مهلت یک هفته‌ای گروه‌های فلسطینی به اسرائیل برای اجرای توافقات آتش‌بس

گروه‌های فلسطین تا آخر هفته به دولت اسرائیل برای اجرای تفاهمنامه‌های مربوط به پرونده آتش‌بس که از طریق میانجیگری مصر حاصل شده است، مهلت دادند.

به گزارش ایسنا، به نوشته روزنامه فلسطینی "دنیا الوطن"، رهبران و نمایندگان ملی و اسلامی عصر روز شنبه در غزه گرد هم جمع شدند و در جریان آن بر ضرورت تسریع در تحقق وحدت برای نابودی معامله قرن تاکید کردند.

این گروه‌های فلسطینی همچنین بر اهمیت اجرای مصوبه‌های شورای ملی و شورای مرکزی با خروج از توافق اوسلو و توقف هماهنگی امنیتی با رژیم صهیونیستی تاکید و اعلام کردند که در واقع فلسطین به یک استراتژیک ملی به جای اوسلو نیاز دارد.

در همین راستا، طلال ابو ظریفه، عضو دفتر سیاسی جبهه دموکراتیک آزادی فلسطین در گفت‌وگوی مطبوعاتی خود تصریح کرد: گروه‌های فلسطینی تا پایان هفته جاری به رژیم صهیونیستی مهلت می‌دهند تا تفاهمنامه‌های آتش بس را اجرا کند.

ابو ظریفه در ادامه افزود: رژیم صهیونیستی نمی‌خواهد به تعهدات خود وفا کند در نتیجه در صورتی که این رژیم به آنچه که پیشتر تحت نظارت مصر بر سر آن توافق شد، پایبند نباشد، اسرائیل طرفی به حساب می‌آید که اوضاع میدانی را به سمت تنش سوق خواهد داد.

وی تصریح کرد: ما در هیئت عالی راهپیمایی‌های بازگشت و شکست محاصره در مقابل این طفره‌روی‌های رژیم صهیونیستی سکوت نخواهیم کرد و بی‌تفاوت نخواهیم بود.

در همین راستا، فایز ابو عیطه،  معاون دبیرکل شورای انقلابی جنبش فتح خاطرنشان کرد: پایان دادن به اختلافات و دودستگی‌ها بهترین راه و قوی‌ترین سلاح برای مقابله با طرح آمریکایی موسوم به "معامله قرن" است که وحدت ملت فلسطین قادر به شکست آن است.

پیشتر، اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی جنبش مقاومت اسلامی (حماس) بر ضرورت آمادگی این جنبش برای مشارکت در دیدارهای فوری با تمامی گروه‌های فلسطینی بدون استثناء به ویژه با رهبران جنبش فتح تاکید کرد.

در همین راستا، عزام الاحمد، عضو کمیته مرکزی جنبش فتح در واکنش به اظهارات هنیه گفت: در سخنان هنیه چیز جدیدی وجود نداشت فقط وی آن‌ها را با لحنی آرام ایراد کرد.

وی بر پایبندی کامل سازمان آزادی‌بخش به اجرای توافقنامه‌های امضا شده تاکید کرد.

الاحمد در گفت‌وگوی مطبوعاتی خود تصریح کرد: سخنان هنیه را شنیدم. سخنان وی مثبت بود و لحن سخن گفتنش آرام بود و مانند لحنی که طی هفته‌های گذشته از سوی رهبران حماس شنیدیم، نبود.

وی تاکید کرد: حماس به تمامی توافقات پایبند نیست. جنبش فتح خواهان پایبندی جدی و واقعی با نظارت مصر به این پرونده است.

از سوی دیگر، صائب عریقات، دبیر کمیته اجرایی سازمان آزادی بخش فلسطین اظهارات دیوید فریدمن، سفیر آمریکا در اراضی اشغالی که در آن "معامله قرن" را "ایده‌ای خارج از برنامه" توصیف کرد، به باد انتقاد گرفت.

عریقات در صفحه شخصی خود در توییتر نوشت: طبق گفته فریدمن فلسطینیان حق تعیین سرنوشتشان را ندارند و آن‌ها نیاز به رهبری ندارند.

وی همچنین گفت: امنیت دولت اسرائیل و بهبود شرایط معیشتی فلسطینیان در وضعیت کنونی دو خط موازی و همسو هستند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۱۲:۵۰
  • دسته‌بندی: محور مقاومت
  • کد خبر: 98020804053
  • خبرنگار : 71588