رییس سابق مرکز امور مشاوران حقوقی، وکلا و کارشناسان قوه قضائیه:

امیدواریم با ورود فعال‌تر قوه قضائیه طرح جامع وکالت تصویب شود

رییس سابق مرکز امور مشاوران حقوقی، وکلا و کارشناسان قوه قضائیه، با اشاره به سابقه طرح جامع وکالت، گفت: امیدواریم با ورود فعال‌تر و بیشتر قوه قضائیه و همکاری نمایندگان، طرح جامع مناسب، تصویب شود.

به گزارش ایسنا، عبدالرضا مؤمنی در مراسم تکریم و معارفه رئیس مرکز امور مشاوران، وکلا و کارشناسان قوه قضائیه که بعدازظهر امروز برگزار شد، با اشاره به فعالیت‌های این مرکز طی دوره ریاست خود، اظهار کرد: این مرکز در سال ۱۳۷۹ در قالب برنامه دوم توسعه تشکیل شد و علت تشکیل آن هم با توجه به الزام کانون‌ها به پذیرش وکیل به تعداد کافی این بود که افزایش چشمگیری در تعداد وکلا در جامعه انجام نشده بود که بر این اساس این مرکز تشکیل شد.

وی افزود: صحبت‌هایی که با مسئولین قوه قضائیه صورت گرفته بود به نتیجه نرسید و قوه قضائیه تصمیم گرفت راسا به پذیرش وکیل بپردازد.


رئیس سابق مرکز امور مشاوران حقوقی، وکلاء و کارشناسان قوه قضائیه، خاطرنشان کرد: آئین نامه مرکز در سال ۱۳۸۰ تدوین شد و تا کنون بیش از ۲۰ هزار و ۱۳۵ وکیل و حدود ۱۰ هزار و ۷۴۰ کارشناس در مرکز پذیرفته شدند در حالی که طی ۸۰ سال ۴۲۰۰ وکیل پذیرفته شده بودند.


مؤمنی یادآور شد: در آزمون‌‌های دوره ۱۰ ساله سعی شده سطح علمی و کیفی آن بیشتر مورد توجه قرار گیرد چون تجربه نشان داده بیشترین تخلفات توسط کسانی صورت گرفته که نمرات پایین در آزمون گرفته‌اند.


وی با اشاره به طرح جامع آموزش و پذیرش وکیل گفت: در حال حاضر این طرح در مجلس در حال بررسی است و قرار بر این است که تعداد نامتعارفی از افراد پذیرفته شوند.


مؤمنی با بیان اینکه پذیرش افرادی که اهل مطالعه هستند نتیجه بخش است، گفت: در این مدت ۱۰ ساله، ۲۰ هزار مورد مصاحبه علمی و گزینش در مرکز امور مشاوران برگزار کرده‌ایم و در کل استان‌های کشور بیش از ۹ میلیون مشاوره حقوقی توسط وکلا و مشاوران ما در مجتمع‌های مختلف انجام شده است.


رئیس پیشین مرکز امور مشاوران، وکلا و کارشناسان قوه قضائیه اظهار کرد: همچنین مطابق با تفاهم‌نامه همکاری با کمیته امداد و سازمان بهزیستی، ظرف ۱۰ سال گذشته ۱۲۰ هزار و ۱۷۴ مورد وکالت معاضدتی و تسخیری از سوی وکلا به کسانی که از سوی دادگاه‌ها، کمیته امداد و بهزیستی معرفی شدند، وکالت صورت گرفته است.


وی خاطرنشان کرد: ۹۷۳ مورد تنزل و ۳۰۶ مورد نیز ابطال پروانه وکالت داشته‌ایم.


رئیس سابق مرکز امور مشاوران حقوقی، وکلاء و کارشناسان قوه قضائیه با اشاره به دستورالعمل نحوه انتخاب اعضای هیأت مدیره این مرکز گفت: این دستورالعمل تدوین شده که در حال حاضر در حال اجراست و در خصوص تعرفه دستمزد کارشناسان نیز در دو دوره با حضور فعال و همراه با نمایندگان کانون در قوه قضائیه مطرح و تصویب شده است و تعرفه وکلا را هم به تصویب نهایی رساندیم که هنوز به تصویب ریاست قوه قضائیه قرار نگرفته ست.


مؤمنی در خصوص طرح جامع وکالت، گفت: این طرح مورد بررسی قرار گرفته است و به دولت آن زمان ارائه شد که سال‌ها آن را نگه داشت و تغییراتی در آن ایجاد شد و نهایتاً در دولت جدید بعد از اصلاحات به مجلس ارائه شد و در مرکز پژوهش‌های مجلس مطرح و در ۱۹۰ ماده تدوین شد و مساله نظارت قوه قضائیه مطرح بود که این مساله پذیرفته شد.


وی افزود: متأسفانه کمیسیون حقوقی با اینکه این طرح، طرح مناسبی بود و متناسب با زمان تدوین شده بود، با لابی که با کانونی‌ها داشتند این طرح را مسکوت گذاشتند و گفتند ما طرح جامع نمی‌خواهیم و طرح‌های دیگری مطرح می‌شود.


رئیس سابق مرکز امور مشاوران حقوقی، وکلاء و کارشناسان قوه قضائیه، اظهار کرد: امیدواریم با ورود فعال‌تر و بیشتر قوه قضائیه و همکاری نمایندگان همسو با نظام، طرح جامع مناسب که نظارت بر وکلا را بر عهده داشته باشد، تصویب شود.


مؤمنی در خصوص بحث استقلال مرکز مشاوران از قوه قضائیه نیز اظهار کرد: در ابتدا باید تصمیم بگیریم که مرکز به قوه قضائیه وابسته باشد یا خیر و بعد باید تصمیم گرفت که این مساله به چه شکلی باشد.


وی در پایان برای ریاست جدید مرکز امور مشاوران قوه قضائیه آرزوی توفیق کرد و گفت: امیدوارم آقای بهادری که از قشر جوان، ولایی و بسیجی هستند موجب پیشرفت بیشتر مرکز شوند.


انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۱۸:۳۲
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 98021810069
  • خبرنگار : 71594