پیشنهاد بهزیستی برای بازگشت اعتبار «بیمه اعتیاد»

معاون توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی ضمن تشریح علل حذف بیمه اعتیاد از ردیف بودجه امسال گفت: پیشنهاد ما در سازمان بهزیستی این بود که این بودجه به طور کامل حذف نشود، بلکه تبدیل به کمک هزینه درمان افراد بی بضاعت، در قالب «یارانه» و «یاری برگ» شود.

مجید رضازاده در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه از همان ابتدا که موضوع «بیمه اعتیاد» مطرح شد به نظر می‌رسید که رویکرد مناسبی برای رسیدگی به وضعیت معتادان است، گفت: اینکه درمان اعتیاد را به سمت بیمه شدن ببریم، حتی کسانیکه به دنبال اعتیاد، بی بضاعت می‌شوند، نیز می‌توانند از آن استفاده کنند و مطمئن خواهیم بود که آنها می‌توانند از بیمه اعتیاد برای درمانشان استفاده کنند.

وی با اشاره به اینکه بیمه اعتیاد، روش خوبی برای گسترش درمان بود، اظهار کرد: اما به دلیل موانعی، از جمله عدم بیمه نبودن خود این افراد، نداشتن مدارک شناسایی و پیچیدگی سازوکارهای بیمه‌ای، این سیاست به درستی اجرا نشد. به همین دلیل سال‌های اول این بودجه به شکل کامل برگشت می‌خورد و در سال‌های بعدتر هم با دستورالعمل‌هایی که گذاشته بودند، عمدتاً مراکز درمانی دولتی زیر نظر وزارت بهداشت می‌توانستند از آن استفاده کنند.

معاون توسعه پیشگیری سازمان بهزیستی کشور با تاکید براینکه معتقدیم بخش مهمی از درمان اعتیاد، مداخلات غیر دارویی است که باید تحت پوشش بیمه قرار می‌گرفت، تصریح کرد: به ویژه مراکز اقامتی (TC) که اتفاقاً افراد بی بضاعت در آنها حضور دارند باید تحت پوشش بیمه‌ای قرار می‌گرفت. این درحالیست که به دلیل همین ساز و کارهای بیمه‌ای بودجه تماماً جذب نمی‌شد و تعداد مراکزی که تحت پوشش قرار گرفته بودند نیز کم بود.

رضازاده با اشاره به اینکه به همین دلیل معمولاً قشر بی بضاعت نمی‌توانستند از بیمه درمان اعتیاد استفاده کنند و این ردیف بودجه حذف شد، گفت: پیشنهاد ما در سازمان بهزیستی این بود که این بودجه کامل حذف نشود، بلکه تبدیل به کمک برای درمان افراد بی بضاعت، در قالب یارانه و یاری برگ شود که الان هم بهزیستی سازوکار آن را دارد.

وی با بیان اینکه به این ترتیب امکان گسترش درمان وجود داشت و نه تنها یارانه به افراد بی بضاعت می‌رسید بلکه مددکاری هم برای آنها انجام می‌شد، ادامه داد: اما این اتفاق نیفتاد، بلکه بودجه بیمه اعتیاد حذف شد و به درمان بی بضاعتان هم منتقل نشد. امیدواریم که اگر وضعیت بودجه بهتر شود برای بازگشت این پول اقدام کنند تا در این حوزه به افراد بی بضاعت کمک کنیم به طوریکه سازمان بهزیستی بتواند مراکزی را تحت عنوان «مراکز ارزان قیمت درمان اعتیاد» گسترش دهد. با این کار تعداد معتادان متجاهر را نیز کاهش می‌دهد.

به گفته وی بودجه سال گذشته اختصاص یافته به بخش توزیع «یاری برگ» ۵ میلیارد تومان بوده است که به شکل سرانه می‌تواند کل هزینه درمان فرد را برای یک دوره یک ماهه یا بخشی از هزینه درمان را براساس نظر مددکاران پوشش دهد.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۲۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۰۳:۲۰
  • دسته‌بندی: خانواده
  • کد خبر: 98021809764
  • خبرنگار : 71582