به گزارش ایسنا، ماموستا ملاقادر قادری با بیان این که قرآن کریم منشور جامع زندگی است، اظهار کرد: به قول مرحوم اقبال لاهوری «گر تو میخواهی مسلمان زیستن؛ نیست ممکن جز به قرآن زیستن» پس قرآن برای یک فرد مسلمان، همه چیز او است.
وی افزود: شیرینترین خاطره بنده از فعالیتهای قرآنی تشکیل کلاسهای تفسیر قرآن کریم برای علاقه مندان به کلام وحی در مسجد قباء شهر پاوه است که با استعانت از خداوند سبحان و در سایه نورانی کلام الهی، بیش از ده سال است هر هفته جمع زیادی از خواهران و برادران در این کلاس جمع و از مفاد آیات نورانی قرآن کریم بهره مند میشوند.
امام جمعه اهل سنت پاوه با اشاره به این که ما به عنوان مسلمان معتقدیم قرآن کریم باید در تمام شئون زندگی بشر حاکم باشد و همین ایده مستلزم این است که در مدارس علوم دینی، توجه ویژهای به قرآن داشته باشیم، ادامه داد: تاکنون شاید این توجه به صورت سطحی بوده و به دلیل نبود مربیان تخصصی قرآن کریم در مدارس علوم دینی، اهتمام ویژهای به این موضوع داده نشده است و میطلبد در حجرهها و مدارس دینی به صورت ویژه به این مهم توجه شود.
وی خاطرنشان کرد: این امر که طلاب و حوزویان بیشتر به قرآن کریم توجه دارند یک امر قرآنی است «هَلْ یَسْتَوِی الَّذِینَ یَعْلَمُونَ وَالَّذِینَ لَا یَعْلَمُونَ» و از طرف دیگر علما و روحانیون پرچمداران جامعه در حوزه دین و اخلاق هستند و طبیعتاً انتظار مردم از پرچمداران دینی این است که آگاهتر و مسلطتر بر علوم و معارف قرآنی باشند. چون به نص صریح حدیث نبوی «العلماء ورثة الأنبیاء، علما وارث انبیا هستند».
ماموستا قادری دور کردن جامعه اسلامی از قرآن کریم را یکی از برنامههای طولانی مدت دشمنان دین دانست و گفت: دشمنان به خوبی درک کردهاند که این کتاب ارزشمند الهی مانع انحراف و پل ترقی و پیشرفت است.
وی بیان کرد: در این برهه و با توجه به تلاشهایی که دشمنان دارند، بدون شک هر چه روحانیون و طلاب ما مسلطتر و آشناتر با معارف قرآنی باشند و قرآن را خوب فهمیده و درک بهتری از مفاهیم متعالی آن داشته باشند قطعاً هم جامعه را به سمت و سوی الهی سوق میدهند که نتیجه آن کاهش آسیبهای اجتماعی و فرهنگی است و هم نمیگذارند دشمنان به نتیجه مطلوب و نیات پلید خود برسند.
امام جمعه اهل سنت پاوه ادامه داد: البته بیان این نکته ضرورت دارد که اینجا ملاک و منظور تنها روخوانی قرآن نیست، بلکه باید با تدبر و تعمق در آیات قرآن راه درست، راه نجات و مسیر نور را تشخیص و برای جامعه فراهم کنیم چرا که قرآن برای اخراج بشر از ظلمات به نور نازل شده است.
وی با اشاره به جایگاه بالای فعالیتهای قرآنی در جامعه همچون مسابقات بینالمللی قرآن، تصریح کرد: فعالیتهای قرآنی و مسابقات بینالملی قرآن قطعاً تأثیرات بسزایی در جامعه خواهد داشت. همین که جوانان و نوجوانان تشویق و زمینهای برایشان فراهم میشود تا با قراء و حافظان برجسته جهان اسلام آشنا شوند، زمینه ساز ترغیب جوانان به الگو برداری از آنان است.
ماموستا قادری افزود: طلاب جوان، باید بدانند که مأنوس شدن آنها با قرآن کریم، نه تنها موجب تقویت روحی، دینی و فکری آنان میشود بلکه میتواند در مسیر زندگیشان همیارشان باشد.
وی در پایان با بیان این که قرآن برترین راهنمای بشریت است که در آن سعادت دنیا و آخرت گنجانده شده، اظهار کرد: توصیه بنده توجه و اهتمام بیش از پیش طلاب به قرآن و معارف قرآنی است.
انتهای پیام