به گزارش ایسنا، سید راضی نوری در حاشیه جلسه علنی امروز مجلس ضمن گزارش آخرین وضعیت از شهرستان سیل زده شوش در استان خوزستان بیان کرد: سیلاب و بارش یکی از حوادث طبیعی است که در هر جای دنیا اتفاق میافتد ولی تفاوت خوزستان با سایر مناطق این است که علاوه بر سیلابی که به دنبال بارش مستقیم در خود خوزستان ایجاد شده است به طور غیر مستقیم بارشهای سایر استانها نیز در خوزستان جمع شده و مشکلات جدی را ایجاد کرده است.
وی در ادامه اظهار کرد: یکی از مسائل مؤثر در سیل به خوزستان مسئله آبخیزداری بود که علیرغم تمام توصیهها و ردیفهای که در بودجه سالانه برای آن دیده شده بود به نحوه احسن در استان انجام نشده و مشکلاتی را ایجاد کرد. زمانی که آب پشت سدها از مناطق بالاتر آمده و جمع میشود اگر آبخیزداری انجام نشود رسوبات و گل و لای در پشت سد جمع شده و ظرفیت سد کاهش مییابد. در طول ۵۰ سال گذشته سد دز آبخیزداری انجام نشده است و حدود یک میلیارد متر مکعب رسوبات در پشت سد جمع شده است و به دنبال آن ظرفیت این سد از ۳.۵ میلیارد متر مکعب به ۲ میلیارد و ۷۰۰ میلیون متر مکعب کاهش یافته است.
مردم نماینده شوش در مجلس تصریح کرد: طبق آمارها در تاریخ ۱۱/۱۲/۹۷ سازمان هواشناسی هشدار این بارشها را داده بود. ستاد مدیریت بحران باید وزارت نیرو را ملزم میکرد تا اقدام لازم برای رهاسازی آب از پشت سدها را انجام دهد اما متأسفانه این اتفاق نیفتاد.
وی در ادامه تاکید کرد: بارشها از تاریخ ۰۶/۰۱/۹۸ در سطح استان شدت گرفت و آب زیادی در پشت سدها تجمع یافت که باید قبل از سرزیر شدن سدها عملیات رهاسازی انجام میشد. از تاریخ ۱۱/۰۱/۹۸ رهاسازی آب از پشت سدها به طور غیر معقول و غیر علمی انجام شد. بعد از رهاسازی آب در داخل رودها به دلیل عدم لایروبی رودخانهها شاهد بالا آمدن سطح آب رودخانهها و سرایت به مناطق اطراف بودیم.
وی در ادامه اظهار کرد: آن چه که سیل خوزستان را از سایر استانها متفاوت میکند رهاسازی آب از پشت سدها است که بعد از گذشت مدتی آثار تخریبی خود را به زیرساختها، جادههای مواصلاتی و شبکههای آب و برق و منازل مسکونی به طور کامل نشان خواهد داد. دولت در تصمیم گیری در خصوص تخریبها و خسارات سیل باید آثار آینده را در نظر گیرد.
وی در ادامه ضمن تشکر از حضور پر رنگ مردم، مواکب حسینی، نیروهای سپاه و هلال احمر در کمک به سیل زدگان بیان کرد: از تمام عزیزان خواهش میکنم همانطور که در عین سیل کمکهای خود را از مردم دریغ نکردند پس از سیل نیز در بازسازی و نوسازی مناطق محروم خوزستان در کنار مردم باشند. از قوه قضاییه و سازمانهای نظارتی خواستارم تا با بررسی دقیق موضوع در صورتی که مقصر وجود دارد آن را شناسایی کرده و از بروز چنین حوادثی در آینده جلوگیری کنند.
وی در پایان گفت: سیل تمام زندگی مردم را تخریب کرده و به زیرساختها و آثار باستانی نیز آسیب زده است. از مجموعه میراث فرهنگی میخواهیم از مناطق بازدید کرده و برای ترمیم آثار باستانی اقدامات لازم انجام شود. بسیاری از میراث جنگی ما دچار خسارت شده است. به طور کلی ۶۹ روستا درگیر سیل شدند و در ۴۴ روستا مردم مقاومت کردند اما آب به ۲۵ روستا تعرض کرد و ۱۸ روستا به زیر آب رفته اند و همچنان آب در ۸ روستا باقی مانده است.
انتهای پیام