گورباچف: مشارکت استراتژیک آمریکا و روسیه ضرورت دارد

آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی بر ضرورت مشارکت استراتژیک روسیه و آمریکا روی مساله بازدارندگی هسته‌ای تاکید کرد.

به گزارش ایسنا، میخائیل گورباچف، آخرین رهبر اتحاد جماهیر شوروی در مطلبی برای وال استریت ژورنال نوشت: جورج شولتس، ویلیام پری و سم نان، از مقام‌های سابق آمریکایی اخیرا تاکید کردند که "بازدارندگی نمی‌تواند از جهان مقابل یک تروریسم هسته‌ای یا خطای هسته‌ای حفاظت کند. این گزینه‌ها زمانی بیشتر محتمل می‌شود که هیچ گفت‌وگوی معنادار و پایداری میان واشنگتن و مسکو وجود نداشته باشد." من با سخن آنها در مورد ضرورت ایجاد مشارکت استراتژیک میان آمریکا و روسیه موافق هستم.

گورباچف افزود: همچنین متقاعد شدم که بازدارندگی هسته‌ای به جای حفاظت از جهان، نگه داشتن آن در خطر مداوم است. به یاد دارم بحث داغی روی این مساله با مارگارت تاچر (نخست‌وزیر سابق بریتانیا) داشتم. ما سر مسائل بسیاری بحث می‌کردیم و اغلب هیچ دیدگاه مشترکی هم نداشتیم. اما او روی یک مورد بسیار تاکید داشت و آن این بود که تسلیحات هسته‌ای مانع از وقوع جنگ جهانی سوم شد.   

او ادامه داد: در عین حال تسلیحات هسته‌ای می‌تواند همچون مسلسل آویخته بر دیواری در یک نمایشنامه نوشته شده و پرداخته شده به دست یک شخص نامشخص باشد. ما نیت نمایشنامه‌نویس را نمی‌دانیم. تسلیحات هسته‌ای می‌تواند با یک خطای فنی، خطای انسانی یا خطای کامپیوتری شلیک شود. آخرین مورد مرا بیشتر می‌ترساند. سیستم‌های کامپیوتری اکنون همه جا مورد استفاده قرار می‌گیرند. تا به حال چند بار کامپوترها و وسایل الکترونیکی در هوانوردی، صنعت و در سامانه‌های کنترلی متفاوت دچار اختلال شده است؟

انتهای پیام    

  • سه‌شنبه/ ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۱۵:۲۹
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 98021005491
  • خبرنگار : 71402