خیلی از روستاییان حاشیه رودخانه دز و کرخه و کارون با وجود مقاومت در مقابل ترک روستا، در نهایت به اردوگاههای مشخص شده از سوی مدیریت بحران خوزستان پناه آوردند و حالا با وجود دلگرمی ها و وعده هایی که مسئولین برای کمک به آنها می دهند با نگرانی به آینده نامعلوم زندگی شان میاندیشند، مقابل اردوگاهها بیتوته کرده اند و از نیارهایشان همچون مواد غذایی، پوشاک، لوازم بهداشتی، دستشویی، چادر و تجهیزات امدادی می گویند.
بر اساس آخرین آمار اعلام شده از سوی مدیریت بحران خوزستان، از زمان وقوع سیلاب تاکنون 210 روستا در خوزستان به صورت کلی و جزئی تخلیه شدهاند. 78 روستا در سطح خوزستان دچار آبگرفتگی شده، همچنین 62 هزار واحد مسکونی در سیلاب دچار آسیب شدهاند و 51 هزار واحد مسکونی نیز در معرض خطر هستند.
48 اردوگاه برای اسکان اهالی این روستاها در نظر گرفته شده و این اردوگاهها در اهواز، باوی، شوشتر، الهایی، بستان، حمیدیه، شوش، دشت ازادگان، هویزه، شادگان، کارون برپا شدهاند.
از چهارم فروردینماه تا صبح هجدهم فروردینماه شهرستانهای بهبهان، لالی، گتوند، ایذه، شوشتر، باغملک، هفتکل، آبادان، شادگان، هویزه، رامهرمز، اندیمشک، اندیکا، باوی، مسجدسلیمان، دزفول، شوش، اهواز، دشت آزادگان و کارون متأثر از سیل شدهاند و تاکنون به8415 خانوار شامل 40 هزار و 57 نفر امدادرسانی شده است.
از ان طرف با وجود شایعاتی که درباره ناپایداری سد کرخه در پی افزایش آورد رود مطرح شد، مسئولان ذیربط به مردم اطمینان داده اند که سیلاب ورودی به خوزستان مدیریت شده و سد کرخه شرایط پایداری دارد تا آنجا که گفته شده آورد بخش سیلابی رودخانههای استان هشت میلیارد و 700 میلیون مترمکعب بوده که 3 میلیارد و ۴۶۰ میلیون متر مکعب از این میزان در مخازن سدها، نگهداری و مابقی آن رهاسازی شده است.
حالا جدیدا استاندار خوزستان می گوید، با توجه به اینکه ورودی سد کرخه کاهش پیدا نکرده و خروجی سد بالا رفته است، شرایط برای برخی شهرها و روستاهای پاییندست سخت شده است.
بستان، سوسنگرد، حمیدیه، اهواز، خرمشهر، آبادان و ... دژهای اساسی کشورند
به گزارش ایسنا، سردار قاسم سلیمانی در خوزستان در جمع مردم اظهار کرد: همه سپاه و نیروهای مسلح و دولت با تاکید مقام معظم رهبری در خدمت این مردم هستند و تردیدی وجود ندارد. مردم ایران هم احساس میکنند به مردم خوزستان و لرستان بدهکار هستند؛ لذا همه مردم ایران با عشقی میآیند و کمک میکنند.
سلیمانی خاطرنشان کرد: این سیل ده روز دیگر نیست. باید برای بحرانهای دیگر پیشبینی کرد که مردم دچار بحران نشوند. باید چنین اتفاقاتی که از یک طرف رحمت الهی است و از طرف دیگر ممکن است موجب مشکلاتی بشود، ساماندهی کرد؛ باید پیش بینی را در این زمینه داشت .
وی ادامه داد: دولت میتواند همین کارهای جزئی که مردم الان میکنند را به شکل اساسیتر بعداً انجام دهد که در دراز مدت سیلهایی انبوهتر از این سیل هم نتواند اثر بگذارد. در هر صورت بستان، سوسنگرد، حمیدیه، اهواز، خرمشهر و آبادان و امثال آن دژهای اساسی و پادگانهای این کشور هستند. باید استحکامشان بالا باشد؛ انشاءالله دولت در این زمینه فکر میکند و انجام میدهد.
ارائه خدمات مشاورهای به سیلزدگان خوزستانی
مدیر مرکز علوم رفتاری دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: دانشگاه شهید چمران اهواز با همکاری انجمن روانشناسی ایران، خدمات مشاوره به سیلزدگان ارائه میدهد.
عباس اماناللهی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: 50 روانشناس و مشاور با تحصیلات کارشناسی ارشد از دانشگاه شهید چمران اهواز، امروز (19 فروردینماه) در قالب گروههایی به مناطق سیلزده اعزام میشوند. این گروهها با همکاری انجمن روانشناسی ایران و مرکز علوم رفتاری دانشگاه شهید چمران اهواز تشکیل شدهاند.
اعزام گروهی از دانشجویان دانشگاه شهید چمران اهواز به مناطق سیلزده
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز با اشاره به اینکه در فراخوان اعلام شده از سوی دانشگاه 400 نفر از دانشجویان برای امدادرسانی اعلام آمادگی کردند، گفت: صبح امروز، نوزدهم فروردینماه 98 گروهی از دانشجویان پسر عضو کانونهای فرهنگی، انجمنهای علمی دانشجویی، تشکلهای اسلامی و دیگر علاقهمندان برای کمکرسانی به سیلزدگان، به شهرستان حمیدیه عزیمت کردند.
عبدالرحیم هوشمند در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: در فراخوانی که دانشگاه اعلام کرده بود، در مدت کوتاهی حدود 400 نفر از دانشجویان برای امداد و کمک کردن به حل مشکلات سیل زدگان ثبتنام کردند. صبح امروز، نوزدهم فروردینماه 98 گروهی از دانشجویان پسر عضو کانونهای فرهنگی، انجمنهای علمی دانشجویی، تشکلهای اسلامی و دیگر علاقهمندان برای کمکرسانی به سیلزدگان، به شهرستان حمیدیه عزیمت کردند.
وی افزود: تلاش کردیم بیشتر از اهوازیها با توجه به تواناییهایی که در کمک به سیلزدگان دارند برای کار دعوت کنیم. با هلالاحمر نیز تماسهایی داشتهایم تا در صورت نیاز این نیروها را در اختیار هلال احمر قرار دهیم. این دانشجویان به منظور کمک به ستاد پشتیبانی هلال احمر برای تخلیه، بستهبندی، بارگیری و توزیع کمکهای غیر نقدی در بین سیلزدگان که بخشی از آنها از سوی دانشگاهیان این دانشگاه جمعآوری شده بود، اعزام شدند.
اطلاعیه هواشناسی خوزستان در خصوص بارندگی پیش رو
ادارهکل هواشناسی خوزستان با اشاره به پیشبینی بارندگی اطلاعیهای صادر کرد.
به گزارش ایسنا - منطقه خوزستان، در اطلاعیه شماره 4 امروز (19 فروردین ماه) ادارهکل هواشناسی خوزستان آمده است: " تاثیر ناپایداریهای متناوب تا اواسط یکشنبه هفته آینده سبب افزایش ابر، رگبارهای باران، رعد و برق و تندبادهای لحظهای و تگرگ خواهد شد.
تخلیه 210 روستای خوزستان / آسیب به 62 هزار واحد مسکونی
کیامرث حاجیزاده در گفتوگو با ایسنا از آبگرفتگی 78 روستا در سطح خوزستان خبر داد و اظهار کرد: بر اساس آخرین آمار تعداد روستاهای تخلیه شده در روز گذشته 182 روستا بود که این تعداد امروز به 210 روستا رسید.
وی با بیان اینکه 48 اردوگاه جهت اسکان اهالی این روستاها در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: این اردوگاهها در اهواز، باوی، شوشتر، الهایی، بستان، حمیدیه، شوش، دشت ازادگان، هویزه، شادگان، کارون برپا شدهاند.
مدیرکل مدیریت بحران خوزستان بیان کرد: همچنین 62 هزار واحد مسکونی در سیلاب دچار آسیب شدهاند و 51 هزار واحد مسکونی نیز در معرض خطر هستند.
انتقال 2600 سیلزده خوزستانی توسط بالگردها و قایقهای هلال احمر
معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر خوزستان از انتقال 2 هزار و 600 سیل زده به مناطق امن توسط بالگردها و قایقهای هلال احمر خوزستان خبر داد.
صادق سلامت در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: از چهارم تا نوزدهم فروردینماه بیش از 2 هزار و 600 فرد سیلزده در مناطق مختلف خوزستان توسط چهار فروند بالگرد و 11 فروند قایق به مناطق امن منتقل شدهاند.
وی افزود: این افراد از مناطق سیلزده شهرستانهای شوشتر، شوش، اهواز، دشت آزادگان، حمیدیه و دزفول به مناطق امن و اردوگاه های اسکان اضطراری و موقت انتقال یافتهاند.
محور اهواز – آبادان بازگشایی شد
مدیر کل راهداری و حمل و نقل جادهای خوزستان گفت: با تلاشهای صورت گرفته، محور اهواز- آبادان و بالعکس باز شد.
غلامعباس بهرامی نیا در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: محور اهواز - آبادان و بالعکس که به دلیل آبگرفتگی پل بحره مسدود شده بود با تلاش عوامل راهداری بازگشایی شد.
وی افزود: این مسیر در محدوده پل بحره، دوطرفه است و تردد به صورت روان در حال انجام است.
وزیر آموزش و پرورش وارد خوزستان شد
سید محمد بطحایی، وزیر آموزش و پرورش برای بازدید از مناطق سیلزده خوزستان، به این استان سفر کرده است.
به گزارش ایسنا - منطقه خوزستان، سید محمد بطحایی امروز، دوشنبه (19 فروردینماه) در سفری یک روزه و به منظور بازدید از مناطق سیلزده به خوزستان سفر کرده است.
سفر به منطقه شعیبیه شوشتر و بازدید از روند اسکان مردم سیلزده در مدارس، پیگیری روند ادامه تحصیل دانشآموزان سیلزده و برطرف کردن موانع تحصیل این دانشآموزان، بررسی ابعاد خسارتهای وارده به فضاهای آموزشی آموزش و پرورش خوزستان در مناطق سیلزده و دیدار با فرهنگیان در کمپهایی که آموزش و پرورش برای سیل زدگان اختصاص داده است، از برنامههای سفر وزیر آموزش و پرورش در خوزستان است.
علت مشکل پسزدگی فاضلاب در شهر اهواز
معاون راهبری و نظارت بهرهبرداری شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور، مشکل پسزدگی فاضلاب در شهر اهواز را ناشی از دو سه نقطه بحرانی در این شهر به دلیل ریزش شبکههای فاضلاب دانست و افزود: برای مهار این مشکل دو پروژه اضطراری تعریف شده و طبق برنامه زمانبندی قرار است امروز عملیات اجرایی آن به اتمام برسد.
به گزارش ایسنا، حمیدرضا کشفی اظهار کرد: در ابتدای وقوع سیل در خوزستان تعداد ۱۰۸۰ روستا با قطعی آب مواجه بودند که خوشبختانه با اقداماتی که انجام شد، این تعداد اکنون به ۱۷۰ روستا رسیده است.
کشفی با بیان اینکه در رابطه با تأمین آب شهر اهواز مشکل خاصی وجود ندارد، گفت: گرچه کدورت آب طرح غدیر مقداری بالاتر از حد معمول رفته، اما خوشبختانه تاکنون در رابطه با تأمین آب شرب این شهر خللی بهوجود نیامده و با مدیریت انجام شده ان شاالله مشکلی هم پیش نخواهد آمد.
وزیر کشور: وضعیت شهر اهواز هیچگونه جای نگرانی ندارد
به گزارش ایسنا، عبدالرضا رحمانی فضلی در این باره گفت: شب گذشته سیلاب از یکی از کانال های انتقال آب رودخانه کرخه که از حاشیه شهر اهواز عبور می کرد به برخی معابر حاشیه ای شهر اهواز سرایت کرد که بلافاصله دستگاههای اجرایی و امدادی نسبت به رفع مشکل وارد عمل شدند و در حال حاضر وضعیت به طور کامل در کنترل می باشد.
وزیر کشور با تأکید بر اینکه بحران در برخی از مناطق استان خوزستان که دچار سیلاب هستند به طور کامل از سوی تمامی دستگاههای اجرایی و امدادی در حال کنترل و تحت مدیریت می باشد افزود: بر اساس گزارشهای دریافتی امروز از برخی مناطق استان خوزستان، شاهد کاهش سیلاب هستیم و انشاالله تا امشب مشکل حاشیه شهر اهواز نیز مرتفع خواهد شد.
تقریبا 120 روستای خوزستان درگیر سیل هستند
استاندار خوزستان گفت: با توجه به اینکه ورودی سد کرخه کاهش پیدا نکرده یا کاهش قابل توجهی نداشته است، خروجی سد بالا رفته است و ظرفیت سد نیز رو به پایان است. این مساله، شرایط را برای برخی شهرها و روستاهای پاییندست سخت کرده است.
به گزارش ایسنا، غلامرضا شریعتی اظهار کرد: تقریبا 120 روستای خوزستان درگیر سیل هستند. برخی مردم برخی روستاها منتقل شدهاند. برخی روستاها نیز در معرض سیل قرار دارند و برخی شهرها نیز در معرض تهدید هستند.
استاندار خوزستان گفت: از چند روز گذشته دستور تخلیه برخی شهرها داده شده است. روستاهایی نیز وجود دارد که هنوز تخلیه نشدهاند اما امدادرسانی به این روستاها در حال انجام است. در برخی روستاها نیز علی رغم محاصره شدن روستا، مردان در روستا ماندهاند و در پشتبامها چادر زدهاند که ما به این افراد رسیدگی کرده و از آنها مراقبت میکنیم که تا حد امکان مشکلی برای آنها پیش نیاید. این افراد توصیههای ما را نپذیرفتهاند اما راضی شدهاند که زنان، کودکان و سالمندان را خارج کنند.
شریعتی در خصوص وضعیت امدادرسانی تصریح کرد: اقلام مورد نیاز تا حد امکان در اختیار مردم قرار میگیرد البته به دلیل گستردگی مناطق سیلزده ممکن است نقایصی نیز در کار باشد اما در حال برنامه ریزی هستیم تا این نقایص نیز رفع شوند. غذا و آب به وفور وجود دارد اما ممکن است در توزیع نقایصی باشد که این نقایص را نیز رفع میکنیم.
وی درباره لزوم هدایت مناسب سیلابها گفت: رودخانه کرخه به تالاب هورالعظیم ختم میشود و رودخانههای کارون و دز به خلیج فارس میریزند و بخشی از آب این رودخانهها نیز به تالاب شادگان میریزد. مارون نیز به تالاب شادگان ختم میشود. باید این مسیرها را نظم دهیم و آنها را مجددا احیا کنیم.
توزیع بیش از یک میلیون لیتر سوخت در مناطق سیلزده اهواز
به گزارش ایسنا، نعمتالله نجفی اظهار کرد: از ابتدای وقوع حادثه تاکنون بهمنظور تأمین سوخت ادوات امدادی از جمله ادوات احداث سیلبندها، از محل ستاد بحران منطقه ۴۸۰ هزار لیتر نفتگاز به شهرستانهای هویزه، سوسنگرد، شوش، اهواز، حمیدیه و شوشتر ارسال شده است. افزون بر این تاکنون ۲۷۱ هزار لیتر نفتگاز به شهرستانهای شوش، اهواز، شوشتر و دزفول و ۱۹۰ هزار لیتر نفت سفید به مناطق مسجدسلیمان و ایذه ارسال شده است.
طبق اعلام مدیر شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی منطقه اهواز، همچنین ۶۴ هزار لیتر سوخت هوایی GP4 به هوانیروز مسجدسلیمان و نزدیک به ۸۴ هزار لیتر سوخت هوایی ATK به بالگردهای امداد و نجات منطقه ارسال شده و از ابتدای تعطیلات نوروزی امسال تا پایان روز هجدهم نیز در مجموع ۴۹۴۳ تن گاز مایع نیز در منطقه توزیع شده است.
نجفی با تاکید بر ذخیرهسازی مناسب سوخت در منطقه پیش از وقوع حادثه گفت: خوشبختانه با تلاش همکاران تاکنون شرایط مدیریت شده و با احداث سیلبند از ورود آب به تأسیسات انبار نفت نظامیه اهواز جلوگیری شده است.
بنا بر اعلام سایت اطلاعرسانی وزارت نفت، با اشاره به اینکه متأسفانه آب به ۱۰ کیلومتری شهر اهواز رسیده است و تمام تلاش همکاران ما در منطقه جلوگیری از ورود آب به تأسیسات از جمله انبارها و جایگاههای سوخت است، گفت: تاکنون دو جایگاه سیدعباس و الهایی به دلیل آبگرفتگی غیرفعال شده، اما دو جایگاه هدف گستر سوسنگرد و کوثران (۱۸ کیلومتری شهر اهواز) که دچار آبگرفتگی شده بود، با احداث سیلبند فعال شده است و عرضه سوخت در این دو جایگاه انجام میشود.
دستور تخلیه شهر شیبان / تخلیه روستاهای عنافچه
فرماندار باوی از صدور دستور تخلیه شهر شیبان در پی شکسته شدن سیلبند این شهر خبر داد.
منوچهر ورناصری در گفتوگو با ایسنا با اشاره به دستور تخلیه شهر شیبان اظهار کرد: با توجه به بالا رفتن دبی آب، یکی از سیلبندهای شهر از دو نقطه شکست و دیگر نتوانستیم آن را مهار کنیم.
در حال احداث سیلبند در پشت شهر شیبان هستیم اما برای احتیاط و اینکه مشکلی برای مردم پیش نیاید، ترجیح دادیم ریسک نکنیم و منتظر خسارت سیلبند دوم نمانیم.
ورناصری خاطرنشان کرد: آب هنوز از شهر فاصله دارد و سیلبندی که شکسته شده است از شهر فاصله دارد اما روستاهای دهستان عنافچه مشکلاتی دارند. بسیاری از این روستاها را تخلیه کردهایم و تعدادی نیز اکنون در محاصره آب هستند.
وی افزود: اعلام شده است مردم تا جایی که امکان دارد، شیبان را تخلیه کنند. اکنون نیز روی سیلبند دوم کار می کنیم که بتوانیم آب را مهار کنیم. این دستور تخلیه برای احتیاط است و میخواهیم اگر برای سیلبند دوم که در حال احداث است، مشکلی پیش آمد، حداقل خسارت جانی نداشته باشیم.
فرماندار باوی با اشاره به شرایط شهر شیبان در میان رودخانههای دز و کارون گفت: "بند قیر" در بالادست ملاثانی محل تلاقی دو رود دز و کارون است و هر دو رودخانه از کنار شهر شیبان رد میشوند.
وزیر کشور وارد خوزستان شد
وزیر کشور برای بازدید هوایی و میدانی از شرایط مناطق تحت تاثیر سیل خوزستان ساعتی پیش وارد استان شد.
به گزارش ایسنا منطقه خوزستان، رحمانفضلی که روز جمعه نیز برای بررسی مناطق دچار خوزستان به استان سفر کرده بود، امروز نیز برای نظارت مستقیم بر روند مدیریت بحران سیل در خوزستان وارد استان شد.
هدایت ناگهانی سیلاب کرخه به شهر اهواز / انتقال آب به کانالهای انحرافی
به گزارش ایسنا، منصور کتانباف اظهار کرد: در شرق و غرب رودخانه کارون در محدوده و حریم شهر اهواز 62 کیلومتر طول ساحل وجود دارد. در این مدت در تلاش بودیم که دیوارهای حفاظتی را تحکیم کنیم و کار پایداری و نگهداشت آنها را به خوبی انجام شود.
وی افزود: تاکنون در حریم اهواز، ورود آب به شهر را نداشتهایم.
کتانباف اظهار کرد: هرچند با توجه به اینکه همه مسیر دفع فاضلاب به سمت رودخانه است و بعضا مسیر انتقال آب به رودخانه زیر تراز آب است، شرکت آبفا در زمینه دفع فضلاب با مشکلاتی مواجه شده است که با همکاری همه دستگاهها در صدد رفع آن هستیم.
شهردار اهواز با اشاره به حادثه شب گذشته گفت: شهر اهواز در حوضه آبریز رودخانههای دز و کارون است و تنها در غرب شهر و در حریم شهر در حوضه رودخانه کرخه هستیم. شب گذشته به صورت ناگهانی بخش زیادی آب به صورت سیلاب از کانالهای کرخه به سمت اهواز هدایت شد و یک اتفاق نادر رخ داد.
وی افزود: از شب گذشته تاکنون در تلاش هستیم که بتوانیم این آبها را مدیریت کنیم. بخش عمده آن مدیریت شده و به سمت کانالهای انحرافی منتقل شده است. بخش کمی از آب باقیمانده است که همکاران ما در حال مهار آن هستند.
کتانباف ادامه داد: سازمان آب و برق گفته است تا ساعات پایانی امشب این مساله رفع خواهد شد.
شهردار اهواز هدایت این آب به سمت کانالهای انحرافی از حدود ساعت یک بامداد آغاز شد و آبها را به سمت کانال جوفر منحرف کردیم. بخشی از آب نیز از بالادست به سمت زمینهای رها شده منحرف شد. بخش باقیمانده را نیز دوستان باید از سرچشمه مهار کنند.
وی افزود: تاکنون در اهواز ورود آب از رودخانه به سمت شهر را نداشتهایم. به جز در بلوارهای ساحلی و زیرپلها که خط القعر است که آن هم فاضلابی است که قدرت دفع آن کمتر است.
شهردار اهواز با اشاره به آبگرفتگی پلیس راه قدیم اهواز - اندیمشک نیز گفت: آبی که در پلیس راه میبینیم و دوستان ما در کیانشهر نگران آن هستند، حاصل همان حادثه شب گذشته و هدایت آب کرخه به سمت اهواز است. این کانال آب هیچگاه از سمت حمیدیه به سمت اهواز آوردی نداشته است و همیشه به سمت حمیدیه و دشت آزادگان بوده است.
وی ادامه داد: این کانال یک کانال دفاعی بوده است که در دوران دفاع مقدس آب را از کارون به سمت کرخه میبرده است که شب گذشته برعکس عمل کرده است.
کتانباف افزود: از مردم میخواهم اخبار را از مراجع رسمی دنبال کنند. در فضای مجازی نیز دوستان تلاش کنند در جامعه التهاب ایجاد نکنند. خوزستان تنها استانی است که به عنوان استان بحرانزده معرفی شدهایم. در چند استان سیل داشتیم اما هیچ یک از استانها عنوان بحران اعلام نشد و دلیل این مساله نیز پیچیدگی خاص روانآبها و مدیریت سدها در خوزستان است.
انتقال هوایی مادر باردار از اردوگاه اسکان موقت شوش به اهواز
علی خدادادی در گفت و گو با ایسنا اظهار کرد: صبح امروز یک زن زائو در اردوگاه اسکان موقت آهودشت شوش دچار وضعیت نامطلوب شد که پس از مراجعه به مرکز بهداشت منطقه و نبود امکانات درمان، توسط بالگرد هلال احمر خوزستان با همراهی تیم اورژنس به مرکز درمانی اهواز انتقال یافت.
اقدامات اضطراری برای حل مشکل فاضلاب به سرعت در حال انجام است
صادق حقیقی پور در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: اقدامات اعضای ستاد مدیریت بحران شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در راستای اجرای طرحهای اضطراری آبفا اهواز برای مهار پس زدگی فاضلاب در معابر شهری همزمان با افزایش حجم و دبی رودخانه کارون ادامه دارد.
وی با اشاره به اینکه اعضای این ستاد در راستای نظارت مستقیم بر اقدامات پدافندی تا حصول نتیجه رضایت بخش در استان خوزستان مستقر هستند، افزود: با توجه به اهمیت موضوع دفع بهداشتی فاضلاب در شرایط بحرانی، حصول اطمینان از اتمام و تکمیل به موقع طرحهای اضطراری براساس زمان بندی پیش بینی شده ستاد مدیریت بحران شرکت مهندسی آب و فاضلاب کشور در حال انجام است.
حقیقی پور تصریح کرد: از اینکه در مناطقی مساله گرفتگی و سرریز فاضلاب پیش آمده پوزش طلبیده و معضلات به زودی مرتفع خواهند شد.
اسکان تاکنون 47 هزار سیلزده خوزستانی در اردوگاهها
صادق سلامت در گفتوگو با ایسنا با اشاره به امدادرسانیهای جمعیت هلال احمر خوزستان در مناطق سیلابی اظهار کرد: از چهارم فروردینماه تا صبح هجدهم فروردینماه شهرستانهای بهبهان، لالی، گتوند، ایذه، شوشتر، باغملک، هفتکل، آبادان، شادگان، هویزه، رامهرمز، اندیمشک، اندیکا، باوی، مسجدسلیمان، دزفول، شوش، اهواز، دشت آزادگان و کارون متأثر از سیل شدهاند.
وی افزود: در برخی از شهرستانها، سیل فروکش کرده و در برخی از مناطق هنوز سیل و تبعات آن وجود دارد. مناطقی از شهرستانهای شوشتر، اهواز، دشت آزادگان، شوش، باوی، حمیدیه، کارون و شادگان به شدت متأثر از سیلاباند.
معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر خوزستان گفت: تاکنون به 8 هزار و 415 خانوار شامل 40 هزار و 57 نفر امدادرسانی شده است.
وی با اشاره به امدادرسانی به روستاییان محصور در سیلاب، بیان کرد: تاکنون 2 هزار و 79 نفر از اهالی روستاهای محصور در آب انتقال یافتهاند. همچنین از ابتدای وقوع سیل تاکنون بیش از 30 هزار نفر در 47 اردوگاه اسکان داده شدهاند. هماکنون جمعیت حاضر در اردوگاهها 11 هزار نفر است.
سلامت عنوان کرد: یکی از مشکلات امدادرسانی، روستاهایی هستند که دچار سیلگرفتگی شدهاند اما برخی از روستاییان هنوز در این روستاها ساکن هستند. با توجه به تعداد زیاد اردوگاهها، ارسال اقلام امدادی و غذایی به این روستاهای محصور در آب امدادرسانی را با مشکلاتی مواجه کرده است.
وی ادامه داد: یکی از راهحلهای این موضوع، ارتباط با دهیاران روستاها است تا اقلام مورد نیاز افراد باقیمانده در روستاها اعم از چادر، پتو و غذای گرم به صورت روزانه در اختیار دهیارهای مربوطه قرار بگیرد.
تخلیه بیمارستان سلامت اهواز / انتقال بیماران به بیمارستان گلستان
به گزارش ایسنا، دکتر میثم معزی اظهار کرد: با توجه به احتمال آبگرفتگی بیمارستان سلامت و بنا بر تصمیم ستاد بحران دانشگاه علوم پزشکی اهواز، بیمارستان سلامت تخلیه و بیماران با اتوبوسآمبولانس فوریتها به بیمارستان گلستان منتقل شدند.
وی افزود: با هماهنگی واحدها و بخشهای مربوطه، هماکنون این بیماران در حال بستری شدن هستند و پیگیری درمان آنان در اسرع وقت و با تمام قوا در دستور کار قرار دارد.
تخلیه منازل اهواز صحت ندارد / جلوگیری از ادامه نشت در سیلبندهای شهر
علیرضا عالیپور در گفتوگو با ایسنا با اشاره به صوت منتشر شده در خصوص تخلیه منازل برخی مناطق اهواز اظهار کرد: یکی از غواصان سازمان آتش نشانی خود را در جایگاه مسئول معرفی و عنوان کرده است اینکه مسئولان میگویند جای نگرانی وجود ندارد را جدی نگیرید و منازل خود را تخلیه کنید که موجب نگرانی مردم شده است. در حالی که این فرد در جایگاه رصد اخبار نیست.
وی افزود: اخبار تنها در ستاد مدیریت بحران و به صورت لحظهای تبادل میشود. مسئولان وظیفه نجات مردم را دارند و اگر لزوم به جابهجایی باشد از آن ابایی نیست.
معاون خدمات شهری شهرداری اهواز گفت: یکی از توصیههای مسئولان این است که هنگام دستور تخلیه منازل، حتما مردم نسبت به جابهجایی اقدام کنند. در صورت نیاز به جابهجایی صراحتا موضوع اطلاعرسانی میشود.
عالیپور با اشاره به خبرهای منتشر شده در خصوص شکسته شدن سه سیلبند در اهواز، گفت: تنها در سه نقطه آب از بین خاکریزها نشت کرده بود که سریعا در این زمینه اقدام کردیم و مشکل خاصی نبود.
وی با بیان اینکه پیک دبی رودخانه شب گذشته بود، عنوان کرد: هیچ خطری اهواز را تهدید نمیکند.
فعالیت ۱۱ اکیپ سلامت در مناطق سیلزده شعیبیه
به گزارش ایسنا، دکتر نایب فدایی اظهار کرد: ۱۹۰ نیروی بهداشتی در قالب ۱۱ اکیپ سلامت در مناطق سیلزده شعیبیه شوشتر فعالیت میکنند. این تیمهای سلامت شامل ۹ تیم ثابت و دو تیم سلامت سیار درسه محل کمپ اسکان موقت واقع در روستای بنه کاظم و کمپ اسکان شماره ۱ و ۲ گوریه در حال خدماترسانی جامع به مردم هستند.
وی افزود: همه اکیپها به تجهیزات مورد نیاز مجهز شدهاند و روزانه دهها مورد پایش آب و مواد غذایی، سلامت محیط، بهداشت خانواده و آموزشهای لازم، پایش سلامت مادران باردار، کودکان و سالمندان، مشاوره روانشناسی و پایش از نظر پیشگیری و مبارزه با بیماریها و جلوگیری از وقوع اپیدمیها را انجام میدهند.
آبرسانی به مردم گوریه شوشتر با تانکر در حال انجام است
به گزارش ایسنا، صادق حقیقیپور اظهار کرد: از این تعداد تانکر توزیع آب شرب، 2 تانکر در کمپها، 2 تانکر در مرکز شهر و یک تانکر برای تامین 24 ساعته آب شرب مستقر شده است.
وی ادامه داد: آبفای خوزستان تاکنون 10 هزار لیتر آب معدنی در شهر گوریه از توابع شهرستان شوشتر توزیع کرده است. عملیات آبرسانی به شهرهای سیلزده بهصورت 24 ساعته انجام میشود و در این شهر هیچگونه مشکل کمبود آب وجود ندارد.
اختصاص 20 قایق به مناطق سیلزده خوزستان از محل کمکهای آلمان
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان از اختصاص 20 فروند قایق برای امدادرسانی به مناطق سیلزده خوزستان از محل کمکهای کشور آلمان به ایران خبر داد.
به گزارش ایسنا، علی خدادادی اظهار کرد: با توجه به اینکه آبگرفتگی روز گذشته افزایش پیدا کرد، بیشتر روستاهای بخش بروایه و بخشی از روستاهای حمیدیه در محاصره سیل قرار دارند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان ادامه داد: از روز گذشته طرح ویژهای با کمک استانداری خوزستان و ادارهکل امور روستایی اجرا شد تا به روستاییانی که تمکین نکردهاند و به دلیل تعلقاتی که دارند میخواهند در روستاها حضور داشته باشند، نیازمندیها از طریق دهیاریها منتقل شود.
وی افزود: از روز گذشته اقدامات در این خصوص آغاز شد و با هفت فروند بالگردی که در اختیار داریم، نیازهای معیشتی و چادرهای مسافرتی در اختیار دهیاران و بخشداران قرارداده شد. بخشی از این کار روز گذشته انجام شد و امیدواریم امروز این کار تمام شود.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان گفت: از طریق کمکهایی که از سوی کشور آلمان در اختیار جمعیت هلال احمر ایران قرار گرفته، قرار است امروز 20 فروند قایق در اختیار خوزستان قرار دهند. این قایقها احتمالا امروز به دست ما میرسد تا بتوانیم در برخی مناطق محاصره شده از این قایقها استفاده کنیم.
خدادادی در خصوص نیازهای مردم سیلزده گفت: مردم با حمایتهای خود به ما کمک میکنند. آب معدنی از نیازهای ما است زیرا در این شرایط مصرف آب تمیز میتواند در بهداشت فردی و عمومی این مناطق و عدم انتقال بیماریهای واگیردار و به خصوص در کودکان بسیار موثر باشد. پوشاک، شیشه شیر، کنسروجات، چادرهای مسافرتی، پتو و موکت نیز از دیگر نیازهای مردم هستند.
تکذیب آلودگی آب شهری شوشتر در پی وقوع سیل
به گزارش ایسنا، دکتر نایب فدایی اظهار کرد: سلامت آب، روزانه با کلرسنجی (حداقل ١٦ نوبت در طول ٢٤ ساعت) و تعیین ph و نمونه میکروبی و شیمیایی توسط کارشناسان بهداشت محیط پایش میشود.
وی افزود: بیش از ۶۰ مرکز جامع سلامت، پایگاه و خانه بهداشت در تمام نقاط شهرستان، روزانه و به طور مستمر سلامت آب شهری را مورد پایش و سنجش قرار میدهند. تمام این سنجشها در سامانههای وزارت بهداشت ثبت میشود. همچنین آزمایشات میکروبی آب آشامیدنی شهری و کلرینه بودن آن نشان از سلامت آب و قابل شرب بودن آن است.
تامین داروی بیماران تالاسمی سیلزده خوزستان
مریم خوشاخلاق در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: بیماران تالاسمی هشدارهای مدیریت بحران را جدی بگیرند و زمانی که اعلام میشود یک منطقه باید تخلیه شود مقاومت نکنند زیرا بیماران تالاسمی مانند دیگر افراد سالم نمیتوانند سریع خود را نجات دهند.
وی افزود: برخی بیماران تالاسمی با وقوع سیل داروهای خود را از دست دادهاند اما داروهای بیماران تالاسمی مناطق سیلزده تامین شده است.
مدارس شوش و شاوور تا پایان هفته تعطیلاند
بنابر اعلام فرمانداری شوش، مدارس شوش و شاوور تا پایان هفته تعطیلاند.
به گزارش ایسنا، براساس اعلام فرمانداری شوش، با توجه به مشکلات ناشی از سیلاب اخیر، کلیه مدارس این شهرستانها در تمامی مقاطع تحصیلی تا پایان هفته جاری تعطیل هستند.
سیاری: با اتحاد و همدلی از بحران عبور میکنیم
به گزارش ایسنا، امیر دریادار حبیبالله سیاری در بازدید از بخش ابوجلال جنوبی در کنار رودخانه کرخه از توابع شهرستان سوسنگرد در جمع مردم، گفت: با اتحاد و همدلی میتوانیم از این بحران عبور کنیم، همچنان که در طول این چهل سال پس از انقلاب توانستهایم از بحرانهای زیادی عبور کنیم.
وی افزود: کارکنان ارتش جمهوری اسلامی ایران در بخشهای مختلف خوزستان در حال امدادرسانی به مردم هستند و ما تا آخرین لحظه در کنار مردم هستیم و تمام تجهیزات و نیروی انسانی خود را در کنترل سیل احتمالی پای کار آوردهایم.
زیر آب رفتن 14 تاسیسات آبرسانی روستایی شوشتر/ قطع آب 44 روستا
به گزارش ایسنا، ارژنگ محمدی اظهار کرد: بر اثر سیلاب 14 تاسیسات آبرسانی روستایی شهرستان شوشتر به زیر آب رفته و از مدار بهره برداری خارج شدند. بر اثر این اتفاق آب 44 روستا با جمعیتی بالغ بر 13 هزار نفر بطور موقت قطع شده است.
محمدی ادامه داد: در حال حاضر آبرسانی به اهالی شریف این روستاها از طریق تانکر سیار و توزیع آب بسته بندی انجام می شود.
تعطیلی مدارس کارون تا پایان هفته
با اعلام فرمانداری کارون مدارس این شهرستان تا پایان هفته تعطیل هستند.
به گزارش ایسنا، بنا بر اعلام فرمانداری کارون، با توجه به مشکلات ناشی از آبگرفتگیها و سیلابهای اخیر، کلیه مدارس این شهرستان در تمامی مقاطع تحصیلی تا پایان هفته جاری تعطیل هستند.
۹۷ درصد مخازن سدهای خوزستان پر شده است/پایداری و سلامت کامل بدنه سد کرخه
مدیرعامل سازمان آب و برق خوزستان گفت: در حال حاضر حدود ۹۷ درصد مخازن سدهای استان خوزستان پر شده است.
به گزارش ایسنا،"فرهاد ایزدجو" آورد بخش سیلابی رودخانههای استان را هشت میلیارد و 700 میلیون مترمکعب عنوان کرد و افزود: ۳ میلیارد و ۴۶۰ میلیون متر مکعب از این میزان در مخازن سدها نگهداری و مابقی آن رهاسازی شده است.
وی ادامه داد: آورد طبیعی رودخانههای استان خوزستان از ابتدای سال آبی ۹۸-۹۷ (اول مهرماه) تاکنون ۲۸ میلیارد و ۷۰۰ میلیون مترمکعب بوده که از این مقدار حدود ۱۷ میلیارد و ۹۰۰ میلیون متر مکعب از مخزن سدها خارج شده است.
ایزدجو با تاکید بر پایداری و سلامت کامل بدنه سد مخزنی کرخه تصریح کرد: هماکنون ورودی به سد کرخه دوهزار و ۲۸۷ مترمکعب در ثانیه و خروجی آن دو هزار و ۴۷۶ مترمکعب در ثانیه است.
تردد در محور اهواز - شوش برای کلیه خودروها ممنوع شد
رئیس پلیس راه خوزستان از اعمال ممنوعیت تردد در محور اهواز - شوش برای کلیه خودروها خبر داد.
سرهنگ رضا دولتشاهی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه از ظهر امروز تردد در محور اهواز - شوش به دلیل آبگرفتگی برای خودروهای سبک ممنوع شده بود، اظهار کرد: به دلیل بالا آمدن سطح آب، تردد در محور اهواز به شوش و بالعکس برای کلیه خودروهای سبک و سنگین ممنوع است.
انتهای پیام