به گزارش ایسنا، موضوع دستکاری در نظرسنجی یکی از برنامههای تلویزیونی صدا و سیما، به دلیل ردپای برخی از شرکتهای ارزش افزوده به وزارت ارتباطات هم کشیده شد. بسیاری از کاربران اپراتورهای تلفن همراه اعلام کردند پیامک تأیید رأی به این برنامهی تلویزیونی برایشان ارسال شده، اما آنها اصلاً در این رأیگیری شرکت نکرده و یا رایشان برنامه دیگری بوده است و این موضوع از اختلال در سامانه رأیگیری بخش مردمی جشنواره تلویزیونی جامجم حاکی بود.
محمدجواد آذری جهرمی - وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات - همان زمان اعلام کرد آرای اعلامشده، واقعی نیستند و از بررسی این موضوع و ارسال نتایج به صداوسیما و پلیس فتا خبر داد. پس از آن، دبیر جشنواره تلویزیونی جام جم مدعی شد «جابجایی آرای نظرسنجی محبوبترین برنامه صداوسیما را شرکتی که از وزارت ارتباطات مجوز دارد، انجام داده است.»، اما سیدجمال هادیان - رئیس مرکز روابط عمومی و اطلاعرسانی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات- این ادعا را رد کرده و گفت: تغییر آرا در شرکت طرف قرارداد تبلیغات انحصاری صدا و سیما صورت گرفته است که هیچ مجوزی از وزارت ارتباطات ندارد.
محمدجواد آذری جهرمی -وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات- نیز با تاکید بر شفافسازی در این زمینه در پست توئیتری نوشت: شرکتهای ارزش افزوده و USSD مجوزی از وزارت ICT ندارند و فعالیت آنها مطابق قانون تجارت است، اگر آنگونه که در بخشهای خبری سیما طرح شد، فعالیت آنها باید با اخذ مجوز از وزارت ICT باشد، مطابق مصوبه ۱۹۲ کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات، تبلیغ یا فعالیت آنها سریعاً در صداوسیما متوقف شود.
وزیر ارتباطات همچنین از شناسایی عامل دستکاری در نظرات مردم خبر داد و گفت: گزارش کامل و با جزئیات فنی چگونگی دستکاری نظرات مردم در جشنواره صداوسیما، نهایی و برای پلیس ارسال شد. عامل دستکاری در نظرات مردم شناسایی شده است. هک یا اختلال منتفی است. طبیعتاً شناسایی آمر یا آمران و انگیزه آنها را پلیس پیگیری خواهد کرد.
اما در آخرین اظهار نظر درباره این اتفاق، جهرمی در توئیتر خود نوشت: بر اساس گزارش بررسی وقایع فنی، دستکاری در نظرسنجی صداوسیما توسط احدی از کارکنان اسپانسر یکی از برنامههای حاضر در نظرسنجی صورت گرفته است که آرا را به سود برنامه خود تغییر داده است. انگیزه این فرد و یا آمر بایستی در بررسیهای پلیسی مشخص شود.
صرف نظر از اینکه اختلال صورتگرفته در این برنامه نظرسنجی تا چه اندازه به حوزه ارتباطات مربوط میشود و نقش شرکتهای ارزش افزوده که تا پیش از این مجرم شناخته شده بودند چه بوده است، به نظر میرسد هنوز از این برنامه و شخصی که به عنوان عامل دستکاری شناسایی شده، به صورت رسمی نامی برده نمیشود؛ اتفاقی که بیشتر کاربران توئیتر هم در پاسخ به این توئیت وزیر ارتباطات به آن اشاره کردند.
انتهای پیام