حفتر به گوترش: عملیات طرابلس ادامه می‌یابد

دبیرکل سازمان ملل پس از دیدار با فرمانده ارتش مستقر در شرق لیبی این کشور را ترک و درباره امکان اجتناب از درگیری خونین در طرابلس و اطراف آن ابراز امیدواری کرد.

به گزارش ایسنا، به نقل از روسیا الیوم، پس از اینکه نیروهای موسوم به ارتش ملی لیبی به فرماندهی خلیفه حفتر (مستقر در شرق لیبی) حملاتی را علیه طرابلس؛ تحت کنترل دولت فائز السراج، نخست وزیر دولت وفاق ملی این کشور آغاز کردند، آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل با حفتر در بنغازی دیدار و سپس لیبی را ترک کرد.

گوترش در صفحه توییتر خود نوشت، در حالی لیبی را ترک می‌کند که نسبت به این کشور نگرانی عمیقی دارد و همچنان به امکان اجتناب از درگیری خونین در طرابلس و اطراف آن امیدوار است.

گوترش گفت، سازمان ملل به کمک به حل و فصل سیاسی بحران لیبی و نیز حمایت از مردم این کشور در تحولات و حوادث پایبند است.

اما شبکه العربیه اعلام کرد، حفتر به دبیرکل سازمان ملل گفته عملیات نظامی طرابلس تا نابودی تروریسم ادامه دارد.

گوترش که روز پنجشنبه با السراج در طرابلس دیدار کرده بود، خواستار توقف همه تحرکات نظامی، خویشتنداری و کاهش تنش چه در بخش نظامی و یا سیاسی شده بود.

وی تاکید کرد، هیچ راه‌حل نظامی در لیبی وجود ندارد و باید این راه‌حل، سیاسی باشد.

دبیرکل سازمان ملل برای کمک به تنظیم کنفرانس آشتی ملی زیر نظر این سازمان که قرار است با هدف تدوین نقشه راه برگزاری انتخابات، اواسط ماه میلادی جاری در غدامس، واقع در جنوب غرب لیبی برگزار شود، وارد طرابلس شد. وی در طبرق با عقیله صالح، رئیس پارلمان هم‌پیمان حفتر دیدار کرد که از حمله به طرابلس استقبال کرده است.

خبرگزاری رویترز گزارش داد، نیروهای حفتر بر روستای سوق الخمیس در ۴۰ کیلومتری جنوب طرابلس پس از درگیری‌ها با نیروهای هم‌پیمان دولت السراج کنترل یافتند.

محمد الحضیری، فرمانده اتاق عملیات منطقه غربی لیبی اعلام کرد، نیروهای هم‌پیمان با طرابلس ۱۴۵ نظامی عضو ارتش ملی لیبی را به اسارت گرفته و بر ۶۰ کاروان کنترل یافتند.

حفتر روز پنجشنبه دستور داد نیروهایش به سمت طرابلس پیشروی کنند. وی در پیامی صوتی به عدم آسیب رساندن به غیرنظامیان، نهادهای کشور و اتباع خارجی متعهد شد. پیش از این هم سخنگوی نیروهای حفتر روز چهارشنبه از آمادگی برای حمله جهت پاکسازی غرب لیبی از وجود تروریست‌ها و مزدوران خبر داده بود.

از زمان براندازی نظام معمر القذافی، دیکتاتور لیبی در سال ۲۰۱۱ دو قدرت بر سر حکومت در لیبی با یکدیگر درگیر هستند: دولت وفاق ملی در غرب این کشور به رهبری السراج و قدرت موازی آن در شرق لیبی تحت کنترل ارتش ملی این کشور به فرماندهی حفتر.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۷ فروردین ۱۳۹۸ / ۱۰:۱۲
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 98011704972
  • خبرنگار : 71592