به گزارش ایسنا، علی فرخزاد معاون عمرانی استانداری قزوین اظهار کرد: با تدبیر بهموقع و آبگیری سد نُهُب، تخلیه آببندهای انحرافی، کنترل و هدایت آب رودخانهها با کمک باغستان توانستیم سیلاب در برخی شهرهای استان را مهار کنیم.
وی ادامه داد: از ابتدای تعطیلات نوروزی با افزایش میزان بارشها و شرایط اقلیمی استان نگرانیهایی در خصوص برخی شهرها مانند الوند، اسفرورین و شال داشتیم.
معاون عمرانی استاندار قزوین بیان کرد: ۲۰۳ روستا و ۱۷ شهر استان قزوین در تهدید سیل قرار داشت و برخی رودخانههای استان ازجمله باراجین ۱۸۴۴ مترمکعب بر ثانیه دبی آب داشتند که بسیار بالا بود، به همین دلیل اقدامات لازم برای رفع خسارات احتمالی صورت گرفت و با تخلیه برخی اماکن مسکونی در روستاها و حاشیه مسیلها از افزایش میزان خسارات جلوگیری کردیم.
وی تصریح کرد: در سال زراعی سال گذشته حدود ۱۸۰ میلیمتر بارندگی در استان داشتیم که یکسوم آن معادل ۶۲ میلیمتر بارش در مدت سه روز در استان صورت گرفت که بیسابقه بوده است.
معاون عمرانی استانداری قزوین در ادامه از مدیریت بحران و تدبیر منطقی برای مهار سیلابها خبر داد و گفت: برای جلوگیری از سیلاب در تاکستان نسبت به استفاده از ظرفیت سد نُهُب و آبگیری آن اقدام شد و توانستیم هشت میلیون مترمکعب آب را قبل از افتتاح آن ذخیره کنیم.
وی تصریح کرد: اگر سد نُهُب آبگیری نمیشد طغیان رودخانه خر رود میتوانست تهدید جدی برای تاکستان، شال و اسفرورین، نرجه و خرمدشت باشد.
فرخزاد در خصوص شهرستان آبیک افزود: دو روز قبل از بارشها بند انحرافی زیاران که ظرفیت ۳۰۰ هزار مترمکعب آب را داشت تخلیه شد که با این کار روستاهای پاییندست از خطر سیلاب نجات یافتند.
وی با اعلام اینکه همچنین رودخانه حاجی عرب از سرچشمه رودک به گودالی هدایت شد تا شهر سگزآباد از خطر سیل نجات یابد، یادآور شد: آب سد «کینه ورس» هم با حجم ۱۰۰۰ مترمکعب بر ثانیه به کانال تغذیه مصنوعی تاکستان هدایت شد و روستاهای خرمآباد و شهر ارداق از سیل گرفتگی نجات یافتند.
وی مطرح کرد: رودخانه باراجین یک دوره بازگشت ۲۰۰ ساله دارد که دبی آن تا ۸۵۵ متر بر ثانیه رسید و با مدیریت چند شاخه آن در قبل از شهر الوند تهدید این شهر و روستای حسنآباد برطرف شد.
فرخزاد از کنترل رودخانه بازار هم بهعنوان دیگر اقدامات انجامشده برای جلوگیری از سیل نام برد و اظهار کرد: باغستانهای شهر قزوین بهترین سپر دفاعی شهر در مقابل سیلابهاست و باید با کمک همه دستگاههای اجرایی و مردم ضمن حفظ این باغات برای کنترل حوادث در آینده اقدام کنیم.
معاون عمرانی استانداری قزوین تأکید کرد: رعایت محیطزیست و حفظ باغستانها کلید مقابله با حوادث غیرمترقبه ازجمله سیل است و تلاش خواهیم کرد با حفظ این میراث ارزشمند اتفاقات آینده را بهتر مدیریت کنیم.
انتهای پیام