ماما، فرشته‌ای سبزپوش

ماما، فرشته‌ای سبزپوش بوده که به نوزاد دنیایی جدید با همه زیبایی‌هایش هدیه می‌دهد؛ او فرشته ایثارگری است که نبض حیات را با دست‌های پرتوان خود در دامان مادر به امانت می‌نهند.

در هر لحظه، نوزاد یا نوزادانی در گوشه و کنار دنیا متولد می‌شوند حادثه‌ای که کثرت و قدمت آن باعث شده است تا عظمت این بزرگترین معجزه خلقت از چشمها پنهان بماند.

آری! تولد بزرگترین، باشکوه‌ترین و بحرانی‌ترین لحظه زندگی و قدیمی‌ترین تجربه بشری است و در میان مشاغل نیز مامایی یکی از قدیمی‌ترین مشاغل است.

چون از قدیم، عده‌ای از زنان بودند که به‌علت تجربه بسیار و اطلاع از داروهای گیاهی و تأثیرات آن‌ها، به زنان دیگر کمک می‌کردند تا وضع حمل آسان‌تر و ایمن‌تری داشته باشند.

امروزه مامایی دانشی است که بر مشاهده، آموزش، پیشگیری، تحقیق، تشخیص و درمان استوار شده است.

مامایی یکی از زیرمجموعه‌های علوم پزشکی است که نقش‌های بسیار گسترده‌ای اعم از نقش مشاوره‌ای، آموزشی، مراقبتی، حمایتی، درمانگری و تحقیقاتی است.

البته همه این نقش‌ها در ارتباط با مادر و کودک مفهوم پیدا می‌کند یعنی ماما به مشاوره قبل، بعد و هنگام ازدواج، آموزش نحوه تنظیم خانواده، مراقبت در دوران بارداری، زایمان طبیعی و مراقبت بهداشتی مادر و کودک و آموزش به دختران در زمینه بهداشت دوران بلوغ و پس از آن می‌پردازد.

ماما وظیفه مهمی در مشاوره و آموزش بهداشت دارد

فرشته درایتی، کارشناس مامایی در خراسان‌جنوبی در گفت‌وگو با ایسنا از خراسان‌جنوبی گفت: ماما باید قادر به نظارت، مراقبت و توصیه به زنان در دوران بارداری، زایمان و دوره پس از زایمان هم‌چنین مراقبت از نوزاد و شیرخوار و کودک زیر ۶ سال باشد.

وی افزود: ماما به شخصی اطلاق می‌شود که تحصیلات مامایی را در حد کارشناسی و کارشناسی ارشد برابر مقررات در مراکز آموزش داخلی و خارجی به پایان رسانیده و موفق به اخذ پروانه رسمی مامایی از مقامات صلاحیت‌دار مربوط شده باشد.

وی با بیان اینکه ماما وظیفه مهمی در مشاوره و آموزش بهداشت و نه تنها برای زنان بلکه برای خانواده و جامعه دارد، تصریح کرد: ماما باید همه گزارش‌ها، تاریخچه مامایی و همه معاینات پیش از زایمان را که توسط خودش انجام شده را حفظ کند و در طول زایمان، گزارش مشاهدات، معاینات و اقدامات انجام شده ضروری هستند.

این کارشناس مامایی بیان کرد: کار ماما شامل آموزش دوران بارداری، آماده کردن والدین برای پذیرش وظایف پدری و مادری بوده است.

وی تصریح کرد: رازدار بودن یکی دیگر از وظایف ماما بوده که اهمیت فراوان و زیربنایی دارد و بخش عمده‌ای از وظایف ماما مربوط به مادران باردار بوده و زایمان که یک تجربه حساس و مهیج برای هر زنی بوده و با هیچ فرآیند دیگری قابل مقایسه نیست.

کارشناس مامایی خاطرنشان کرد: ماما پیش از بارداری، در طول دوران بارداری، هنگام زایمان و پس از زایمان مراقبت‌های لازم را از مادران می‌کند.

درایتی با بیان اینکه ماما به‌صورت مداوم وضعیت مادر و جنین را بررسی کرده و در واقع هدف مامایی، حفظ سلامت مادران و نوزادان است، افزود: ماما معمولاً به صورت تمام وقت کار کرده و گاهی شامل شیفت شب و روزهای تعطیل هم بوده هم‌چنین برخی نیز به‌صورت پاره وقت مشغول به فعالیت هستند.

کار یک ماما، نشان دهنده تداوم زندگی است، نشان دهنده امید خداوند به انسان است؛ وقتی هر روز تولدی اتفاق می‌افتد یعنی خداوند هنوز به هدایت انسان امید دارد.


انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۵ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۱۲:۰۸
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 98021507818
  • خبرنگار :

برچسب‌ها