محسن پویان در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، گفت: اروانه یکی از گونههای گیاهی خراسان جنوبی است که نام علمی آن Hymenocraterplatystegius است.
وی با بیان اینکه این گیاه را با نامهای دیگری با عنوان گیاه الگانس، لاواندکویر، گل خزامی نیز میشناسند، افزود: نام محلی این گیاه نیز بادرنجبویه کوهی و گل ارونه است.
مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه اروانه گیاهی پرشاخ وبرگو بوتهای است که به خانواده نعناع تعلق دارد، تصریح کرد: در فصل بهار و زمان گلدهی ظاهری زیبا در دامنه ارتفاعات منطقه بخود میگیرد.
پویان با اشاره به اینکه طبیعت این گیاه معتدل است، افزود: از گل و برگ آن در طب گیاهی به صورت دمنوش استفاده میشود.
وی با اشاره به اینکه گل و برگ آن خاصیت ضدتشنج، محرک معده و ضداسپاسم دارد، اظهار کرد: مصرف آن سردرد را کاهش میدهد و برای استحکام لثهها بسیار مفید است.
این پژوهشگر گیاهان دارویی اظهار کرد: این گیاه خاصیت تسکینی دارد و برای ناراحتیهای قلبی مفید است و نفخ معده را برطرف میکند.
پویان بیان کرد: این گیاه دارویی خاصیت سمزدایی داشته، مدر و معرق است و برای رفع ورمهای بدن به ویژه ورم دست و پا مفید است.
وی ادامه داد: مصرف این گیاه برای بیماری نقرس اثرات مفیدی دارد، برای درمان خون مردگی اثرات بی مانندی داشته و در کاهش حملات صرع اثربخش است.
مدیر مجتمع تحقیقات گیاهان دارویی جهاددانشگاهی خراسان جنوبی با بیان اینکه مصرف این گیاه برای درمان سرخی پروانهای پوست مورد استفاده قرار میگیرد، یادآور شد: برای تهیه دمکرده آن از 30 تا 40 گرم گیاه خشک در یک لیتر آب استفاده میشود و روزانه سه نوبت به اندازه یک لیوان از این دم کرده مصرف میشود.
انتهای پیام