به گزارش ایسنا، علیرضا سمیعآذر _مدیر حراج تهران _ به دنبال درگذشت منیر فرمانفرمائیان متنی را در کانال رسمی خود در تلگرام منتشر کرد که به شرح زیر است:
"زندهیاد منیر شاهرودی فرمانفرمائیان (۱۳۰۱-۱۳۹۸) در حالی از میان ما رفت که میراثی درخشان با آوازهای جهانی را برای همه زنان و هنردوستان ایران برجای گذاشت.
آنچه که منیر را ستاره تابناک آسمان هنر ایران ساخت، عزم استوار وی برای درآمیختن روح ایرانی با الگوهای هنر مدرن بود. او برخلاف بسیاری از همتایان خود در پی بازتولید یک نسخه ایرانی از شیوههای متداول نقاشی غربی نرفت، بلکه بر عکس بر یک تجربه خالص و کهن ایرانی متمرکز شده، مفهوم و زیباییشناسی آن را تا حد یک هنر جهانی ارتقا بخشید و به شکل قدرتمندی نشان داد که چگونه سنتهای دیرین میتوانند امروزی شوند.
منیر در سفرهای بسیارش، پیوسته جستجو و تحصیل کرد، اما در نهایت به ایران بازگشت تا دوران شکوفایی خود را از همینجا نظارهگر باشد. وی پس از رها کردن تجربیات اولیه در نقاشی گل و طبیعت، بیش از نیم قرن با تلفیق اسرار هندسه ازلی با ترکیب آینههایی برگرفته از هنرهای سنتی، آثاری را خلق کرد که برای ایرانیان بیش حد آشنا، ولی از منظر دیگران بخصوص در امریکا، غریب و شگفتانگیز بهنظر میرسید. وی به رغم همه مشکلات، در تمامی این سالها از رویکرد هنریاش دفاع کرد و بر آن استمرار ورزید تا سرانجام در ده سال آخر عمر خویش درخشید و از همه سو مورد ستایش قرار گرفت. نمایش کارهایش در مهمترین موزههای دنیا، سفارشهای بسیار برای نصب دائمی آثارش در امریکا، اروپا و استرالیا، انتشار کتب و مقالات بسیار به زبانهای مختلف در تحلیل آثار وی و نهایتاً افتتاح موزهاش به اهتمام دانشگاه تهران که تنها موزه اختصاصی یک هنرمند معاصر در ایران است، همگی بخشی از میراث جاودانه و غرورانگیز اوست. نام منیر بیتردید به عنوان نامدارترین هنرمند زن ایران در سطح جهانی با ستایش بسیار در تاریخ هنر ماندگار خواهد شد.
روحش شاد و یادش همیشه گرامی باد"
به گزارش ایسنا، منیر شاهرودی فرمانفرمائیان، هنرمند نقاش و از پیشگامان هنر مدرن ایران شنبه (۳۱ فرودین ماه) به دلیل کهولت سن در منزل شخصی خود درگذشت. زندهیاد فرمانفرمائیان که در سال ۱۳۰۱ خورشیدی در شهر قزوین متولد شده بود، از هنرمندان تأثیرگذار عرصه هنرهای تجسمی بود و آثار هنری ماندگاری را دوران حیات، از خود به جای گذاشت.
انتهای پیام