افشای زوایای نگران‌کننده "معامله قرن"؛ رشوه ۱۰ میلیارد دلاری بن‌سلمان به محمود عباس

گزارش‌های ارسالی از نمایندگی اردن در رام الله به وزارت خارجه این کشور در امان میزان نگرانی اردن نسبت به خسارت‌هایی که این کشور از تبعات "معامله قرن" دولت دونالد ترامپ متحمل می‌شود، نشان می‌دهند. در حالی که قرار است این طرح آمریکا برای صلح خاورمیانه ژوئن آینده رونمایی شود.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه لبنانی الاخبار طبق گزارش‌های اردنی درز یافته، نگرانی اردن قابل درک است به خصوص بعد از اینکه رسانه‌های آمریکایی و عبری درباره بهای سنگینی که اردن به طرف احتمالی پذیرنده فلسطینی‌ها پرداخت خواهد کرد، پرده برداشتند. همچنین قرار است قیمومیت پادشاهی هاشمی اردن از مسجد الاقصی و مقدسات قدس برداشته شده و به عربستان اعطا شود. دیگر نگرانی اردن مربوط به این است که امکان داد زمین‌هایی از مرزهای شرقی این کشور برای بخشش به فلسطینی‌ها گرفته شده و در مقابل با بخش‌هایی از شمال عربستان تعویض شوند.

خالد الشوابکه، رئیس دفتر نمایندگی پادشاهی اردن در رام الله در گزارشی که به وزیر خارجه کشورش بعد از دیدار با بشاره العزه، مشاور محمود عباس و داماد احمد مجدلانی عضو کمیته اجرایی سازمان آزادیبخش فلسطین در تاریخ ۲۰/۱۲/۲۰۱۷ داشته می‌گوید، تشکیلات خودگردان مجدلانی را به چین و نبیل شعث را به روسیه فرستاد تا پکن را به ارائه درخواست برای الحاق به کمیته چهارجانبه صلح متقاعد کند در واقع هدف از آن تقابل با طرف آمریکایی نبود بلکه تقویت تشکیلات و حمایت از دولت آمریکا برای ارائه یک بسته رضایت‌بخش و عادلانه به طرف‌های مربوطه روند صلح بوده است.

الشوابکه درباره روابط عربستان-فلسطین در گزارش دیگری در تاریخ ۲۶ دسامبر ۲۰۱۷ آورده است، مجدی الخالدی، مشاور دیپلماتیک محمود عباس، رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین درباره سفر عباس به عربستان گفت که در این سفر محمد بن سلمان، ولیعهد عربستان به عباس گفت که آمریکایی‌ها آماده هستند مناطقی که فلسطینی‌ها در آنجا ساکن هستند را به آنها ببخشند و از عربستان و دیگر کشورهای عربی انتظار می‌رود حمایت مالی لازم از فلسطینی‌ها را به عمل آورده و پروژه‌هایی اقتصادی را در کرانه باختری اجرا کرده و مناطق "B" و "C" را توسعه دهند و اینکه عربستان در وهله اول با مبالغی بیش از چهار میلیارد دلار از تشکیلات حمایت خواهد کرد.

در این گزارش شوابکه آمده است، عباس در این دیدار وضعیت موجود را برای بن سلمان شرح داده و گفت که نمی‌تواند هیچ‌گونه امتیازی درباره شهرک‌ها و راه‌حل تشکیل دو کشور و نیز قدس بدهد و اینکه برای آنها ثابت شده که آمریکایی‌ها هیچ‌گونه پیشنهاد جدی (مکتوبی) را ارائه نخواهند کرد بلکه همان تاکتیک سابق (بیانیه بالفور) را دنبال خواهند کرد و هر گونه فشاری از هر طرفی تشکیلات را به انحلال نهادهایش سوق خواهد داد و اسرائیل مسؤول مدیریت شرایط اراضی اشغالی خواهد بود.

در این گزارش اردنی آمده است، بن سلمان تاکید کرد هدیه قدس (پس از به رسمیت شناخته شدن آن به عنوان "پایتخت اسرائیل" از سوی ترامپ) بیش از یک ماه ادامه نخواهد یافت و وضعیت به حالت قبل باز خواهد گشت چراکه کشورهای عربی اهمیت چندانی به مساله قدس نمی‌دهند.

رئیس دفتر نمایندگی پادشاهی اردن در رام الله به نقل از مجدی الخالدی آورد: تشکیلات خودگردان به دیدار وزرای خارجه کشورهای عربی که به زودی در امان برگزار خواهد شد، امید نبسته زیرا حضور امارات در این گروه بی‌تردید نشان می‌دهد که این نشست هرگز نتیجه مثبتی نخواهد داشت و تاخیر در برگزاری آن به توصیه امارات بوده است.

این مسؤول اردنی هشدارهای الخالدی را تکرار کرده و گفت: کسانی که در نهایت متحمل هزینه خواهند شد، اردن و فلسطین هستند.

او در پایان گزارش خود نوشت، الخالدی سعی دارد این پیام را برساند که رهبری فلسطین هرگز از هیچ یک از حقوق فلسطینی‌ها دست نخواهد کشید حال هزینه آن هرچه می‌خواهد باشد و اینکه آنها در مورد موضعگیری برخی کشورهای عربی تردید دارند، مصر به دلیل فاصله جغرافیایی و منافع مشترکی که با آمریکا و برخی کشورهای عربی دارد، توجه زیادی به مساله قدس نمی‌کند.

الشوابکه در گزارشی به تاریخ یکم آوریل ۲۰۱۸ نیز نوشت: ما از مسؤول دفتر احمد مجدلانی اطلاعاتی درباره سفر اخیر عباس به عربستان و طرح پیشنهاداتی از سوی بن سلمان به او برای پذیرش "معامله قرن" دست یافتیم.

طبق این اطلاعات، مبلغ ۱۰ میلیارد دلار برای بهبود وضعیت داخلی کرانه باختری و آوارگان و نیز حمایت نامحدود مالی و سیاسی از آنها در مقابل موافقت با "معامله قرن" پیشنهاد شد اما عباس آن را نپذیرفت و تاکید کرد، چنین کاری به زندگی سیاسی او پایان خواهد داد.

عادل الجبیر، وزیر مشاور عربستان در امور خارجه با حضور در نشست وزرای خارجه کشورهای عربی در شهر امان در تاریخ یکم ژوئن ۲۰۱۸ که برای بررسی پیامدهای تصمیم واشنگتن در به رسمیت شناختن قدس به عنوان "پایتخت اسرائیل" برگزار شد، پیشنهاد انحلال تشکیلات خودگردان فلسطین را داد.

ریاض مالکی، وزیر خارجه فلسطین در واکنش به این پیشنهاد الجبیر اظهار کرد: آمریکا از ابتدا با طرح موضوع مشروعیت‌بخشی به شهرک‌سازی‌ها، سپس نادیده گرفتن راه‌حل دو کشوری و پس از آن با دور شدن از اصول بین‌المللی در مسیری جدا از اصول توافق شده برای صلح حرکت می‌کند و این اقدامات واشنگتن نشان می‌دهند که دولت ترامپ تصمیم گرفته از روند صلح دور شود، بیانیه واشنگتن به منزله ضربه‌ای بسیار قوی به روند صلح و در راستای خدمت به اسرائیل و گروه‌های افراطی آن و نیز تروریسم در منطقه با تبدیل اختلاف نظری سیاسی به اختلافی مذهبی بود. ۲۵ هزار افراطی در سال ۲۰۱۷ به مسجد الاقصی یورش بردند و تمامی این تنش‌ها که با تشویق آمریکا صورت گرفتند، به منزله نقض حقوق فلسطینی‌ها بوده و موجب افزایش شهرک‌سازی‌ها شد، علاوه بر ساخت یک میلیون واحد مسکونی، قانون اعدام فلسطینی‌ها تصویب شده و محله‌های عرب نشین قدس با هدف تغییر جمعیتی و یهودی‌سازی آنها مصادره شدند. تمامی این اقدامات با تشویق جارد کوشنر، مشاور ترامپ، جیسون گرینبلات، فرستاده آمریکا به خاورمیانه و دیوید فردمن، سفیر این کشور در اراضی اشغالی انجام شدند، هر سه نفر خانه‌هایی در شهرک‌ها دارند و بر این باورند که شهرک‌سازی‌ها اقدامی مقدس هستند.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۰ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۱۰:۱۵
  • دسته‌بندی: محور مقاومت
  • کد خبر: 98021005097
  • خبرنگار : 71496