مدیرعامل شبکه برق منطقه‌ای باختر عنوان کرد:

خسارت 44 میلیارد تومانی سیل به شبکه برق منطقه‌ای باختر

مدیرعامل شبکه برق منطقه‌ای باختر گفت: سیل و بارندگی‎های اخیر 44 میلیارد تومان به این شبکه خسارت وارد کرد.

فرهاد شبیهی در گفت ‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه حوزه عملکردی شبکه برق منطقه‌ای باختر مربوط به استان مرکزی، همدان و لرستان می‌شود، بیان کرد: با توجه به این شبکه برق منطقه‌ای باختر در معرض رخدادهای طبیعی و فضای باز قرار دارد، حوادث طبیعی مانند سیل، زلزله، رانش زمین و ... این شبکه را متاثر می‌کند.

وی با بیان اینکه خوشبختانه به دلیل اصول مهندسی مدنظر قرار گرفته شده در زمان احداث این شبکه سیل آسیبی به شبکه وارد نکرده است، گفت: آنچه که امروز شبکه برق منطقه‌ای باختر را متاثر و دچار خسارت کرده، رانش زمین بود که متاسفانه در مناطقی که مسیرهای مواصلاتی و جاده عبور کرده است خساراتی به شبکه وارد شده است.

شبیهی تصریح کرد: شدت بارندگی در استان لرستان به قدری بود که این استان درگیر سیل شد و همین امر بیشترین خسارت را به برق منطقه‌ای باختر وارد کرد و به دلیل اینکه در زمان توسعه محورهای مواصلاتی و راه‌ها به نوع خاک، موقعیت و جغرافیای منطقه توجه نشد، غیراستاندارد بودن اقدامات و نوع جاده‌کشی‌ها بیشترین رانش و آسیب به دکل‌ها و شبکه در این استان گزارش شده است.

وی با اشاره به رانش زمین در اتوبان زال محور خرم‌آباد-اندیشمک گفت: هر دو طرف محور رانش شدید زمین رخ داده است و این امر دکل را در معرض خطر جدی قرار داد، رانش زمین به شکلی بود که دو دکل در محور حدفاصل لرستان-خوزستان-چهارمحال بختیاری و یک دکل نیز قبل از شهرستان خرم‌آباد سقوط کرد و 12 کیلومتر خط نیز در معرض رانش شدید زمین قرار گرفت و متاسفانه آسیب جدی به شبکه وارد شد.

مدیرعامل شرکت برق منطقه‌ای باختر با بیان اینکه در برخی از خطوط شدت آسیب به شبکه به قدری است که باید اصلاحات اساسی صورت گیرد، اما با تلاش‌های صورت گرفته خوشبختانه قطعی برق وجود ندارد، افزود: در منطقه سپیددشت، چالان‌چولان، مناطقی در اطراف خرم‌آباد، درود، نورآباد که شدت سیل بالا و رانش زمین رخ داده سقوط دکل صورت نگرفته، اما آب وارد مناطق استقرار دکل‌ها شده و شبکه را در معرض خطر جدی قرار داده است.

وی برآورد خسارت در سه استان لرستان، همدان و مرکزی را در مجموع 44 میلیارد تومان دانست و گفت: خوشبختانه در استان مرکزی حجم بالایی از سیلاب و سیل را به مانند استان لرستان نداشتیم و تنها خساراتی به استحکامات و دیواره‌ها و مصالح ساختمانی وارد شده است و شاید در مجموع خسارت استان مرکزی حدود یک میلیارد تومان باشد و رقم قابل توجه خسارات مربوط به استان سیل زده لرستان می‌شود.

شبیهی تاکید کرد: متاسفانه خسارات وارد شده به شبکه برق منطقه‌ای باختر صرفا به دلیل بی توجهی به نوع توسعه راه‌ها بوده است که رانش در این مناطق باعث خسارت و آسیب به دکل‌ها و شبکه شده است، انتظار می‌رود که دستگاه‌های ذیربط در امر توسعه راه‌ها اقدامات خود را به صورت استاندارد و کارشناسی شده انجام دهند تا زیرساخت‌های دستگاه‌های دیگر دچار خسارت و آسیب نشود، مناطق مستعد خطر، زمین شناسی و اصول مهندسی در توسعه راه‌ها باید مدنظر قرار گیرد تا خدمات‌دهی به مردم نیز متاثر نشود.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۲۰ فروردین ۱۳۹۸ / ۱۲:۲۸
  • دسته‌بندی: مرکزی
  • کد خبر: 98012007414
  • خبرنگار :

برچسب‌ها