جواد کریمی بهرنگ در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: به این پروانهها به دلیل زیبایی و نقش و نگارهایی که بر روی بالشان وجود دارد، پروانههای خانم قشنگ میگویند که با افزایش آنها نگرانیهایی به وجود آمده که باعث شده است افراد تصور کنند جمعیت زیاد آنها باعث خسارت به مراتع و باغات میشود، در حالی که اینگونه نیست و پروانهها بعد از گرم شدن هوا از بین میروند.
وی افزود: پروانهها دو مرحله مهم در زندگی دارند؛ اول اینکه از شهد گل تغذیه میکنند، اما باید گفت که این پروانهها تغذیه کمی دارند و به دلیل اینکه طاقت گرما را ندارند بعد از گرم شدن هوا از بین میروند.
عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد تصریح کرد: همانطور که گفته شد پروانهها هیچگونه آسیبی به مراتع و باغات نمیرسانند، اما کرمهای ابریشم بیشتر بر روی علفهای هرز در مزارع و حاشیه باغات و بر روی علفهای هرز مینشینند و از آنها تغذیه میکنند. اگر هم از 20 درصد گیاه تغذیه کنند باز هم خسارتی به همراه ندارند.
وی خاطرنشان کرد: با توجه به بارندگیهای اخیر، حضور پروانهها به زیبایی طبیعت افزوده است و باید از این منظره زیبا لذت برد، چراکه طی چند سال گذشته از مشاهده چنین منظرهای محروم بودهایم.
کریمی عنوان کرد: متاسفانه طی دو سه دهه اخیر، پروانهها و شاپرکهای شاه ایرانی را از دست داده و یا دچار انقراض این گونهها شدهایم، اما خوشبختانه با بارندگیهای اخیر، گیاهان و علفهای هرز رشد کردند وبه تبع آن، جمعیت پروانه ها افزایش پیدا و به زیبایی طبیعت اضافه کرده است. باید گفت که تغذیه از این علفهای هرز هیچ گونه نگرانی برای ما ندارد.
عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه فردوسی مشهد بیان کرد: تنها در مکانهایی که گیاهان دارویی کشت میشود حتی اگر روی آنها بنشینند و تا یک چهارم برگ گیاه را هم تغذیه کنند، باز گیاه توانایی آن را دارد که دوباره رشد و خسارتهای وارده را جبران کند. اما اگر چنانچه جمعیت پروانهها خیلی زیاد باشد، کشاورزان میتوانند با ترکیبهای کمخطر برای از بین بردن آنها اقدام کنند.
انتهای پیام