خلاصه مهمترین اخبار مجلس در روز ۲۶ فروردین ماه

گزارش ایسنا از بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس

تعیین شرایط کاندیداهای انتخابات، تعیین ترکیب هیات اجرایی مرکزی انتخابات مجلس، تاکید مجلس بر لزوم بی طرفی مسئولان در زمان برگزاری انتخابات، تعیین زمان فعالیت تبلیغات انتخاباتی کاندیداهاو ...از جمله مهمترین اخبار امروز (دو شنبه) بیست و ششم فروردین ۱۳۹۸ مجلس شورای اسلامی هستند که می‌توانید مشروح آن را در لینک‌های زیر بخوانید.

به گزارش ایسنا، جلسه علنی امروز مجلس به ریاست مسعود پزشکیان برگزار شد و نمایندگان به ادامه بررسی مواد باقی‌مانده از طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی پرداختند.

دراین جلسه نمایندگان ضمن تعیین شرایط عمومی و اختصاصی کاندیداهای انتخابات مجلس شورای اسلامی، بند مربوط به سابقه نمایندگی به عنوان معادل یک مقطع تحصیلی برای شرکت در انتخابات را حذف کردند.

همچنین نمایندگان مجلس در مصوبه‌ای تاکید کردند که باید هر یک از داوطلبان نمایندگی مجلس از یک حوزه انتخابیه فرعی ثبت نام کنند.

مجلس ماده ۳۷ طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس را به تصویب رساند که براساس آن مقرر شد،د درج آگهی یا مطلب علیه نامزدهای انتخاباتی مجلس از سوی رسانه ها ممنوع باشد.

در ادامه جلسه علنی امروز نمایندگان مجلس شورای اسلامی شرایط معتمدان هیأت‌های اجرایی، اعضای هیأت‌های نظارت و ناظران شورای نگهبان در انتخابات مجلس و در مصوبه ای دیگر نیز شرایط انتخاب معتمدان هیات اجرایی فرعی انتهابات مجلس را تعیین کردند.

نمایندگان همچنین ماده ۱۵ طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس را به تصویب رساندند و براساس آن ترکیب هیات اجرایی مرکزی انتخابات مجلس را تعیین کردند.

در مصوبه ای دیگر نیز ترکیب کمیسیون بررسی تبلیغات مرکزی و کمیسیون بررسی تبلیغات استان در انتخابات مجلس را تعیین شد.

در جریان اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس، نمایندگان مهلت فعالیت تبلیغات انتخاباتی کاندیداهای انتخابات مجلس و رسیدگی به تخلفات تبلیغات انتخاباتی را مشخص کردند.

همچنین مجلس تاکید کرد که رؤسای قوه مجریه و قضائیه و دست‌اندرکاران امر انتخابات و سایر مسئولان موظف به رعایت بی طرفی در جریان انتخابات هستند.

در ادامه بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس، نمایندگان شرایط معرفی نمایندگان نامزدهای انتخاباتی در انتخابات مجلس در شعب اخذ رای به هیات نظارت را تعیین کردند.

نمایندگان مجلس در مصوبه ای دیکر نیز نحوه تامین منابع مالی تبلیغات و فعالیت های انتخاباتی و هزینه کرد آن ها را مشخص کردند.

ناطقین امروز مجلس

نماینده رامیان:سیل نتیجه دخالت‌های عوامل انسانی در پوشش گیاهی طبیعی استان گلستان است

هزار جریبی: بحران سیل موجب بی‌توجهی دولت به موضوع گرانی و تورم نشود

ربیعی: با بارش‌های اخیر مزارع کشاورزان نابود شد

نماینده بویین زهرا:دولت لایحه نظام جامع مقابله با سیلاب را سریعتر به مجلس ارائه دهد

کاظم زاده: فشار بانک‌ها به بدهکاران سیل‌زده جای نگرانی دارد

***

یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی از تشکیل کمیته‌ای در این کمیسیون برای جمع بندی پیرامون طرح دو فوریتی اقدام متقابل ایران در برابر تروریستی خواندن سپاه توسط آمریکا خبر داد و افزود: در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی روز گذشته (یکشنبه‌) کلیات و دو ماده از طرح دو فوریتی اقدام متقابل ایران در برابر آمریکا با توجه به تروریستی خواندن سپاه پاسداران تصویب و مقرر شد که کمیته‌ای درباره این طرح به جمع بندی رسیده تا در جلسه امروز این طرح نهایی شود.

در همین رابطه سید حسین نقوی حسینی نیز گفت: امروز این کمیته در جلسه‌ای با حضور نمایندگان دستگاه‌های مربوطه و نمایندگانی از فراکسیون‌های مختلف به بررسی مواد ده گانه طرح مقابل به مثل با اقدام آمریکا پرداخت و مواد آن را به تصویب رساند.

اخطارها و تذکرات شفاهی امروز نمایندگان مجلس

سلیمی: دولت قانون اقدام متقابل در اجرای برجام را اجرایی کند

انتقاد یک نماینده از تأخیر در بررسی طرح مقابله با آمریکا در مجلس

***

رئیس مجمع نمایندگان استان خوزستان در حاشیه جلسه امروز در نشست خبری ضمن ارائه آخرین گزارش در خصوص وضعیت استان سیل زده خوزستان با اشاره به این که سیل همچنان در استان خوزستان جاری است بیان کرد: علی رغم حضور مردم و نیروهای جهادی و سپاه بسیاری از روستاها و زمین‌های کشاورزی و دامداری‌ها به زیر آب رقفته و خسارت جدی به زیرساخت‌های شهری وارد شده است , تحریم‌ها باعث شده کمک نقدی به دست مردم سیل زده نرسد.

همچنین نماینده مردم اهواز در خصوص آخرین وضعیت شهر کارون پس از وقوع سیل با تاکید بر این که در حوزه مسائل آب باید از نظر کارشناسان بهره برد و از سیاسی کاری باید پرهیز کرد گفت: علت سیل بارش است ولی علت تخریب‌ها سوء مدیریت‌های است که طی ۲۰ سال اخیر در حوزه آب اتفاق افتاده است. اکنون وضعیت در اهواز تحت کنترل است.

نماینده مردم شوش نیز  ضمن گزارش آخرین وضعیت از شهرستان سیل زده شوش در استان خوزستان با اشاره به این که سوء مدیریت در برخی از موارد باعث شده تا سیل به زیرساخت‌های خوزستان آسیب جدی وارد کند بیان کرد: عدم انجام آبخیزداری در سدها و لایروبی رودخانه‌ها و همچنین رهاسازی آب پشت سدها در زمان مناسب باعث شد تا سیل به استان آسیب جدی وارد کند و همچنان آب در ۸ روستا باقی مانده است.

در پایان نیز یک عضو هیأت رئیسه مجلس شورای اسلامی تذکرات کتبی نمایندگان به مسئولان اجرایی کشور را قرائت کرد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۶ فروردین ۱۳۹۸ / ۱۳:۰۱
  • دسته‌بندی: مجلس
  • کد خبر: 98012611031
  • خبرنگار : 71381