ممنوعیت صادرات، قیمت خرما را ارزان نمی‌کند

نایب رئیس انجمن خرمای ایران با بیان این‌که ممنوعیت صاردات خرما هیچ تأثیری بر بازار داخلی ندارد، گفت: بازار خرما با هیچ کمبودی در زمینه تأمین نیاز بازار داخلی مواجه نبود و ممنوعیت صادرات خرما تنها بازارهای صادراتی را در اختیار عربستان قرار می‌دهد.

علی محمد صمیمی در گفت‌وگو با ایسنا درباره تأثیر تصمیم ستاد تنظیم بازار مبنی بر ممنوعیت خرما از روز جاری، گفت: با توجه به میزان تولید، انبار و مصرف داخلی کشور ممنوعیت صادرات خرما هیچ تأثیری بر قیمت و میزان عرضه خرما ندارد.

نایب رئیس انجمن خرمای ایران ادامه داد: در ماه‌های اخیر بارها اعلام شد که هیچ کمبودی در زمینه توزیع خرما در بازار داخلی وجود ندارد اما با این وجود تصمیم بر ممنوعیت صادرات خرما اتخاذ شد که این تصمیم تنها بازارهای صادراتی ایران را در اختیار رقبایی همچون عربستان قرار می‌دهد.

وی با بیان این‌که همواره قبل از آغاز ماه مبارک رمضان، برخی سودجویان با ایجاد شایعاتی در زمینه کمبود و افزایش قیمت خرما به دنبال تغییر روند بازار هستند، یادآور شد: خرمای تولیدی در ایران دارای انواع مختلفی است که هر کدام بنا بر میزان تولید و کیفیت دارای قیمت متفاوتی است.

صمیمی گفت: با توجه به تفاوت قیمت و نوع خرما هر فرد با توجه به قدرت خرید خود می‌تواند به خرید خرما بپردازد که در حال حاضر قیمت برخی از انواع خرما که عموماً پرمصرف‌ترین خرمای کشور است، در سر زمین کیلویی ۴,۰۰۰ تومان است.

نایب رئیس انجمن خرمای ایران با اشاره به این‌که سال گذشته با تصمیمات اینچنینی، هزینه قابل توجهی به دولت در خرید تضمینی خرما اجبار شد، بیان کرد: تصمیم اخیر در زمینه ممنوعیت صادرات خرما، بدون تأثیر بر بازار داخل است.

وی تاکید کرد: تجار و افراد صادرکننده خرما خرید و فعالیت‌های صادراتی خود را برای ماه مبارک رمضان تا ۲۰ روز گذشته به پایان رسانده‌اند و دیگر خرید و صادراتی برای ماه مبارک رمضان انجام نمی‌شود.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۱۶:۰۳
  • دسته‌بندی: تولید و تجارت
  • کد خبر: 98021005517
  • خبرنگار : 71470