به گزارش ایسنا به نقل از اداره کل روابطعمومی و اطلاعرسانی سازمان میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری، با گذشت حدود ۹ ماه از حادثه آتش سوزی مسجد جامع ساری و تشکیل سریع ستاد بازسازی این مسجد قدیمی به دستور رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، روند بازسازی و مرمت این اثر مربوط به قرون اولیه اسلامی- دوره قاجار تا ۷۰ درصد پیش رفته و تنها بخشهای مربوط به تاسیسات، کفسازی و در و پنجره باقی مانده است.
با برآورد خسارت واردشده به این بنا، این میزان ۱۷ میلیارد تومان برآورد شده بود که باید آسیبهای واردشده به بخشهای مختلف مانند امامیه، شبستان غربی و شرقی، ایوان اصلی جنوبی، شبستان شمالی و تاسیسات مکانیکی و برقی را مرمت و ساماندهی میکرد.
بر این اساس سهم میراث فرهنگی هشت میلیارد تومان است و بقیه اعتبار باید از محل اعتبار حوزههای مسکن و شهرسازی، اوقاف و امور خیریه و ستاد مدیریت بحران به عنوان دستگاههای مشارکتکننده در پروژه تامین شود.
پروژه مرمت توسط پیمانکاری شهرداری و تحت نظارت میراث فرهنگی در حال اجراست و مرمت آن بر اساس طرح مرمتی سال ۹۱ اجرا میشود و هیچگونه تغییری در هویت و سیمای مسجد ایجاد نشده است.
مسجد جامع ساری واقع در حاشیه بازار قدیمی نرگسیه مرکز این شهر در ۲۱ تیرماه ۹۷ طعمه حریق شد و به فاصله چند روز ستاد بازسازی مسجد به دستور رییس سازمان میراث فرهنگی تشکیل شد و کار بازسازی را آغاز کرد.
انتهای پیام