سخنگوی سازمان انرژی اتمی:

اقدام ایران مبتنی بر برجام است/امید است اروپا اقدام اساسی انجام دهد

سخنگوی سازمان انرژی اتمی گفت: بر اساس بند ۲۶ برجام به ایران این حق داده شده که می تواند بخشی از تعهدات برجام را به صورت کلی و جزئی متوقف کند.

به گزارش ایسنا، بهروز کمالوندی در ارتباط تلفنی با تیتر امشب شبکه خبر سیما گفت: صبر استراتژیک ایران در طول یک سال گذشته بر جامعه بین الملل روشن شد. اقدام ایران مبتنی بر متن برجام است چراکه این عبارات در متن برجام پیش بینی و تعبیه شده بود که امکان خروج و نقض برجام وجود خواهد داشت.

وی ادامه داد: ایران طبق توافق، مازاد ۳۰۰ کیلو اورانیوم غنی شده و ۱۳۰ تن آب سنگین را از کشور خارج می کند و تعهد ایران است که بالاتر از ۳ و ۶۷ صدم درصد غنی سازی نکند ولی امروز با یک فرصت ۲ ماهه برای طرف های مقابل ایران دیگر خود را ملزم به فروش مازاد ۳۰۰ کیلو اورانیوم غنی شده نمی داند و در عرضه آب سنگین نیز تعهدی برای خود قائل نمی شویم چون بر اساس بند ۲۶ به ایران حق داده شده که می تواند بخشی از تعهدات برجام را به صورت کلی و جزئی متوقف نماید.­

کمالوندی گفت: در این بند اشاره شده که ایالات متحده از برجام خارج نمی شود و اتحادیه اروپا نیز تحریم ها را برنمی‌گرداند اما در صورت عمل نشدن به این تعهدات، ایران می تواند بخشی از تعهدات را متوقف کند. بر اساس شرایط خروج از برجام و بازگرداندن تحریم هاست که ایران این اقدام را انجام داده است بنابراین ما این اقدام را نیز می توانیم انجام دهیم و راکتوری که لوله هایش با سیمان پرشده است را راه اندازی کنیم که این ها بستگی به عکس العمل طرف مقابل دارد و اقدامات دیگر نیز طبق گفته رئیس جمهور در راه است.

­سخنگوی سازمان انرژی اتمی در ادامه افزود: امید است که اروپا در ۲ ماهی که فرصت دارد اقدام اساسی را انجام دهد. ایران بر اساس تعهدات برجام محدودیت هایی را در سطح غنی سازی برای مدت های مشخصی پذیرفته بود اما ایران می تواند از تعهدات خارج شود غنی سازی را بر اساس نیاز­ کشور بالاتر ببرد و بالابردن غنی سازی بر اساس شرایط می تواند افزایش پیدا کند.

به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری صدا و سیما وی گفت: اقدامی که ایران انجام می دهد حساب شده است و همه این ها سناریوهایی است که می توانیم با سرعت زیاد انجام دهیم. آنچه مسلم است هدف این است که برجام را به ریل خود برگردانیم و هدف تقویت برجام است.

وی افزود: زمانی که آمریکا از برجام خارج شد طرحی به شورای امنیت ملی ارائه شد و جمهوری اسلامی ایران با تدبیر و دوراندیشی بر اساس ملاحظات سیاسی اقدامات خود را انجام می دهد.­

کمالوندی گفت: بردن موضوع به شورای امنیت به معنی بازگشت به قبل است اما سازوکار پیش بینی شده نیاز به رای دارد که به شورای امنیت برود اما به فرض اینکه طرح به شورای امنیت برود، جمهوری اسلامی ایران خود را ملزم به برجام نمی داند و اقدامات دیگر که در موقع خود اعلام خواهد شد را انجام می دهد.­

او تاکید کرد: آمریکا این تصور غلط را داشت که ممکن است ایران تحت هرشرایطی در برجام بماند اما تحریم ها موجب شد جمهوی اسلامی ایران در پاسخ به اقدامات عمل کند.

کمالوندی افزود: ارتباط ما با اروپاییان برقرار است اما بر اساس فرمایش مقام معظم رهبری در خرداد ماه­ گذشته بعد از خروج آمریکا صنعت هسته ای ما در وضعیتی است که بیشتر از ۱۹۰ هزار سو می تواند برداشت داشته باشد و وجود ۱۴ هزار متخصص متعهد در این صنعت این امکان را فراهم می کند که ایران هر اراده ای داشته باشد محقق شود.­

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۱۹ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۰۹:۳۰
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 98021910159
  • خبرنگار :