به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، چین از سوی جامعه بینالملل به خاطر آنچه تشکیل مراکز بازآموزی و آموزشی در این منطقه دورافتاده غربی ذکر شده، مورد انتقاد قرار دارد. فعالان میگویند که در این اردوگاههای بازداشت بیش از یک میلیون اویغور و سایر مسلمانان نگهداری میشوند.
چین که به دیپلماتها این مراکز را نشان داده، به آنها گفته که وعظها و خطابههایی از سوی افراط گرایان اسلامی باعث شده تا برخی افراد به شیاطینی قاتل تبدیل شوند.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل روز جمعه خود با شیء جینپینگ، رئیس جمهوری چین در پکن در حاشیه نشستی درباره ابتکار عمل یک کمربند - یک جاده دیدار داشت و در دیداری جداگانه با وانگ یی، وزیر خارجه این کشور به وضعیت سینکیانگ اشاره کرد.
استفان دوجاریک، سخنگوی سازمان ملل روز دوشنبه به خبرنگاران گفت: دبیرکل سازمان ملل تمامی مسائل مرتبط با مقامهای چینی را که شامل اوضاع در سینکیانگ نیز میشود، مورد بحث قرار داد. آنچه او به طرفهای چینی گفت این است که او کاملاً در کنار ابتکار عملهای میچل باچله، کمیسیونر عالی حقوق بشر سازمان ملل ایستاده است.
باچله دائماً چین را به این سمت سوق میدهد که به سازمان ملل اجازه دسترسی برای بررسی گزارشهای مربوط به ناپدید شدن و بازداشتهای خودسرانه به ویژه مسلمانان در منطقه سینکیانگ را بدهد. چین قبلاً هم گفته بود که اگر آنها در امور داخلی پکن دخالت نکنند، به آنها اجازه ورود میدهد و از آنها استقبال میکند.
دوجاریک همچنین گفت که موضع دبیرکل سازمان ملل درباره این مساله چه در نهان و چه در آشکار یکی است و بر مبنای احترام کامل برای وحدت و تمامیت ارضی چین، محکومیت حملات تروریستی به هر شکلی است و اینکه حقوق بشر باید به طور کامل در مقابله با تروریسم و در راستای جلوگیری از افراط گرایی خشونتآمیز مدنظر قرار گیرد.
وی ادامه داد: هر جامعهای باید احساس کند که هویتش مورد احترام است و تماماً به کل کشور تعلق دارد.
انتهای پیام