به دنبال اظهار نظر یک عضو شورای شهر قزوین مطرح شد

فقط یک اظهارنظر شخصی بود/کسی این حرف را تائید نکرد

مدیرکل میراث‌فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان قزوین می‌گوید: این صحبت‌ها- مرمت و حفظ 50 اثر تاریخی قزوین و نادیده گرفتن دیگر آثار- نظر شخصی یک عضو شورای شهر قزوین است نه سایر اعضای شورای شهر و نه شهردار قزوین و نه من. هر کس می‌تواند نظر شخصی خود را بگوید.

به گزارش ایسنا، ۲۱ اردیبهشت یک عضو شورای شهر قزوین در صحن علنی شورا که مدیرکل میراث فرهنگی قزوین نیز در آن جلسه حضور داشته، اینگونه سخن گفت: «خیلی از آثار تاریخی را باید نادیده بگیریم و به آثار تاریخی خوب، اصیل و نفیس برسیم؛ جایی مانند خانه فلانی باعث توقف پروژه شهری می‌شود که باید این جزئیات را رها کنیم؛ وگرنه کل پروژه از بین می‌رود. اما در قزوین اگر بخواهیم همه آثار را حفظ کنیم برای ما تهدید حساب می‌شود نه فرصت. اگر ۵۰ تا ۱۰۰ آثار تاریخی مناسب را انتخاب کنیم می‌توانیم مرمت و احیا را به‌خوبی انجام دهیم اما هزار تا آثار را نمی‌توانیم مرمت کنیم، در واقع برای حفظ آثار نفیس و ممتاز باید بعضی آثار را ندیده بگیریم.»

علی‌رضا خزائیلی در گفت‌وگو با ایسنا با بیان این‌که در زمان صحبت‌های این عضو شورای شهر، هیچکس صحبت‌های این عضو شورای شهر قزوین را تأیید نکرده است، ادامه می‌دهد: در عین حال وظیفه‌ی حقوقی من برای انجام مسئولیت‌هایم در حوزه اداره کل میراث‌فرهنگی، بخشی از قوانین و مقررات جاری کشور است که براساس آن‌ها عمل می‌کنم، وظیفه دارم تا همه‌ی آثار تاریخی منقول، غیرمنقول، ملموس و ناملموسِ ثبت شده و واجد ارزش اعلام شده را حفاظت کنم.

وی با تاکید بر این‌که «قوانین حفاظت از آثار تاریخی برای من روشن است»، یادآوری می‌کند: در عین حال که تحصیلات و سابقه‌ام با این حوزه مرتبط است، ادامه می‌دهد: قطعاً در حوزه به وظایف حقوقی و قانونی خود عمل می‌کنم. اما از سوی دیگر اعضای شورای شهر نیز می‌توانند نظرات خود را در قالب جایگاه فردی خود اعلام کنند، نظر اعلام شده، یک نظر حقوقی نیست بلکه اظهارِنظری شخصی است که بیان شده است.

او همچنین درباره‌ی اظهار نظر یکی دیگر از اعضای شورای شهر قزوین و فعال در کمیسیون امور بانوان قزوین که درخواست کرده بود تا «مصلای قزوین و بخشی از زمین‌های باغستانِ قزوین، به پارک بانوان تبدیل شود»، می‌گوید: رویداد "۵۰ بدر" یک رویداد ثبت ملی شده است، این رویداد در قزوین جزو بخشی از آداب و سنن قزوین به ثبت رسیده و مکانی که در پنجاهمین روز بعد از سال تحویل مردم در آن‌جا جمع می‌شوند و دعای باران می‌خوانند و آیینِ خاص خود را به جا می‌اورند، در باغستان است. برای بهتر به جا اوردن این آئین تلاش خود را می‌کنیم اما جزو وظایف سازمانی ماست که اجازه ندهیم باغستان قزوین تخریب شود.

خزائیلی در پاسخ به این پرسش که با توجه به رزومه فعالیت‌اش، گفته می‌شود وی بیشتر از جنس شهرداری است تا میراث فرهنگی، توضیح می‌دهد: معماری خوانده‌ام و از سال ۸۴ تا ۹۳ در سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری کارهای مرمتی زیادی انجام داده‌ام، اقداماتی مانند مرمت سعدالسطلنه قزوین، سنگ‌فرش کردن خیابان سپه، مرمتِ حمام‌های «قجر»، «حاج حسن» و «خانه امام جمعه» و بسیاری از بناهای تاریخی دیگر. حتی در دانشگاه‌هایی مانند دانشگاه علم و صنعت، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین و دانشگاه دهخدا مدرس رشته‌ی مرمت بوده‌ام، بنابراین در حوزه مسئولیت کنونی‌ام، تلاش می‌کنم تا در این حوزه دِین‌ام را ادا کنم.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۱۳:۰۸
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 98022513442
  • خبرنگار : 71191