مریم حاج ابراهیمی در گفتوگو با ایسنا درباره میزان خسارتهای وارد شده به کارگاههای صنایع دستی به دنبال وقوع سیل، اظهار کرد: از همان چند روز اول تلاش کردیم تا از میزان خسارت وارد شده به کارگاهها و بازارچههای صنایع دستی برآوردی داشته باشیم. بازارچههای موقت نوروزی از همان روز نخست به غیر از چند شهرستان که با سیل مواجه نشده بودند، لغو شدند.
او ادامه داد: میزان آبگرفتگی آنقدر زیاد بود که اصلاً امکان برگزاری بازارچه نوروزی وجود نداشت و بسیاری از غرفهها نیز آسیب دیدند و بسیاری از هنرمندان استانهای دیگر هم به دلیل مشکلات رفتوآمدی انصراف دادند. در نهایت فقط در چهار شهرستان استان گلستان بازارچه موقت نوروزی برگزار شد که آنها نیز با چند روز تأخیر همراه بودند و حدوداً چهارم فرودین برگزار شدند.
حاجابراهیمی اعلام کرد: در بررسیهایی که انجام شد ۱۸۰۸ کارگاه در سطح شهرستان و روستاها آسیب دیدند و طبق برآوردهای انجام شده ۱۲۶ میلیارد تومان به هنرمندان استانی خسارت وارد شده است. سیلهای اخیر نه تنها به ساختمان کارگاهها آسیب وارد کرد بلکه مواد اولیه نیز آسیب دیدهاند. این در حالی است که هنرمندان صنایع دستی در ماههای اخیر با گرانی مواد اولیه سروکار داشتند و همان موادی که تهیه کرده بودند هم دچار آسیب شد.
معاون صنایع دستی استان گلستان میزان خسارت وارد شده به بازارچه موقت نوروزی این استان را ۵۰۰ میلیون تومان عنوان کرد و گفت: ما تلاش کردیم در معاونت صنایع دستی از همان روزهای نخست با هنرمندان و کارگاهها در ارتباط باشیم و برای جبران خسارات وارد شده نیز از خانم محمودیان (معاون امور صنایع دستی کشور) درخواست تسهیلات دادهایم و هم اکنون منتظر پاسخ هستیم.
او یادآور شد: پیشتر طرح تجهیز کارگاهها و مواد اولیه را در نظر داشتیم که اکنون اولویت را برای کارگاههایی قرار دادهایم که از سیلهای اخیر آسیب دیدهاند.
انتهای پیام