به گزارش ایسنا، دولت سریلانکا اعمال مقررات منع آمد و شد در کلمبو پایتخت را از ساعت هشت شب تا چهار صبح اعلام کرد.
خبرگزاری رویترز پیشتر اعلام کرده بود، مقامات سریلانکا مقررات سراسری منع آمد و شد را یک روز بعد از سلسله انفجارهای مرگبار لغو کردند.
یک منبع دولتی نیز به رویترز گفت، رئیسجمهوری سریلانکا که در خارج از کشور بود در زمان وقوع این حملات خواستار نشست شورای امنیت در ساعات اولیه صبح امروز شد.
وی خاطرنشان کرد: نخست وزیر نیز در این نشست حضور خواهد یافت.
یک منبع در پلیس به خبرگزاری فرانسه گفت: بمبهای که دست ساز بودند در مسیر منتهی به ایستگاه اصلی اتوبوس در فرودگاه کشف شد در حالی که فرودگاه در سایه تدابیر امنیتی شدید به فعالیت خود ادامه میداد.
در پی یک رشته بمبگذاریهای مرگبار در روز یکشنبه در سریلانکا، دولت این کشور که در جستوجوی عاملان حملات است مقررات سراسری منع تردد اعلام کرده است.
در هشت انفجار روز یکشنبه که هتلهای مجلل و مراسم عید پاک در کلیساها را هدف گرفت بیش از ۲۰۰ نفر کشته و صدها نفر دیگر مجروح شدند.
دولت هنوز این حملات را به گروه خاصی نسبت نداده است.
همزمان گزارشهایی از اعمال موقت محدودیتهایی بر شبکههای اجتماعی برای جلوگیری از انتشار اطلاعات نادرست وجود دارد.
به گزارش بیبیسی، گفته میشود پیامرسانهای پرطرفدار مثل "واتس اپ" و "فیسبوک" برای خیلی از کاربران در دسترس نیستند.
اواخر روز یکشنبه نیروی هوایی سریلانکا گفت که بمبهای دستسازی را در نزدیکی فرودگاه اصلی کلمبو، پایتخت، یافته و خنثی کرده است. به گفته سخنگوی نیروهای هوایی، مقامات معتقدند این بمب در داخل ساخته شده است.
از سوی دیگر، سخنگوی پلیس سریلانکا اظهار کرد، تعداد قربانیان سلسله حملات تروریستی که کلیساها و هتلها را در صبح روز یکشنبه همزمان با عید پاک هدف گرفت به ۲۹۰ تن رسیده در حالی که تعداد زخمیها ۵۰۰ تن گزارش شده است.
بنابر اظهارات مقامات این کشور، پلیس ۱۳ فرد مظنون به دست داشتن در انفجارهای خونبار روز یکشنبه را بازداشت کرده است.
به گفته پلیس، این ۱۳ فرد بازداشت شده در دو مقر مختلف در کولومبو و اطراف آن بازداشت هستند.
مقامات دولتی اذعان کردهاند که اطلاعات قبلی درباره احتمال انجام حملاتی به کلیساها از سوی یک گروه اسلامگرای ناشناس داخلی در دست داشتند اما تدابیر کافی را در قبال آن لحاظ نکردند.
از سوی دیگر، مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا از وجود تعدادی شهروند آمریکایی در بین کشتهشدگان سلسله انفجارهای سریلانکا خبر داد اما به تعداد آنها اشاره نکرد. در حالیکه مقامات سریلانکا گفتهاند تعداد کشته شدههای خارجی به ۳۶ تن میرسد.
پامپئو ضمن اعلام تسلیت و محکوم کردن این انفجارها در بیانیهای اظهار کرد، این سلسله حملات علیه غیرنظامیان بیگناه حملات به ارزشهای جهانی است.
وی خاطرنشان کرد: این حملات ماهیت وحشیانه تروریستهای تندرو را که تنها هدفشان تهدید صلح و امنیت است، نشان میدهند.
وزیر خارجه آمریکا افزود، دولت کشورش به سریلانکا برای تحویل جنایتکاران به دستگاه عدالت کمک میکند.
رانیل ویکرمسینگه، نخست وزیر سریلانکا، در کنفرانسی خبری که عصر یکشنبه برگزار شد در مورد گزارشهایی اظهار نظر کرد که میگفت مقامها پیشاپیش اطلاعاتی از احتمال وقوع حملات داشتند.
او گفت: "باید بررسی کنیم که چرا گامهای احتیاطی لازم برداشته نشده بود. نه من و نه وزرا در جریان گذاشته نشدیم. درحال حاضر اولویت ما بازداشت مسببان است."
هارین فرناندو یکی از اعضای کابینه پیشتر گفته بود، ۱۰ روز پیش "یک گروه" در باره چنین حملاتی هشدار داده بود ولی ماتریپالا سریسنا رئیس جمهوری این اطلاعات را در اختیار نخست وزیر قرار نداد. آقای فرناندو از این گروه نام نبرد.
مقامهای دولت گفته که تحقیقات در جریان است و از عموم خواستهاند آرامش خود را حفظ کنند.
خطوط هوایی نیز تاکید کردهاند که علیرغم اعلام مقررات آمد و شد مردم همچنان میتوانند با همراه داشتن اسناد لازم به فرودگاه بینالمللی باندارانایک سفر کنند.
اولین گزارشها از وقوع انفجارها در ساعت ۸:۴۵ صبح به وقت محلی (۰۳:۱۵ گرینویچ) گزارش شد به طوری که شش انفجار در یک فاصله زمانی کوتاه روی داد.
درحالی که پلیس در جست و جوی عوامل این حملات بود، دو انفجار دیگر هم گزارش شد.
این سلسله انفجارها اولین حمله گسترده علیه این جزیره واقع در اقیانوس هند از زمان پایان جنگ داخلی از ۱۰ سال پیش است.
انتهای پیام