به گزارش ایسنا، غلامحسین اسماعیلی در اولین نشست خبری خود در سال ۹۸ در سمت سخنگوی قوه قضاییه ضمن تبریک فرارسیدن میلاد امام زمان (عج) گفت: خدا را سپاسگزارم که بر من این منت را نهاد و از ریاست قوه قضاییه تشکر می کنم که به این حقیر اعتماد کردند و باعث این شدند که هم نشینی و مصاحبت با شما را داشته باشم.
وی افزود: اهمیت کار رسانه و سختی کارتان بر ما محرز است و ما هم در دستگاه قضایی بسیار تلاش کردیم تا سختی قضاوت را به اثبات برسانیم ولی موفق نشدیم.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: مردم ما تلاشهای شما را در سیل اخیر و حضور در جمع مردم و ایفای نقش خطیر شما را در انعکاس این حادثه و در انعکاس همت بلند مردم ایران و نیروهای مسلح و سپاه و ارتش و بسیج و جامعه مذهبی دیدند و نقش بی بدیل بود و من هم به سختی کار شما گواهی می دهم و هم از تلاش شما تشکر می کنم.
وی در ادامه از حجت الاسلام محسنی اژه ای معاون اول قوه قصاییه و سخنگوی سابق قوه قصاییه تشکر کرد و گفت: آنچه که اتفاق افتاد بنا به نظر ایشان بود که ایشان را از سخنگویی معاف کنند ولی همچنان ایشان معاون اول قوه قضاییه هستند.
سخنگوی دستگاه قضا گفت: بخشهای ویژه برنامه تحول و سند تحول دستگاه قضا ارتباط گستردهی ارکان مختلف قوه و به ویژه سخنگوی دستگاه قضا با مردم؛ نخبگان و اصحاب رسانه و مطبوعات میباشد.
وی افزود: تعامل گسترده، ضابطه مند و اثر بخشی در جهت تبیین دستاورهای نظام قضائی به ویژه در رابطه با خدماتی که به مردم ارائه میشود از مهمترین موارد در برنامهی سند تحول میباشد.
سخنگوی جدیددستگاه قضا خاطر نشان کرد: همچنین در جهت پاسخگویی به افکار عموم و ارتقا آگاهی عمومی جامعه؛ انتخاب سخنگوی قوه قضائیه در زمره اولین انتصابات ریاست قوه قضائیه قرار گرفت. اگر این اهتمام نبود انتخاب سخنگو نسبت به انتخابات انتخابات سخنگو در جاهای دیگر در مراحل بعدی قرار میگرفت.
وی در خصوص نگرش دوره جدید قضائی اظهار کرد: نگرش این دوره جدید بر مبنای تقویت بیش از پیش بار مجموعه رسانهای و نخبگانی و همه شهروندان است.
اسماعیلی در مورد تغییرات پیش روی قوه قضائیه گفت: بسیار خرسند و خوشحالیم که از بدنه بسیار کارآمد و قوی و مفید در عرصههای مختلف خدمات قضائی برخورداریم
وی افزود: معتقدیم مجموعه عوامل انسانی و جامعه نخبگانی ما در عرصههای مختلف بی نظیر است و سهم قابل توجهی از جامعهی نخبگانی کشور را در بر دارد.
اسماعیلی در رابطه با تغییرات انجام شده در دستگاه قضائی اظهار کرد: تغییرات انجام شده یا به دلیل بازنشستگی همکاران و یا به دلیل ارتقا سمت و یا جابجایی مدیران صورت میگیرد و به جهت اقتضائاتی که به وجود میآید تا همکاران با رویکرد و مسئولیت جدید کار خود را ادامه دهند.
وی افزود: ما در حیطه مدیران قضائی، عزل نداریم و تغییرات به دلیل بازنشستگی ارتقا سمت و جابجای مدیران صورت میگیرد.
سخنگوی قوه قضائیه گفت: از برنامههای رئیس قوه قضاییه میتوان به اعتمادسازی در بخشهای مختلف و افزایش اعتماد عمومی، کاهش حجم پروندهها، افزایش شان قضات و کاهش حجم پروندهها اشاره کرد که جزئیات سند تحول قضایی رسانهای خواهد شد.
سخنگوی قوه قضاییه تاکید کرد: همان گونه که رسیدگی دستگاه قضا به جرائم خشن موجب کاهش این گونه جرایم شده است، رسیدگی به پروندههای مفاسد اقتصادی هم باعث کاهش این جرائم می شود.
اسماعیلی تاکید کرد: رضایت مندی مردم و افزایش اعتماد عمومی جزو برنامههای ما در قوه قضایبه است که نیازمند تغییر برخی رویهها است و برای آن برنامه داریم و در این راستا با نمایندگان مجلس برای بخشی که نیاز به قانون و اصلاح دارد، جلساتی هم داشتیم.
رئیس جدید دیوان عالی کشور منصوب شد
وی در خصوص تغییرات جدید در دستگاه قضا اظهار کرد: جابجایی امروز که رئیس قوه قضائیه تصمیم به انجام آن گرفتند این است که از آنجا که حجتالاسلام به افتخار بازنشستگی نائل آمدند ریاست قوه قضائیه طی دو نشست طولانی با قضات عالی کشور و بر اساس مشورتهایی که از این طریق صورت گرفت آقای حجتالاسلام و المسلمین مرتضوی مقدم که از قضات قدیمی دیوان عالی کشور و رئیس یکی از شعبات دادگاه تجدید نظر هستند و بیش از ۳۰ سال سابقه قضاوت دارند را امروز به عنوان رئیس جدید دیوان عالی کشور منصوب کنند.
وی افزود: سایر انتصابات هر گاه اتفاق افتاد و رقم خورد به اطلاع مردم و رسانهها خواهیم رساند.
سخنگوی جدید دستگاه قضا اظهار کرد: در انتخابات دستگاه قضا جوان گرایی وجود دارد.
وی افزود: دیوان عالی کشور اقتضا خاص خودش را دارد نکته مهم این است که رئیس دیوان عالی کشور از درون دستگاه قضائی بوده است.
اسماعیلی با بیان این که توجه ویژه به درون گرایی در تغییرات جدید دستگاه قضا وجود دارد گفت: تلاش میشود انتخاب مدیران از داخل مجموعه قوه قضائیه باشد.
محمدعلی طاهری از لحاظ مجازات حبس آزاد شده است
اسماعیلی در پاسخ به سوالی درباره اخرین وضعیت پرونده محمدعلی طاهری گفت: آقای طاهری پروندهها و محکومیتهای متعدد داشته و اخیرا دادسرای تهران از دادگاه تقاضا کرده که محکومیت ایشان در هم ادغام و رای واحد صادر شود.
وی افزود: اخیرا پرونده در دادگاه تجدیدنظر مطرح شد و در دادنامه دو فقره ۷.۵ سال حبس و مجازاتهای نقدی و محرومیتهای اجتماعی و ... صادر شد و مجازات اشد در مورد ایشان یعنی ۷.۵ سال حبس مدنظر قرار گرفت و به پایان رسید و از حالت حبس ایشان آزاد شدند ولی برخی محرومیتهای اجتماعی ایشان به قوت خود باقی است.
صد هزار زندانی مشمول عفو رهبری شدند
غلامحسین اسماعیلی اظهار کرد: قریب به صد هزار نفر از زندانیان مشمول عفو مقام معظم رهبری قرار گرفتند که حدود ۶۰ هزار نفر از زندان آزاد شدند و حدود ۴۰ هزار نفر نیز تخفیف و تقلیل در محکومیتشان صورت گرفت.
وی همچنین در این نشست گفت: در پایان سال ۱۳۹۷ بر مبنای مأموریت و مسئولیت دادگاه انتظامی قضات به منظور تشویق و تقدیر از قضات کارآمد و شایسته و از ناحیه دادسرای انتظامی قضات، تعداد ۶ هزار و ۴۰۹ نفر از همکاران قضائی و اجرایی که حائز شرایط شناخته شده بودند در فروردین ماه ۹۸ مورد تقدیر قرار گرفتند.
نظر اسماعیلی درباره نقش مرجان شیخ الاسلامی در پرونده پتروشیمی
اسماعیلی در پاسخ به سوال ایسنا مبنی براینکه مرجان شیخ الاسلامی بدون اینکه به دادگاه بیاید، در ویدیوئی اتهامات خود را در پرونده پتروشیمی رد کرده، نقش ایشان در پرونده بازرگانی پتروشیمی چیست؟ گفت: این پرونده مطرح رسیدگی است و رای صادر نشده است و این ادعاها اعم از مستنداتی که دادسرای تهران در ارتباط با اتهام یکایک متهمان جمع آوری کرده و نیز مدافعات متهمان به دادگاه ارایه شده است و مرجع اظهارنظر دادگاه است و هنوز دادگاه رایی صادر نکرده است.
وی افزود: من قاضی پرونده نیستم که بخواهم در مورد موجه یا غیرموجه بودن ادعاها و اتهامات متهمان اظهارنظر کنم. ایشان (خانم شیخ الاسلامی) جزو متهمان پرونده است و کیفرخواست پرونده او صادر شده و ایشان قبل از تشکیل پرونده از کشور خارج شده است. اکنون دادگاه به اتهام ایشان رسیدگی می کند و انشاءلله بعد از صدور رای نتیجه اعلام خواهد شد.
اسماعیلی افزود: به خاطر داشته باشید که من هنوز سخنگوی حرفه ای نیستم و انشاءالله با حضور در جمع شما بتوانم در این حرفه تخصص لازم را پیدا کنم.
اسماعیلی در پاسخ به سوالی درباره اینکه در سیلهای اخیر دادگستری استان فارس زودهنگام مقصران را اعلام کردند آیا این اقدام زودهنگام باعث اخلال در مدیریت بحران نمیشود؟ گفت: در حادثه سیل کماکان اولویت اول همه بخشها و عملیات امداد و نجات و خدمت رسانی به مردم آسیب دیده است و ما هم وظیفه داریم در صف امدادگران باشیم. البته قوه قضاییه وظیفه دارد به دور از تعجیل و اظهارنظرهای عجولانه و با بررسی همه جانبه علل در ایام مختلف به وظیفه خود از قبل تاکنون عمل کند.
اهمالهایی را از ناحیه مدیران شاهد بودیم
سخنگوی قوه قضاییه افزود: اهمالهایی را از ناحیه مدیران شاهد بودیم و وظایف خود را انجام ندادند و آن کوتاهیها زمینه ساز ازدیاد سیل شده و تدبیری که ریاست قوه ابلاغ کردند این بود که با دقت و با حوصله و در فضایی آرام بررسیها انجام شود و بخشی که نیازمند به تذکر است تذکر داده شود و بخشی که نیازمند مطالبه گری است مطالبه گری شود و آنجایی که جرمی احراز می شود با متخلفین رسیدگی شود و ماموریت آن برای دادستانهای سراسر کشور و سازمان بازرسی ترسیم شده است. امروز سیاست ما این است که در آرامش به این موضوع بپردازیم.
محکومیت بیش از ۸۰ نفر در دادگاههای ویژه اقتصادی
وی ادامه داد: مجموعه قوه قضاییه به ویژه شعب ویژه رسیدگی به پرونده اخلالگران اقتصادی با صلابت و بدون هیچگونه اغماضی رسیدگی به این پروندهها را ادامه میدهد و در حد فاصل آخرین جلسه نشست خبری حجتالاسلام محسنی اژه ای تاکنون که بنده در خدمت شما هستم، شعب ویژه بیش از ۸۰ نفر از اخلالگران در نظام اقتصادی، پولی، بانکی، ارزی و ارزاق عمومی را محکوم کردند و احکام قطعی آنها صادر شده و در مرحله اجراست که چند نمونه از ان را بیان می کنم.
اسماعیلی افزود: در شعبه اول رسیدگی به پرونده های مفسدان و اخلالگران اقتصادی، قربانعلی فرخزاد به جرم مشارکت در اخلال نظام ارزی از طریق قاچاق عمده ارز به تحمل ۲۰ سال حبس، پرداخت جزای نقدی و ضبط ارزهای مکشوفه، تیمور عامری برمکی ۲۰ سال حبس، پرداخت جزای نقدی، علیرضا عامری برمکی به تحمل ۲۰ سال حبس، جزای نقدی، جلیل مکی سلطانی به تحمل ۶ سال حبس، حمیدرضا عامری به تحمل ۲۰ سال حبس و سید محمود صفار به تحمل ۷ سال حبس محکوم شدند. همچنین در شعبه دیگر آقایان توسلی، کاظمی و بخشایش هر کدام به تحمل ۲۰ سال حبس و جزای نقدی و مجازات شلاق محکوم شدند که بیانگر عزم و اراده جدی قوه قضاییه در برخورد با اخلالگران است.
آخرین وضعیت پرونده سیف و عراقچی
اسماعیلی در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت پرونده سیف و عراقچی نیز گفت: در مورد افراد تا زمانی که اتهامی به اثبات نرسیده است از بیان اسم و جزییات معذور هستیم. آنچه در پروندههای اخلالگران اقتصادی نیز از رهبر انقلاب اذن گرفتیم، ناظر به دادگاههاست و شامل دادسرا نمیشود. در ارتباط با این پرونده از افراد متعدد به عنوان متهم یا مطلع تحقیق شده و از نظرات کارشناسان استفاده شده و پرونده در دادسرا در فرایند تکمیل تحقیقات است.
سعید قاسمی احضار شد/ پرونده بدون اغماض در حال رسیدگی است
اسماعیلی در پاسخ به سئوالی درباره اظهارات سعید قاسمی مبنی بر انجام کارهای نظامی در جنگ بوسنی با لباس هلال احمر و اینکه در خصوص اظهارات او هلال احمر و سپاه شکایت کردهاند یا خیر، گفت: در این ارتباط، علیه ایشان شکایت شده و به بازپرسی ارجاع شده است و در مرحله رسیدگی است. ایشان احضار شده و تحقیقات بدون اغماض و با صلابت و قاطعیت انجام میشود و با توجه به اینکه شاکی وجود دارد، دیگر ضرورت حضور مدعیالعموم وجود ندارد و در اینجا، ورود مدعیالعموم در اقدامات تعقیبی است.
توضیح اسماعیلی در باره محکومیت نسرین ستوده
وی در پاسخ به سوالی مبنی براینکه رسانههای بیگانه اخیراً در مورد نسرین ستوده صحبتهایی داشتند، در رابطه با اتهام این فرد توصیحات لازم را ارایه دهید؟ گفت: این بازی است که دیگران راه انداختند. برابر ماده ۱۳۴ قانون مجازات اسلامی، کسانی که اتهامات متعددی داشته باشند دادگاه برای هر اتهام، مجازات تعیین میکند. با این حال صرفاً مجازات جداگانه تعیین می کند و در بین مجازات های متعددی که دادگاه حکم می دهد صرفا اشد مجازات قابل اجرا است.
سخنگوی قوه قضاییه افزود: این متهم اجمالا دانش حقوقی دارد اما به جای شفافیت مغلطه میکند. رأی صادره برای این فرد هنوز قطعی نیست و اگر اظهار نظری صورت میگیرد باید بر اساس رأی قطعی باشد. اگر خود ایشان و یا وکیل شان درخواست تجدید نظر داشته باشد، شاید تقلیل پیدا کند.
وی تصریح کرد: همین فرد در پروندههای محکومیت سابقش در دادگاه بدوی محکوم به حبس شد اما در تجدید نظر حبس این فرد، به جزای نقدی تبدیل شد. در پرونده دیگری محکومیت دیگر حبس داشت اما پس از مدتی مشمول عفو رهبری قرار گرفت و ازاد شد.
اسماعیلی افزود: تک تک متهمان و وکلا و شاکی و کسانیکه به مراجع قضائی مراجعه میکنند برای دستگاه قضا هم باید ارزش قائل شوند.
سخنگوی قوه قصاییه در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت رسیدگی به ساخت و سازهای غیرقانونی در پرونده موسوم به " کلاک" و اینکه شما دستوراتی در این خصوص داده اید؟ گفت: خوب است دوستان سوال کنند و قضاوت نکنند. بین سئوال و قضاوت تفاوت وجود دارد و قضاوت را به مراجع قضایی بسپارید. اینکه اشاره کردید دستور از ناحیه من بوده درست نیست چرا که حکمی صادر شده که دادگستری استان تهران مجری آن بوده است.
وی تصریح کرد: در خصوص موضوعات عمومی حوزه لواسانات و شمیرانات در بحث ساخت و سازها و برخی ناهنجاریهای اخلاقی و اجتماعی، رئیس قوه قضائیه هیاتی را منصوب کرده است که این هیات موضوعات مربوط به حوزه شمیرانات و لواسانات را بررسی و گزارش خود را ارائه می کند و متناسب با گزارش هیات، تضمیمات بعدی گرفته خواهد شد.
اسماعیلی در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت رسیدگی به واگذاریها در سازمان خصوصی سازی گفت: در ارتباط با واگذاریها سازمان بازرسی کل کشور ورود کرده است و چنانچه در گزارشات بازرسی، تخلف یا جرمی کشف شود، تخلفات به هیاتهای رسیدگی به تخلفات و جرایم به دادسرا اعلام خواهد شد. به طور کلی بازرسیها در این زمینه مدت مدیدی است که آغاز شده است و این امر نیاز به اظهارنظرهای تخصصی دارد.
اختلاف نظر درباره قانون رسیدگی به اموال مسئولان
وی در پاسخ به سوالی درباره اجرای قانون رسیدگی به اموال مسئولان گفت: ریاست قبلی قوهقضاییه معتقد بود قانون ابهام دارد و باید ابهامات آن برطرف شود اما رئیس جدید قوه قضائیه معتقد است که به رغم وجود ابهامات، قانون باید اجرا شود؛ لذا مقدمات اجرای قانون فراهم شد و در همین مدت که بیش از یک ماه است، این موضوع در دستور کار قرار گرفته و آئین نامه اجرایی آن تدوین شده و انشاءالله بزودی با ابلاغ آئین نامه اجرایی این قانون، اجرای آن آغاز شود؛ البته به موازات آن موضوع رفع ابهام قانون دنبال خواهد شد.
وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه برنامه رئیس قوه قضائیه برای جذب فارغ التحصیلان حقوق چیست؟ گفت: جذب قضات و کارمندان، تابع قانون است و به موجب احکام مندرج در برنامه ششم مجوز داریم که سالانه ۸۰۰ قاضی و دو هزار و ۴۰۰ کارمند برای دستگاه قضا جذب کنیم و در این چارچوب میتوانیم رفتار کنیم و امسال هم جذب ۸۰۰ قاضی جدید انجام میشود.
وی در ارتباط با جذب کارمندان گفت: سال گذشته آزمون برگزار کردیم اما از ناحیه سازمان برنامه ، بودجه لازم برای جذب اختصاص نیافت و نتوانستیم تعداد دو هزار و ۴۰۰ نفر را به کار بگیریم.
وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه تبصره ماده ۱۰۰ قانون شهرداری ناکارامد است؟ گفت: کمیسیون ماده ۱۰۰ شهرداری یک قانون قدیمی است و نظر دستگاه قضایی این است که حتما این قانون نیازمند اصلاح است اما بدلیل لوایح قضایی نیز قوه قضائیه نمیتواند پیشنهاد اصلاح بدهد.
وی افزود: ما بارها این موضوع را منتقل کردیم که این قانون نیاز به اصلاح دارد البته دیوان عدالت هم این موضوع را به وزارت کشور و شهرداریها منتقل کرده است.
رای پرونده دکل نفتی قطعی نیست
به گزارش ایسنا، غلامحسین اسماعیلی در خصوص پرونده دکل نفتی اظهار کرد: این پرونده در روزهای پایانی سال گذشته در دادگاه اقتصادی و نه دادگاه ویژه و در دادگاه کیفری ۲ منتهی به صدور رای شد که این رای بدوی است که متهمان به ۱ تا ۳ سال حبس و برخی نیز یک سال و شش ماه حبس گرفتند.
وی افزود: عنوان اتهامی این افراد خیانت در امانت است که این جرم در قانون مجازات حداکثر ۳ سال حبس دارد و این قانون مجازات نسبت به اینکه خیانت در امانت نسبت به مال کم ارزش باشد یا مال با ارزش را تعیین کرده است.
وی افزود: در جرایمی مانند خیانت در امانت قاضی تشخیص میدهد که چقدر مجازات قرار بدهد که حداکثر ۳ سال میتواند حبس در نظر بگیرد.
اسماعیلی گفت: چون قرارداد بین المللی بوده شرکت تاسیسات دریایی درباره ضرر و زیان را به دادگاهی در لندن تسلیم کرده است و این پرونده ۴ مجرم دارد.
هدایتی تا این ساعت بدهیاش را پرداخت نکرده است
غلامحسین اسماعیلی در خصوص اظهارات حسین هدایتی در مورد پرداخت بدهیهایش اظهار کرد: تا این ساعت بدهی ایشان پرداخت نشده و دادگاه ایشان ختم رسیدگی را اعلام کرده است.
وی افزود: دادنامه دادگاه در حال صدور است و به محض صدور نسبت به اعلام نظر دادگاه و اطلاع رسانی عمومی اقدام خواهد شد.
سخنگوی جدید دستگاه قضا در خصوص آخرین وضعیت پرونده واگذاری املاک شهرداری و تخلفات شهردار پیشین اظهار کرد: در ارتباط با پرونده املاک توضیحات کافی در جلسات قبلی سخنگویی ارائه شده و به دنبال تکرار مکررات نباشید.
وی در خصوص پرونده عیسی شریفی معاون شهردار پیشین هم گفت: پرونده در دادسرای نظامی و سازمان قضایی نیروهای مسلح در حال رسیدگی است و هنوز منتهی به تصمیم قضایی نشده است.
رسیدگی به پرونده فریدون به اتمام رسیده است
غلامحسین اسماعیلی در پاسخ به این سوال که آیا در مورد پرونده حسین فریدون ختم دادرسی اعلام شده یا نه، اظهار کرد: دیروز آخرین جلسه رسیدگی برگزار شد. دادگاه آخرین دفاع را اخذ کرده و ختم رسیدگی را اعلام کرده و در مهلت مقرر رأی صادر خواهد شد.
وی افزود: این دادگاه بدوی است و هر رأیی صادر شود رأی بدوی است.
سخنگوی دستگاه قضا اظهار کرد: ۶ یا ۷ نفر دیگر هم مجموع متهمان این پرونده است.
متولی اصلی نظارت بر درآمد پزشکان نهادهای غیرقضایی هستند
وی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اقدامات قوه قضائیه در رابطه با شفاف سازی درآمد پزشکان و استفاده آنها از دستگاه کارتخوان چیست؟ اظهار کرد: بیشتر تمرکز من روی مواد قانونی قانون مجازات اسلامی و قانون دادرسی مدنی کیفری است. بالطبع درباره خیلی از قوانین دیگر کشور که روزانه با آن سروکار نداریم حضور ذهن ندارم.
اسماعیلی افزود: اینکه در قانون بودجه ۹۸ چنین حکمی آمده یا نه باید دید متولی آن کیست و ضمانت اجرای آن چیست.
سخنگوی دستگاه قضا خاطرنشان کرد: از منظر اینکه درآمدها باید شفاف باشد تا دولت بتواند مالیاتی را از فعالان عرصه مختلف دریافت کند نیازمند هستیم که تمام داد و ستدها در شبکه بانکی کشور انجام شود و دولت هم بتواند سهم مالیات را منطبق با عملکرد واقعی اخذ کند.
اسماعیلی خاطرنشان کرد: برخی از موارد را باید علاوه بر سازمان مالیاتی خود نظام پزشکی و وزارت آموزش، درمان و پزشکی ما تعقیب کنند و بعضی دیگر حسب مورد در صلاحیت سازمان تعزیرات حکومتی است که زیرمجموعه وزارت دادگستری است.
وی افزود: توصیه ما به دادستانهای کل کشور این است که حقوق عمومی مورد تضییع قرار نگیرد و از آن دفاع کنند تا حقوق شهروندان ضایع نشود.
سخنگوی دستگاه قضا گفت: چیزی که مشخص است این است که متولی اصلی این موضوع نهادهای غیرقضایی هستند.
رسیدگی به پرونده فریدون به اتمام رسیده است
اسماعیلی در پاسخ به این سوال که آیا در مورد پرونده حسین فریدون ختم دادرسی اعلام شده یا نه، اظهار کرد: دیروز آخرین جلسه رسیدگی برگزار شد. دادگاه آخرین دفاع را اخذ کرده و ختم رسیدگی را اعلام کرده و در مهلت مقرر رأی صادر خواهد شد.
وی افزود: این دادگاه بدوی است و هر رأیی صادر شود رأی بدوی است.
سخنگوی دستگاه قضا اظهار کرد: ۶ یا ۷ نفر دیگر هم مجموع متهمان این پرونده است.
برای افرادی از میراث فرهنگی و گردشگری پرونده تشکیل شده است
غلامحسین اسماعیلی در رابطه با بازداشت برخی مسئولین گردشگری استان تهران و برخی استان دیگر، اظهار کرد: در دادسرای تهران برای افرادی از میراث فرهنگی و گردشگری و شرکت مادر تخصصی سازمان گردشگری پرونده تشکیل شده است که مراحل ابتدایی تحقیقات را طی میکند.
اسماعیلی در رابطه با آزادی آقای دری گفت: پرونده قبلی ایشان منتهی به صدور حکم شده و جرم انتسابی به ایشان جز مستثنیات عفو نشده و در مورد اینکه این مدت به مرخصی آمده باشد هم برای زندانیان نیز اتفاق میافتد.
وی افزود: در مورد پرونده بعدی ایشان هم فعلاً اطلاعی ندارم.
سخنگوی جدید قوه قضائیه در رابطه با پروندهای درباره اتهامات به نظام جمهوری اسلامی توسط مدعیان حقوق بشر و اولویتهای قوه قضائیه در حوزه بینالملل اظهار کرد: با توجه به ارشادات مقام معظم رهبری این موضوع در ناحیه ستاد حقوق بشر قوه قضائیه قرار دارد که در این راستا قرار است این ستاد فعالتر شود.
اسماعیلی گفت: قوه قضائیه به دنبال چابک سازی و کوچک سازی ستاد حقوق بشر است و رویکرد رئیس جدید قوه هم اینگونه است.
وی در پاسخ به سوالی در خصوص اقدامات سازمان تعزیرات و اینکه آیا مجازات در تعزیرات حکومتی بازدارنده است یا خیر، گفت: سازمان تعزیرات حکومتی زیرمجموعه قوه قضائیه نیست و زیرمجموعه دولت است اما ما نیز مانند همکاران در سازمان تعزیرات هم نظر بوده و معتقدیم قانون نیازمند بازنگری است.
سخنگوی قوه قضائیه در خصوص بحث خرید و فروش املاک اظهار کرد: قانون بسیار خوبی در مجلس تصویب شده و برای وزارت راه و شهرسازی تکالیفی در این رابطه در نظر گرفته شده است تا تمام معاملات و فرآیند در مورد پروانه و شناسنامه ساختمان قید شود و پیش بینی شده که پیش فروش ساختمان در دفاتر اسناد رسمی صورت گیرد و مطالبهگری از وزارت راه و شهرسازی داریم.
وی گفت: بخش دیگر موضوع اعتباربخشی به ثبت اسناد رسمی است که در برنامه دیگری در دستور کار دستگاه قضائی قرار دارد.
انتهای پیام