود وجود نداشته است.

سلطانی تصریح کرد: نباید از این مسئله بگذریم که با وجود تمام مشکلات اقتصادی، در سه سال گذشته افزایش قیمت جدی در ماکارونی وجود نداشته است.

وی یادآور شد: چند روز طول کشید تا قیمت تمام‌شده در سامانه فروش گندم شرکت بازرگانی دولتی (جی‌تی‌سی) بارگذاری شود. چند روز نیز طول کشید تا تولیدکنندگان با همکاری سازمان حمایت و انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان ماکارونی و انجمن صنفی روی قیمت تمام‌شده کار کنند و به تفاهم برسند.

رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان ماکارونی گفت: به دلیل زمان‌بر بودن فرایند ایجاد تفاهم میان بخش‌های مختلف عرضه ماکارونی در بازار کم شد و مردم یک‌باره نگران شدند اما این نگرانی ماهیتی نبود.

سلطانی افزود: بعد از چانه‌زنی‌ها انجام‌شده قرار شد که یک قیمت متعادل را در نظر بگیرند و در نتیجه مقرر شد که هر ۷۰۰ گرم ماکارونی ۵ هزار و ۴۰۰ تومان محاسبه شود.

یکی از واحدهای پیشرو کشور که در حال حاضر جلودار صنعت ماکارونی است و سهم بالای ۶۰ درصد عرضه‌ی ماکارونی در کشور را دارد، قیمت تمام شده‌اش را پایین‌تر از قیمت رسمی و حدود ۵,۴۰۰ تومان اعلام کرد.

وی ادامه داد: این شرکت در ادامه قیمت را به ۴,۷۰۰ تومان کاهش داد. پس از این تصمیم‌گیری‌ها، تولید دوباره شروع شد و شرکت‌ها در حال حاضر با قیمت جدید به کارشان ادامه می‌دهند. به نظر می‌رسد که تا ۷ یا ۸ روز آینده با توجه به‌سرعت کار تولیدکنندگان همه چیز به روال عادی باز می‌گردد.

رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان ماکارونی تاکید کرد: برای بهبود وضعیت بازار ماکارونی بسیار تلاش شد تا قیمت مهندسی‌شده باشد و یک‌باره و افسار گسیخته افزایش نیابد. بسیار مطالعه انجام شد بین صنف و سازمان حمایت که به قیمت منصفانه‌ای برسند که نه تولیدکننده و نه مصرف‌کننده آسیب نبینند.

نوسانات بازار ماکارونی مسئولین را آگاه کرد

سلطانی با اشاره به تلنگر بازار ماکارونی بر سفره مردم و ایجاد حساسیت از سوی مسئولین، گفت: هم‌زمان با التهاب بازار و تلاش‌های تولیدکنندگان برای آرام‌سازی بازار یک اتفاق مبارک دیگر هم رخ داد، اینکه مسئولین و بسیاری از مردم اهمیت ماکارونی در سفره‌ی قشر متوسط جامعه و یا رو به پایین را به‌خوبی حس کردند.

وی یادآور شد: ماکارونی طی سال‌های اخیر نقش مهمی در سفره‌ی این قشر داشته ولی در حوزه توجه سیاست‌گذاران از اهمیت بالایی برخوردار نبود و تصمیم‌گیری‌ها در خصوص این محصول حساب‌شده انجام نمی‌شد.

سلطانی نقش بازرگانی دولتی در آرام شدن بازار ماکارونی را مهم دانست و افزود: شرکت بازرگانی دولتی دغدغه بازار را به‌سرعت متوجه شد و پس از شوک اولیه‌ای که به بازار وارد شد زودتر از زمان انتظار، گندم را در اختیار تولیدکننده قرارداد و حتی گندم را به‌سرعت از سیلوهای بیرون کارخانه با همکاری و حمایت تیمی به مراکز تولید رساندن که جای تقدیر و تشکر دارد.

وی ادامه داد: باید یادآور شد که این افزایش قیمت نه دست بازرگانی دولتی بود نه دست بخش تولید و البته در اراده و تصمیم دولت و مجلس بود اما این دو مجموعه باهم به‌خوبی کارکردند و معاونت بازرگانی وزارت صمت نیز برای تنظیم بازار به کمک آمدند و این کار تیمی با همدلی باعث شد که زمان را بهتر مدیریت کنند که مردم کمتر احساس کمبود کنند.

بعد از نان باید ماکارونی را جدی گرفت

رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان ماکارونی تأکید کرد: به نظر بنده بهتر است بعد از نان، ماکارونی را خیلی جدی بگیریم و روی قیمت، کیفیت و بهره‌وری آن کارکنیم تا اتفاقاتی مشابه وضعیت اخیر رخ ندهد.

سلطانی در همین رابطه ادامه داد: در واقع در مقایسه با نان، ماکارونی همان نان است با این تفاوت که نان از لحظه‌ی تولد مرگش آغاز می‌شود اما ماکارونی حداقل تا دو سال یک محصول خشک است.

وی خاطرنشان کرد: هرچه مردم بیشتر به مزیت ماکارونی پی ببرند سرانه‌ی مصرف بالاتر می‌رود و کم‌کم جایگزین نان و برنج می‌شود. با توجه به اینکه قیمت هر کیلو برنج تقریباً دو برابر ماکارونی تمام می‌شود باید سهم این محصول در سبد مصرف خانوارها افزایش یابد.

ظرفیت تولید ماکارونی بیشتر از سرانه مصرف است

رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان ماکارونی به صنعت تولید ماکارونی در کشور اشاره و عنوان کرد: ظرفیت ماشین‌آلات تولید ماکارونی در حال حاضر بسیار بیشتر از سرانه مصرف موجود است ولی چون سرانه مصرف به‌سرعت افزایش می‌یابد تولیدکنندگان نیز مدام در حال افزایش ظرفیت و تولیدشان هستند.

سلطانی گفت: طی چند سال اخیر به دلیل فنّاوری خوب، کنترل کیفیت مناسب، مواد اولیه مرغوب و افزایش دانش مهندسی تولیدکنندگان، ماکارونی ایران با استانداردهای بین‌المللی به لحاظ بسته‌بندی و کیفت تولید و به‌طورجدی وارد بازار جهانی صادرات شده است.

وی ادامه داد: در حال حاضر در بازارهای هدف خارجی، سهم ماکارونی ایران بسیار جدی شده است. با توجه به از بین رفتن مانع تفاوت قیمت گندم امیدوارم رشد صادرات در سال جاری افزایش چشم‌گیر داشته باشد.

رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان ماکارونی با اعلام این مطلب که در سال‌های اخیر کیفیت ماکارونی ایرانی برابر با بهترین برندهای دنیا حرکت کرده است، اظهار کرد: ماکارونی تولید ایران در رقابت با برندهای معتبر جایگاه ویژه‌ای در بازارهای جهانی دارد.

ایران به ایتالیا صادرات ماکارونی دارد

سلطانی ادامه داد: خوشبختانه در سال‌های اخیر صادرکنندگان ما بازارهای خوبی را به‌عنوان بازار هدف شناسایی و فعال کرده‌اند. صادرات ماکارونی به بازارهای جهانی مستمر در حال انجام است. خبر خوشی که می‌توانم بدهم این است که در چند سال گذشته با وجود تحریم‌ها به لحاظ کمی، یکی از برندهای ایرانی در جایگاه دومین تولیدکننده در جهان قرار گرفته است.

وی با تاکید بر ضرورت تأمین مستمر رضایت مشتری گفت: تولیدکننده اگر نتواند نظر مصرف‌کننده ملی را جذب کند نمی‌تواند محصولش را صادر کند. در حال حاضر اعتماد مردم ایران به محصولات ماکارونی داخلی بالا رفته است.

رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان ماکارونی با اعلام خبر صادرات برخی محصولات ماکارونی ایران به ایتالیا که اولین کشور تولیدکننده ماکارونی در جهان است، افزود: ماکارونی ایران به ایتالیا هم صادر می‌شود، من با قدرت می‌گویم که برندهای ماکارونی ایرانی در دنیا نه‌تنها از بهترین برندها عقب‌تر نیستند بلکه به دلیل مواد اولیه خوب و فنّاوری پیشرفته یک‌قدم هم جلوتر هستند.

سلطانی ادامه داد: بی‌تردید مصرف‌کننده ملی بهترین کیفیت را انتظار دارد و محصول ماکارونی ایران بالاترین کیفیت، بهترین قیمت و بسته‌بندی را دارد و پاسخ‌گوی نیاز مصرف‌کننده بوده است.

ارزش غذایی ماکارونی در جهان شناخته‌شده و جایگاه بالایی دارد

وی به اهمیت و ارزش غذایی ماکارونی در جهان اشاره و بیان کرد: امروزه جایگاه ماکارونی در دنیا با توجه به شناخت افراد از ارزش غذایی و مزیت‌های این محصول، ارتقا یافته و از اهمیت بالایی برخوردار است.

رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان ماکارونی ظرفیت‌های تجاری ملی در این خصوص را مطرح و عنوان کرد: حدود ۴۰۰ میلیون نفر در همسایگی ما زندگی می‌کنند که ازلحاظ بضاعت مالی بهتر از ما نبوده و متقاضی این محصول باکیفیت مناسب هستند.

وی خاطرنشان ساخت: اگر شرایط نوسان قیمت‌ها و گرفتاری‌های داخلی حل شود که من بسیار به آن امیدوار هستم به‌طورقطع در رقابت با کشورهای خارجی، تولیدکنندگان ایرانی جایگاه مناسب‌تری در منطقه خواهند داشت صادرات ماکارونی می‌تواند یکی از منابع مهم ارزآوری برای کشور باشد.

با همدلی می‌توان از جنگ اقتصادی داخلی عبور کرد

سلطانی به مقوله امنیت غذایی در شرایط تحریم‌های اقتصادی پرداخت و گفت: ما در شرایط تحریم هستیم اما دست‌بسته نیستیم و به‌راحتی می‌توانیم توانایی‌های بالقوه را به توانایی‌های بالفعل تبدیل می‌کنیم. با این حال می‌بایست اخلاق جمعی در کشور تقویت شود و با نگاه‌های سلیقه‌ای و جزیره‌ای به همه امور نپردازیم. ما می‌توانیم با همدلی از این جنگ اقتصادی عبور کنیم و به دشمنان ثابت کنیم که هرگز نخواهند توانست اراده خود را به مردم ایران تحمیل کنند.

وی یادآور شد: این تحریم با وجود تمام ضربه‌های سختی که به ما وارد کرده، باعث شد تا توانمندهای پنهان خود را بازیابیم و به‌زودی دنیا خواهد دید که محصولاتی که تاکنون از کشورهای دیگر به ایران وارد می‌شد در داخل کشور با بهترین کیفیت‌ها تولید خواهد شد. من به‌عنوان سرباز کوچک عرصه تولید که سال‌ها در این حوزه کار کرده‌ام با اطمینان می‌گویم که توانمندی‌ها، دانش مهندسی و ظرفیت‌های ایران‌زمین بی‌نظیر و معجزه آفرین است.

رئیس انجمن تولیدکنندگان و صادرکنندگان ماکارونی همچنین اظهار کرد: واقعاً امیدوارم چاه‌های نفت بسته شود و توانمندی واقعی ملت ایران در شرایط تحریم هویدا شود. نشانه‌های امیدوارکننده زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد این اتفاق مبارک در حال رخ دادن است.

سلطانی عنوان کرد: همه جای دنیا تولید مشکلاتی دارد اما من معتقد هستم که مشکلات اختصاصی تولید اگر از حاشیه‌ها جدا شود به‌راحتی قابل‌رفع است. مشکل مضاعف ما در تولید در ایران برخی بی‌اطلاعی‌ها و رفتارهای سهوی و بعضاً عمدی مسئولینی است که اختیار دارند اما پاسخ‌گو نیستند.

تولیدکنندگان نقش آرام‌کنندگان اقتصادی جامعه را بر عهده‌دارند

وی با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری در جلسه با کارگزاران نظام گفت: کلامی رساتر، دقیق‌تر و جامع‌تر از فرمایشات رهبری در مورد موانع تولید و ضرورت تلاش قوای سه‌گانه برای رفع آن ندارم. امیدوارم مسئولین محترم این فرمایشات را به‌عنوان هشدار و راهبرد عالی‌ترین مقام نظام جدی بگیرند و گام‌های عملی و غیرشعاری برای تحقق آن بردارند.

وی افزود: مسئولین ذی‌ربط باید درد تولیدکننده را بیشتر بشناسند و نها را شریک و همراه خود در جنگ اقتصادی بدانند.

سلطانی گفت: تولیدکنندگان این روزها اصلی‌ترین نقش را در ایجاد فضای امن و آرام اقتصادی و امنیتی در کشور دارند. باید برخی مسئولین دست از سلیقه‌های شخصی بردارند و ضمن مشارکت دادن تولیدکنندگان دلسوز در تصمیمات راهبردی مسیر ایجاد جهش در بهره‌گیری از ظرفیت‌های تولیدی بی‌شمار در کشور را هموار کنند.

انتهای رپرتاژ خبری

  • پنجشنبه/ ۲۶ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۱۱:۴۹
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 98022613875
  • خبرنگار : 30054