با حضور مهمانان برجسته از ۴۷ کشور دنیا؛

مخابره پیام صلح ایران به جهان در مجمع جهانی سلامت

دبیر هفتمین نشست منطقه‌ای مجمع جهانی سلامت با بیان اینکه با وجود تبلیغات ایران هراسی دشمنان، مهم‌ترین و معتبرترین نشست جهانی سلامت که مظهر عدالت سلامت عمومی است، در ایران برگزار می‌شود، تاکید کرد: با برگزاری این مجمع پیام صلح خود را به جهان مخابره خواهیم کرد.

به گزارش ایسنا، امیرحسین تکیان - دبیر هفتمین نشست منطقه ای مجمع جهانی سلامت در نشستی خبری از برگزاری این مجمع برای نخستین بار در ایران و به میزبانی کیش خبر داد و افزود: این نشست با حضور ۱۳۵ شخصیت علمی و اجرایی خارجی از ۴۷ کشور جهان، معاون اول رئیس جمهوری، وزرای امور خارجه و بهداشت، صبح دوشنبه ۹ اردیبهشت در سالن همایش‌های بین‌المللی جزیره کیش شروع به کار می‌کند. در این نشست ۱۸۱ سخنرانی توسط وزرا، مسئولان و اساتید علمی کشورهای حاضر در نشست در ۳۰ پنل و ۴ نشست جامع در ۵ گروه شش نفره ارائه خواهد شد.

دبیر هفتمین نشست منطقه‌ای مجمع جهانی سلامت با اشاره به برگزاری این مجمع در شش محور علمی، بیماری های غیرواگیر و سلامت روان، آموزش پزشکی، محیط زیست و سلامت، سلامت در شرایط ناپایدار، سلامت در جهان در حال گذار و توسعه پایدار سلامت افزود: هدف از این نشست دستورسازی برای نظام سلامت جهانی است که در دو مدیا با عنوان مجمع جهانی سلامت که هر ساله در مهرماه با حضور بیش از یکصد کشور در برلین برگزار می شود و نشست منطقه ای که هر سال در یک قاره برگزار می‌شود، در حال انجام است و هفتمین دوره نشست منطقه‌ای در سال ۹۸ (۲۰۱۹ میلادی) به میزبانی جزیره کیش در ایران ۹ اردیبهشت آغاز به کار خواهد کرد.

تکیان درباره تاریخچه نشست اظهار کرد: مجمع جهانی سلامت (World Health Summit) که تحت نظر صدراعظم آلمان، رییس جمهوری فرانسه، رییس اتحادیه اروپا و مشارکت ۲ هزار نفر از ۱۰۰ کشور جهان، شامل وزرای بهداشت، روسای سازمان های بین المللی، مدیران ارشد صنایع مرتبط با سلامت، سیاستگذاران و پژوهشگران و صاحبنظران از سال ۲۰۰۹ تاکنون در مهرماه هر سال در برلین پایتخت آلمان برگزار می شود، به عنوان نشست اصلی دستورسازی سلامت جهانی پذیرفته شده است.

پیمان گروه هشت رکن راهبردی مجمع جهانی سلامت است. پیمان گروه هشت کنسرسیومی شامل دانشگاه‌ها و فرهنگستان‌های پیشرو جهان است که در جریان نشست مجمع جهانی سلامت در سال ۲۰۰۹ تشکیل شد و دفتر مرکزی آن در برلین، پایتخت آلمان قرار دارد. ماموریت این پیمان بهبود ارتباطات میان دانشگاه‌های برتر جهان به‌منظور ارتقاء سلامت جهانی و ایفای نقش فعال و تأثیرگذاری در تصمیمات سلامت دنیا است.

نشست منطقه‌ای مجمع جهانی سلامت هر سال در اردیبهشت ماه در یک قاره برگزار می‌شود. اولین نشست منطقه ای مجمع جهانی سلامت در سال ۲۰۱۳ در سنگاپور برگزار شد. نشست های بعدی به ترتیب در برزیل (۲۰۱۴)، ژاپن (۲۰۱۵)، سوئیس (۲۰۱۶)، کانادا (۲۰۱۷) و پرتغال (۲۰۱۸) برگزار شده است.

در نشست شورای عالی این کنسرسیوم که در سال ۱۳۹۵ درشهر برلین آلمان، دانشگاه علوم پزشکی تهران با اجماع آراء به عنوان اولین دانشگاه از منطقه خاورمیانه و شمال آفریقا و تنها عضو منتخب منطقه غرب آسیا به عضویت این پیمان درآمد.

دبیر هفتمین نشست منطقه ای مجمع جهانی سلامت همچنین گفت: مجمع جهانی سلامت، یک نشست غیر سیاسی است، اما در تصمیم گیری سیاست‌های جهانی سلامت، جایگاه شناخته شده‌ای دارد.

وی جذب حمایت در راستای گسترش دسترسی عادلانه مردم به خدمات مطلوب سلامت را از دیگر اهداف برگزاری این مجمع عنوان کرد و افزود: در هر پنل یک سخنران ایرانی و یک سخنران خارجی موضوعات مربوطه را به صورت مشارکتی مطرح می کنند.

تکیان دلیل انتخاب جزیره کیش برای برگزاری این نشست را حضور فعال دانشگاه علوم پزشکی در کیش، شرایط مناسب و زیرساخت‌های جزیره کیش، آب و هوای مطلوب، سهولت در تردد میهمانان خارجی و عدم نیاز به ویزا و هم زمانی این رویداد مهم با روز ملی خلیج فارس عنوان کرد.

وی تصریح کرد: یکی از دستورکارهای کمیته علمی هفتمین نشست منطقه‌ای مجمع جهانی سلامت، توجه به مسائل و مشکلات منطقه از جمله آوارگی، جنگ، مسائل قومی و آب و هوا است. در منطقه مدیترانه شرقی سازمان جهانی بهداشت ۲۲ کشور عضو هستند و از ۶۹ میلیون نفر پناهنده جهان، نیمی از آنها در این منطقه زندگی می کنند یا از این منطقه برخاسته‌اند.

سرگروه پنل توسعه پایدار هفتمین نشست مجمع جهانی سلامت یادآور شد: برگزاری این نشست در کشور فرصت بسیار خوبی برای دانشمندان و سیاستگذاران کشور است که با مشارکت صاحب‌نظران جهانی، چالش‌های نظام سلامت را مطرح و دستاوردهای نظام سلامت ایران را به دنیا عرضه کنند.

دبیر هفتمین نشست منطقه‌ای مجمع جهانی سلامت با اشاره به امضای سند توسعه پایدار توسط رییس جمهور در شهریور ماه ۹۴، خاطرنشان کرد: این سند شامل ۱۷ هدف و ۱۶۹ هدف جزیی است و هدف شماره ۳ مربوط به سلامت است و در نشست منطقه‌ای مجمع جهانی سلامت در کیش، یکی از پنل‌ها به توسعه پایدار اختصاص یافته است.

وی یادآور شد: توسعه پایدار شامل ۵ مفهوم مردم، محیط زیست، صلح، رفاه و مشارکت است. مشارکت یکی از پایه‌های اصلی برای رسیدن به توسعه پایدار است، بنابراین در این نشست، افراد برای حل مسائل مختلف نظام سلامت در جهان، مشارکت می‌کنند.

رونمایی از دو سند جهانی مبارزه با تصادفات(تروما) و شماره مخصوص مجله lancet   ویژه نامه ایرانِ در حال گذار همچنین رونمایی از سند مبارزه با چاقی به عنوان اسناد مهم جهانی از نقاط ممتاز این نشست است که دبیرهفتمین نشست مجمع جهانی سلامت به آن اشاره کرد و افزود: در نشست سال گذشته یک شبکه دانشجویی برای اولین بار در ایران تشکیل شد که در این نشست یک روز به برپایی همایش دانشجویی با حضور ۲۰۰ دانشجو که بیش از ۴۰ دانشجوی بین‌المللی از ۲۱ کشور انگلستان، امریکا، گامبیا، آلمان، غنا، هند، سنگاپور، سودان، افغانستان، استرالیا، بحرین، نیجریه، پاکستان، عراق، پرتغال، کره، ترکیه، سوئیس، اوگاندا، زیمباوه و ایران و ۱۵۰ دانشجو از دانشگاه علوم پزشکی تهران و سایر دانشگاه‌های کشور شرکت دارند، اختصاص یافته است و اساسنامه شبکه دانشجویی پیمان گروه ۸ نیز در این همایش مطرح و مفاد آن مورد بحث و بررسی قرارمی گیرد.

وی برگزاری نمایشگاهی از محصولات ۱۰ شرکت استارتاپی، اختراع های صادراتی دانشمندان ایرانی با مشارکت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و دفتر ارتباط با صنعت دانشگاه علوم پزشکی تهران و دیگر دانشگاه‌های کشور، برگزاری مرحله نهایی ماراتن برنامه نویسی پزشکی دانشگاه صنعتی شریف به میزبانی پردیس بین الملل کیش دانشگاه صنعتی شریف و میزبانی دانشگاه علوم پزشکی تهران از مجمع سالیانه پیمان گروه ۸ و برگزاری مسابقه دو نیمه ماراتن به مسافت ۲ کیلومتر به مناسبت گرامی داشت یاد جانباختگان حادثه سیل اخیر در برخی از استان های کشور را از برنامه های جنبی این نشست برشمرد.

دبیر هفتمین نشست منطقه‌ای مجمع جهانی سلامت با اشاره به تبلیغات دشمنان و ایجاد ایران هراسی در جهان و با بیان اینکه این مجمع فرصت بی نظیری برای دیپلماسی کشور است، افزود: سلامت یک اتفاق سیاسی است اگر چه در این نشست محور برنامه ها تکیه بر سلامت دارد اما ما با وجود تبلیغات ایران هراسی دشمنان مهم‌ترین و معتبرترین نشست جهانی سلامت را که مظهر عدالت سلامت عمومی است در ایران برگزار کرده و با برگزاری این مجمع پیام صلح خود را به جهان مخابره می‌کنیم.

تکیان خاطرنشان کرد: با وجود اینکه همواره صحبت از این می‌شود که تحریم‌ها در موارد دارویی و پزشکی و علمی تاثیرگذار نبوده است اما ۲ دانشمند دانشگاه هاروارد آمریکا با وجود اینکه در این مجمع برای ایراد سخنرانی دعوت شده بودند و با وجود تمایل شخصی برای حضور در این مراسم، نتوانستند از دولت آمریکا اجازه سفر به ایران را دریافت کنند.

وی افزود: بسیاری از تلاش‌ها و رویدادهایی که تا به ‌حال برای نشست انجام ‌شده، بدون همکاری ذی‌نفعانی همچون ریاست جمهوری، وزارت بهداشت و منطقه آزاد کیش امکانپذیر نبوده است؛ به نحوی که با حمایت رییس همایش و رییس منطقه آزاد کیش، تقسیم کار مناسبی در مورد اسکان، آماده‌سازی غذا و هتل‌ها، حمل‌ونقل و حراست و امور امنیتی صورت گرفته است و به لطف خدا و با حمایت همه عزیزان تلاش‌ها به‌خوبی نتیجه خواهد داد و از این فرصت بی‌نظیر دیپلماسی سلامت برای کشور استفاده خواهیم کرد.

به گزارش ایسنا، هفتمین نشست منطقه‌ای مجمع جهانی سلامت، ۹ و ۱۰ اردیبهشت به میزبانی جمهوری اسلامی ایران در جزیره کیش برگزار می شود.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۸ اردیبهشت ۱۳۹۸ / ۱۰:۱۰
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 98020803832
  • خبرنگار :