مدیر کل پیشین خاورمیانه وزارت خارجه:

اقدام ترامپ در مساله جولان، کمک به نتانیاهو در انتخابات پیش رو است

مدیرکل پیشین بخش خاورمیانه وزارت خارجه با بیان این‌که منطقه در موقعیتی نیست تا بتواند رژیم صهیونیستی را وادار به عقب‌نشینی کند،‌ گفت: اقدام ترامپ در به رسمیت شناختن حاکمیت رژیم صهیونیستی بر بلندی‌های جولان در این برهه زمانی، درواقع کمک به نتانیاهو برای انتخابات پیش رو بود.

قاسم محب‌علی در گفت‌وگو با ایسنا در ارزیابی خود از اقدام اخیر آمریکا در به رسمیت شناختن حاکمیت رژیم صهیونیستی بر بلندی‌های جولان اظهار کرد: استراتژی اسرائیلی‌ها از زمان تشکیل این رژیم این بوده که سیاست گام به گام و تحمیل امر واقع را دنبال کنند، به عنوان مثال جنگی را به راه انداخته و بخش‌هایی از سرزمین‌ها را اشغال می‌کردند و سپس از طریق فشار بین‌المللی در شورای امنیت و استفاده از نفوذ آمریکا و متحدین غربی آن را تبدیل به واقعیت حقوقی می‌کردند.

وی تصریح کرد: بعد از سال ۱۹۶۷ رژیم صهیونیستی پنج منطقه دیگر شامل صحرای سینا، غزه، جولان، کرانه باختری و قدس شرقی را اشغال کرد، البته خیلی علاقه‌ای به غزه نداشت اما در مورد کرانه باختری، جولان و قدس شرقی هدفش این بود که آن مناطق را تحت سلطه خودش در آورد.

این کارشناس مسائل منطقه همچنین بیان کرد: با توجه به شرایط بدی که سوریه در آن به سر می‌برد و اختلافاتی که در جهان عرب و جهان اسلامی وجود دارد، می‌خواهند بلندی‌های جولان را به‌عنوان بخشی از خاک اسرائیل تبدیل کنند.

مدیر کل پیشین خاورمیانه وزارت خارجه افزود: بنابراین روی کار آمدن ترامپ یک فرصت تاریخی است تا از این اختلافات جهان عرب و ایران هراسی که ایجاد کرده‌اند، بهره‌برداری کنند. در واقع چنین زمانی را انتخاب کرده‌اند تا در انتخابات به نتانیاهو کمک کنند.

محب‌علی درباره اقداماتی که کشورهای منطقه می‌توانند در پاسخ به این اقدام آمریکا انجام دهند، گفت: از نظر عملی واقعیت این است که منطقه در موقعیتی نیست تا بتواند با توسل به زور رژیم صهیونیستی را وادار به عقب‌نشینی کند، در واقع نه جهان عرب، نه جهان اسلام و نه کشورهای منطقه در شرایطی نیستند تا بتوانند این کار را انجام دهند.

وی خاطرنشان کرد: سوریه نیز در شرایطی نیست که با اسرائیل مقابله کند، حتی اگر این مساله در شورای امنیت مطرح شود، با وتوی آمریکا مواجه می‌شود و عملاً نتیجه بخش نیست و چه بسا اگر تمام اعضای شورای امنیت هم این اقدام را محکوم کنند، با توجه به اینکه با وتوی آمریکا روبه رو می‌شود نتیجه‌ای ندارد.

این کارشناس مسائل منطقه اظهار کرد: منطقه جولان وضعیت متفاوتی دارد، فلسطینی نشین نیست، ساکنان این منطقه از ابتدا اختلافات چندانی با اسرائیلی‌ها نداشتند اما احتمال این‌که مانند غزه یا کرانه باختری نیروی مقاومی در آن‌جا تشکیل شود، مساله غیر قابل پیش‌بینی نیست اما در عین حال ساکنین این منطقه حاضر نخواهند بود تا اشغال اسرائیل را بپذیرند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۷ فروردین ۱۳۹۸ / ۰۸:۴۳
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 98011704886
  • خبرنگار : 71290