مدیر آموزش و پرورش بروجرد گفت: مدارس شهرستان امروز تعطیل نیست.
به گزارش ایسنا، محمدافزون در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: تمامی مدارس شهری و روستایی در کلیه مقاطع تحصیلی ۱۷ فروردین ماه دایر است.
وی تصریح کرد: دانش آموزان و معلمان باید همچون روال گذشته در مدارس حضور یابند.
مدیر آموزش و پرورش بروجرد خاطرنشان کرد: تعطیلی مدارس استان در مناطق سیل زده است و با توجه به اینکه در شهرستان بروجرد تنها در چند مدرسه روستایی تخریبهای جزئی رخ داده که آن هم برطرف شده است.
مهرافزون اضافه کرد: امروز مدارس کار خود را در سال جدید همزمان با سراسر کشور آغاز میکنند.
اماکن ورزشی مناطق سیلزده به زیر آب رفته است
مدیرکل ورزش و جوانان لرستان از آسیب جدی به زیرساختها و اماکن ورزشی مناطق سیلزده استان خبر داد.
به گزارش ایسنا، علی یاور عزیزپور ضمن تأسف بابت سیل ویرانگر در استان، اظهار کرد: متأسفانه تاکنون بسیاری از زیرساختها و اماکن ورزشی در شهرها و روستاهای سیلزده استان به زیر آب رفته و خسارات جدی دیدهاند.
وی ادامه داد: بیشتر از همه اداره ورزش و جوانان پلدختر و زیرساختهای ورزشی این شهرستان و روستاها آسیب دیده است.
مدیرکل ورزش و جوانان لرستان ضمن تشکر از کمک انساندوستانه جامعه ورزش و جوان استانهای معین به سیلزدگان، تصریح کرد: برخی از همکاران در این استانها به همراه ماشینهای آفرود خود تا به امروز در لرستان ماندهاند و اقلام کمکی را به دست سیلزدگان میرسانند.
امدادرسانی به ۵۰۰ روستای سیلزده لرستان توسط جمعیت هلال احمر
مدیرعامل جمعیت هلال احمر لرستان از امدادرسانی به ۵۰۰ روستای سیلزده استان توسط جمعیت هلال احمر خبر داد.
به گزارش ایسنا، صارم رضایی اظهار کرد: تاکنون به بیش از ۵۰۰ روستای حادثه دیده ناشی از سیلاب استان امدادرسانی صورت پذیرفته است.
وی خاطرنشان کرد: همچنین ظرف سه روز گذشته نزدیک به ۲۰۰ سورتی پرواز به حادثه دیدگان ناشی از سیل انجام شده است.
رضایی بیان کرد: در مجموع ۲۰۰ سورتی پرواز صورت گرفته و بیش از ۲۵۰ تن مواد غذایی، چادر، موکت، پتو و بستههای بهداشتی به وسیله بالگردهای جمعیت هلال احمر و دو بالگرد هوا نیروز ارتش به شهرها و روستاهای استان ارسال شده است.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر لرستان گفت: بالگردهای جمعیت در مسیر برگشت بیش از ۵۰۰ نفر مردم و مهمانان نورزی گرفتار شده در شهر و روستاهای پلدختر و معمولان را جابجا کردند. این جابجاییها گاهاً تا مرز استان ایلام نیز پیش رفته است.
ارسال اقلام اهدایی شرکت هواپیمایی ایران ایر تور به مناطق سیل زده لرستان با ظرفیت یک فروند هواپیمای بوئینگ MD
اقلام اهدایی شرکت هواپیمایی ایران ایر تور به مناطق سیل زده لرستان با ظرفیت یک فروند هواپیمای بوئینگ MD ارسال شد.
به گزارش ایسنا، اقلام اهدایی شرکت هواپیمایی ایران ایر تور شامل ۱۰ تن مواد مورد نیاز به مناطق سیلزده لرستان ارسال شد.
این اقلام شامل مواد غذایی، پتو، شیر خشک، کنسرو ماهی و لوبیا، چکمه، پوشک بچه و همچنین دیگر اقلام مورد نیاز اعلام شده از سوی ستاد بحران با ظرفیت یک فروند هواپیمای بوئینگ MD جهت کمک به مناطق سیلزده غرب کشور از فرودگاه مهرآباد وارد فرودگاه بینالمللی خرم آباد شد.
اقلام تهیه شده توسط شرکت ایران ایرتور توسط نماینده هیئت اعزامی هواپیمایی ایران ایر تور به جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران در استان لرستان تحویل میگردد.
امدادگران و نیروی انسانی داوطلب که تمایل به حضور در مناطق سیل زده و امداد رسانی داشتند در کنار لرستانیهای مقیم مرکز بهصورت رایگان وارد لرستان و شهر خرمآباد شدند.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین:
گِله مردم در مورد توزیع امکانات به حق است
رئیس سازمان بسیج مستضعفین گفت: گلایهمندی مردم نسبت به توزیع امکانات به حق است و بایستی مدیریت بیشتری اعمال شود.
به گزارش ایسنا، سردار غلامحسین غیبپرور روز جمعه در بازدید از شهر سیل زده پلدختر اظهار کرد: مردم عزیزمان میدانند که از همان ساعات و روزهای اول واقعاً همه دستگاهها پای کار آمدند، همه در حال خدمت هستند، البته حجم آسیبها زیاد است؛ متاسفأنه خانه مردم، مزارع مردم، دام مردم و حتی وسایل زندگی آنها هم از بین رفته، الان همه آمده و کمک میکنند.
وی افزود: نکتهای که برای من مهم است آلامی است که بر روحیه مردم وارد شده، مردم پلدختر مردمان خوبی هستند و مردم معمولان هم همینطور، اینها مردمان بسیار نجیبی هستند، منتهی ما اینجا باید خدماتمان را طوری انجام دهیم که مدیریت کنیم.
رئیس سازمان بسیج مستضعفین عنوان کرد: الان این برادر عزیزمان که در کنارش هستم گِله دارد، گلهاش هم حق است ما یک مقداری در توزیع امکانات بایستی مدیریت بیشتری اعمال کنیم، الان به نسبت روزهای قبل، راههای زمینی برقرار شده و خدمت رسانی بسیجیان هم بیشتر میشود.
دو روستای رباط نمکی و رباط دولتشاه تخلیه شوند
فرماندار خرمآباد گفت: دو روستای رباط نمکی و رباط دولتشاه تخلیه شوند.
به گزارش ایسنا، اسد عبداللهی شامگاه جمعه گفت: همه مقاطع مدارس شهری و روستایی شهرستان خرمآباد، فردا شنبه (۱۷ فروردین) تعطیل است.
بر اساس این گزارش، دو روستای رباطنمکی و رباط دولتشاه نیز به دلیل خطر رانش زمین تخلیه شوند.
نماینده مردم کوهدشت و رومشکان در مجلس:
وضعیت بحرانی رودبار/سیل 700 میلیارد به کوهدشت خسارت وارد کرد
نماینده مردم کوهدشت و رومشکان در مجلس شو رای اسلامی گفت: سیل 700 میلیارد تومان به شهرستان کوهدشت خسارت وارد کرد.
به گزارش ایسنا، ملکشاهیراد در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: با اطلاعرسانی به موقع هشدارهای لازم به مردم داده شد وگرنه با فاجعه انسانی روبرو میشدیم.
وی تصریح کرد: خسارت قابل توجهی وارد شده به کوهدشت بیش از ۷۰۰میلیارد است که در زمینه کشاورزی 60 میلیارد تومان خسارت وارد شده است.
نماینده مردم کوهدشت و رومشکان در مجلس خاطرنشان کرد: ۵۴کیلومتر راه روستایی و اصلی، ۳۳دهنه پل تخریب شده است.
ملکشاهیراد اضافه کرد: وضعیت بسیار بحرانی در رودبار داریم، ۱۱ روستا در این منطقه در حاشیه سد سیمره به صورت کلی دارند به زیرآب میروند و تخریب میشوند.
وی بیان کرد: ما نگران هستیم در آنجا یک فاجعه انسانی رخ دهد، این منطقه ۱۵۰۰ نفر جمعیت دارد، یک راه به ایلام دارد که جاده را آب گرفته است، از لرستان هم یک راه دارد که همین وضعیت را دارد.
توزیع بیش از ۱۸هزار قلم کمک غذا و اقلام بهداشتی بین سیل زدگان استان
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان ازتوزیع بیش از ۱۸هزار قلم کمک غذا و اقلام بهداشتی بین سیل زدگان استان خبرداد.
به گزارش ایسنا، دکتر محمد علی دریک اظهار کرد: طبق هماهنگی های انجام شده واعلام نیاز معاونت بهداشت دانشگاه بیش از ۱۸ هزار قلم کمک غذا و اقلام بهداشتی بین سیل زدگان شهرستان های مختلف استان توزیع شد.
وی اضافه کرد: از این بین سهم شهرهای سیل زده پلدختر و معمولان به ترتیب ۱۰۰۰ و ۱۰۰ قوطی شیر خشک، ۳۰۰و ۲۵ بسته کمک غذا، ۱۰۰۰ و ۵۰۰ بسته پوشک و ۳۰۰۰ و ۵۰۰ بسته پد بهداشتی بوده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان بیان کرد: در شهرستان های دلفان و چگنی به ترتیب ۵۰۰ و ۲۰۰ قوطی شیر خشک، ۵۰ و ۱۰۰ بسته کمک غذا، ۸۰۰ و ۴۰۰ بسته پوشک و ۱۰۰۰ و ۵۰۰ بسته پد بهداشتی توزیع شده است.
دریک اظهار کرد: این اقلام در سایر شهرستان های استان نیز به تناسب نیاز توزیع شده اند.
رئیس جمعیت هلال احمر کشور:
40 میلیارد تومان کمک مردمی به حساب های جمعیت واریز شده است
رئیس جمعیت هلال احمر کشور گفت: اموال جمعیت هلال احمر از مردم است و باید به افرادی که نیازمند واقعی هستند تحویل داده شود.
به گزارش ایسنا، علی اصغر پیوندی در جلسه ستاد بحران سیلاب استان اظهار کرد: عمق فاجعه در لرستان زیاد بود و مجبور شدیم از خارج استان نیرو اعزام کنیم تا بتوانیم بحران را کنترل کنیم.
وی افزود: وسعت، دربرگیری آن، پراکندگی روستاها و نبود راه ارتباطی باعث شده است سیل لرستان، مردم را با مشکلات خاص همراه کند و حل آن را نیز دشوارتر کرده است.
رئیس جمعیت هلال احمر کشور بیان کرد: واقعیت این است که بحران سیلاب لرستان به صورت ملی است که حیثیت جمعیت را نیز درگیر کرده است.
پیوندی تصریح کرد: طبق اساسنامه ما باید با برنامه اصلی خودمان پیش برویم و از همین رو همه استان ها آمدند تا به مردم لرستان کمک کنند.
وی افزود: مشکلات مردم لرستان برای مسئولان کشور بسیار مهم است که از همین رو بسیاری از مسئولان ارشد به استان سفر کرده اند چرا که سلامتی و جان مردم برای آنها مهم بود.
رئیس جمعیت هلال احمر کشور گفت: امیدواریم در ادامه با مدیریت موجود، مشکلات به پایان برسد و وظایف اصلی خودمان را به پیش ببریم که به انجام آن نیز عشق می ورزیم چرا که اعتقاد داریم تلاش همه باعث می شود برای مردم لرستان کار کنیم اما این را نیز باید در نظر داشته باشیم که در همه بحران ها همیشه مشکلات بوده و هست و حواشی نیز در دل خود داشته است.
پیوندی به مشکلات موجود در بحث توزیع چادر نیز اشاره کرد و گفت: باید با اقدامات سنجیده، رضایتمندی مردم را جلب کنیم چرا که همه اموال و اجناس موجود در هلال احمر از خود مردم است و باید به مردم و افرادی که نیازمند واقعی آن است تحویل دهیم.
وی افزود؛ فاجعهی لرستان فراتر از حوادث مشابه است که برای کنترل آن برخی از معاونین و روسای سازمان ها در جمعیت هلال احمر برای حل این مشکل به لرستان اعزام شدند تا با یک مدیریت هدفمند کارها را پیش ببریم.
پیوندی اظهار کرد: جمعیت هلال احمر سمبل دوستی و رفاقت است و باید کارها بر اساس آن پیش برود و مهمترین کار ما، انجام کارها برای مردم است.
وی افزود: برای پیشبرد حل بحران سیلاب نیازمند گزارش های ریز وارزیابی دقیق تراز وضعیت مناطق استان هستیم تا بتوانیم بهتر از روزهای گذشته امدادرسانی کنیم.
رئیس جمعیت هلال احمر لرستان اظهار کرد: بسیاری از سیل زدگان، همه اندوخته، هست و نیست شان نابود شده است که همین بحث مشکلات زیادی را به وجود آورده است که مردم انتظار دارند به کمک آنها بشتابیم و این یک مطالبه به حق است.
رئیس جمعیت هلال احمر با بیان اینکه از افرادی که کمتر از خدمات جمعیت هلال احمر بهره مند شدند عذرخواهی می کنم، گفت: هدف اصلی ما ایجاد آرامش است و با سایر نهادها نیز همکاری میکنیم، دستگاهها نیز وظایف مشخص خود را دارند اما مردم در روزهای نخست همه چیز را از هلال احمر می خواهند.
پیوندی تصریح کرد: اینجا سرعت و عمق فاجعه زیاد است و اگر زودتر توجه میکردیم شاید مشکلات پلدختر کمتر از شرایط فعلی بود.
وی اظهار کرد: اعتقاد داریم با رفاقت موجود و ارائه پیشنهادها، وضعیت موجود را بهبود می بخشیم و تلاش کنیم مردم بیش از این دچار مشکل نشود.
رئیس جمعیت هلال احمر، از نیروهای مردمی که در استان در حال تلاش هستند نیز تشکر کرد و گفت: اینجا فضای بسیار مطلوبی وجود دارد مردم لرستان انرژی مضاعفی دارند وهمین مردم می توانند به بحث امدادرسانی کمک کنند که امیدواریم از آن به خوبی استفاده شود تا بتوانیم امدادرسانی را بهتر پیش ببریم.
پیوندی تصریح کرد: تاکنون هموطنان در کشور ۴۰ میلیارد تومان به جمعیت هلال احمر کمک نقدی کرده اند انتظار داریم حجم کمک های نقدی با توجه وضعیت موجود مناطق سیل زده فراتر رود.
شرایط جهت سرریز ایمن سد حوضیان مهیا است
معاون طرح توسعه شرکت آبمنطقهای لرستان گفت: سد حوضیان توانست سیلاب ورودی به شهر الیگودرز در فروردینماه را کنترل کند.
به گزارش ایسنا منطقه لرستان، حیات اله سرلک اظهار کرد: سد حوضیان توانست سیلابهای ورودی به شهر الیگودرز فروردینماه را کنترل کند.
وی افزود: پیک دبی سیلاب 12 فروردینماه به حدود 150 مترمکعب رسید که در داخل مخزن خالی سد تسکین یافت و اگر این سد نبود به دلیل گنجایش کم ابعاد رودخانه خصوصاً در محل پلهای داخل شهر،آبگرفتگی و خسارت به شهر حتمی بود.
معاون شرکت آبمنطقهای لرستان بیان کرد: با ذخیره سیلابهای ورودی، حجم آبگیری سد در حال افزایش است و علیرغم باز کردن خروجی تحتانی، پیشبینی میشود تا پایان فروردین سد به آستانه سرریز برسد که نقطه عطفی در این پروژه خواهد بود.
وی گفت: کنترل و پایش سد بهصورت شبانهروزی توسط عوامل کارفرما، مشاور وپیمانکار در حال انجام است و به یاری خدا همه شرایط جهت سرریز ایمن سد مهیا است و جای هیچگونه نگرانی وجود ندارد.
جریان پایدار گاز در تمام لرستان برقرار است
مدیرعامل شرکت گاز لرستان گفت: جریان گاز بهصورت عادی و پایدار در تمام شهرها و روستاهای استان برقرار است.
به گزارش ایسنا ، مهندس لطفعلیان با بیان اینکه سیلاب اخیر موجب شد گاز 3 شهر و 167 روستای استان قطع شود، افزود: ظرف کمتر از 48 ساعت جریان گاز در شهرها و روستاهای صدمه دیده، وصل شد.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر فقط گاز 5 روستای شهرستان پلدختر قطع است، این روستاها دچار صدمهدیدگی زیاد شده و اسیر در سیل هستند.
لطفعلیان گفت: در بحران سیل اخیر گاز 300 روستا و مناطق پرخطر شهری جهت جلوگیری از خسارت و یا خطرات ناشی از نشت گاز قطع و پس از پایدار شدن شرایط گاز مناطق شهری و روستاها وصل شد.
وی اظهار کرد: هماکنون کارکنان شرکت گاز استان در حال بررسی صدمات ناشی از سیل و برنامهریزی جهت رفع صدمات هستند.
عضو هیات مدیره انجمن لرستانیهای مقیم تهران خبر داد:
ارسال بیش از 2 تن مواد غذایی و پوشاک به پلدختر
عضو هیات مدیره انجمن لرستانیهای مقیم تهران از ارسال بیش از 2 تن مواد غذایی و پوشاک توسط لرستانیهای مقیم تهران به پلدختر خبرداد.
دکتر علی چاغروند در گفتوگو با خبرنگار ایسنا ، با بیان اینکه اولین محموله کمک های مردمی جمع آوری شده توسط انجمن لرستانیهای مقیم تهران به وزن بیش از 2 تن توسط شامل سه وانت نیسان شامل مواد غذایی و پوشاک، 14 فروردین به پلدختر ارسال شد، افزود: با تلاشهای دیگر اعضای هیات مدیره انجمن 16 فروردین 98 محمولهای دیگر به وزن بیش از 6 تن از تهران برای سیل زدگان لرستان ارسال شد. وی گفت: کمکهای ارسالی توسط بنده و حسین صادقیان از اعضای هیات مدیره انجمن در مناطق سیلزده و با هماهنگی دستگاه های مسئول در مناطق بیشتر نیازمند توزیع خواهند شد.
عضو هیات مدیره انجمن لرستانیهای مقیم تهران بیان کرد: این انجمن تا فروکش کردن سیلاب و حاکم شدن آرامش در کشور و بویژه استان لرستان به جمع آوری و ارسال کمک ادامه خواهد داد.
وی گفت:از عموم مردم بویژه لرستانیهای مقیم استان های تهران و البرز انتظار داریم با هماهنگی کمک های خود به سیل زدگان را به ستادهای معرفی شده انجمن در سطح تهران تحویل دهند.
چاغروند اظهار کرد: محل های جمع آوری کمک برای سیل زدگان لرستان در سطح تهران: - ضلع جنوب شرقی میدان رسالت ،اول سمنگان ، خیابان شهید ابراهیم تهرانی ( ١١٦) ، هشت متری اول ، پلاک ٣ ،طبقه دوم – دفتر انجمن لرستانیهای مقیم استان تهران تلفن: 77809720، - خیابان امیر آباد شمالی، بالاتر ار بیمارستان قلب، تقاطع شهید گمنام، پلاک 1857، طبقه سوم موسسه فرهنگی فروغ فلق تلفن: 86093516 و شهرزیبا - بلوار تعاون -مجمتع تجاری میلاد -پلاک ١٨طبقه ٤ تجاری تلفن: 09121943159 هستند.
معاون وزیر راه و شهرسازی خبر داد:
بسیج امکانات برای بازگشایی راههای روستایی لرستان
معاون وزیر راه و شهرسازی از بسیج امکانات برای بازگشایی راههای روستایی لرستان خبر داد.
به گزارش ایسنا منطقه لرستان، عبدالهاشم حسننیا در جلسه ستاد مدیریت بحران راهداری و حملونقل جادهای با موضوع بازگشایی محورهای روستایی مسدودشده استان بیان کرد: نیروها و امکانات استانهای معین برای بازگشایی محورهای روستایی بهویژه روستاهای شهرستان چگنی توزیع شود.
وی ادامه داد: با توجه به اینکه در حال حاضر همه راههای اصلی لرستان باز و یا محورهای جایگزین برای آنها وجود دارد بازگشایی 450 کیلومتر راه در 24 محور روستایی استان باید در اسرع وقت انجام شود.
این مسئول با بیان اینکه در حال حاضر بیش از ۲۰۰ دستگاه ماشینآلات از سایر استانها برای خدمترسانی در لرستان حضور یافتهاند، بر ضرورت بسیج امکانات سازمان راهداری و حملونقل جادهای برای بازگشایی راههای روستایی لرستان در حداقل زمان ممکن تأکید کرد.
لازم به ذکر است علاوه بر امکانات دولتی، چندین دستگاه ماشینآلات راهداری استیجاری نیز برای رفع مشکلات راههای استان به خدمت گرفته شده است.
۷۱۲ مدرسه لرستان در سیل اخیر خسارت دیدند
مدیرکل آموزش و پرورش جمع کل مدارس خسارتدیده لرستان در سیل اخیر را ۷۱۲ مدرسه با تعداد دو هزار و شصت و یک کلاس اعلام کرد.
به گزارش ایسنا ، رضا زینیوند مقدم گفت: اطلاعرسانی خوب در سطح استان هم در فضای حقیقی و هم در فضای مجازی باعث شد، علیرغم بارندگیهای پُرحجم و بینظیر، شاهد حداقل تلفات جانی باشیم.
وی به میزبانی خوب آموزش و پرورش لرستان در بحث اسکان مهمانان نوروزی اشاره کرد و افزود: در این زمینه علاوهبر ظرفیت تعیین شده برای اسکان مهمانان نوروزی، تعداد ۸۵ سالن ورزشی، ۱۱۴ سالن امتحانات و بیشاز صد نمازخانه به موضوع اسکان سیلزدگان اختصاص داده شد.
مدیرکل آموزش و پرورش لرستان به موضوع اطلاعرسانی دقیق به شهرستانها و مناطق استان لرستان در خصوص سیل اشاره کرد که تجهیزات، اسناد و ادوات به جاهای امن منتقل شدهاند؛ اما در دو شهر معمولان و پلدختر و روستاهای حاشیه رودخانهها بهعلت بزرگی سیلاب دور از انتظار، حجم خسارات بسیار سنگین و بالاست.
زینیوندمقدم در خصوص اقدامات حین بحران به اسکان مطلوب سیلزدگان توسط آموزش و پرورش اشاره کرد و در خصوص اقدامات پساز بحران به برگزاری جلسات متعدد در مرکز استان و شهرستانها اشاره کرد و تشکیل کمپین جمعآوری کمکهای مردمی در دو نقطه از شهر خرمآباد را توسط انجمنهای مردم نهاد با همکاری آموزش و پرورش و توزیع هدفمند این کمکها بهعنوان اقدامات خوب آموزش و پرورش برشمرد.
مدیرکل آموزش و پرورش لرستان در خصوص بررسی خسارت وارده به مدارس و اماکن مربوط به آموزش و پرورش گفت: بهدلیل گستردگی حجم خرابی و قطع بودن راههای ارتباطی و حتی ارتباطات تلفنی میزان آسیبها وخسارات بهطور مشخص و دقیق تعیین نشده است اما براساس پیشبینی های اولیه به طورتقریبی مدارس آسیب دیده، برآورد شدهاند.
وی در این خصوص مدارس را به چند دسته تقسیم کرد یک دسته مدارسی که که به آنها خسارات جدی وارد شده و غیرقابل استفاده هستند و باید تخریب و بازسازی شوند، دسته بعدی مدارسی که آسیب دیده و قابل ترمیم هستند و تعداد مدارسی که گِل و لای وارد آنها شده و نیاز به شستوشو و پاکسازی دارند و در نهایت مدارسی که تجهیزات آنها با ورود آب خسارت دیده است.
مدیرکل آموزش و پرورش لرستان در خصوص اطلاعات احصاء شده، اظهارکرد: در جریان سیل اخیر در لرستان به تعداد بیشاز ۶۰ مدرسه با بیش از ۱۵۰ کلاس خسارت جدی وارد شده و نیاز به بازسازی دارند. همچنین تعداد ۴۳۸ مدرسه با ۸۰۰ کلاس نیاز به تعمیرات دارند که لازم است قبل از بازگشایی مدارس ترمیم شوند.
وی تعداد مدارسی که گِل و لای وارد آنها شده و نیاز به شستوشو دارند را تعداد ۱۲۰ مدرسه با ۶۷۶ کلاس عنوان کرد و ادامه داد: همچنین تعداد مدارسی که تجهیزات آنها آسیب دیده است ۹۹ مدرسه با ۴۴۵ کلاس است.
مدیرکل آموزش و پرورش لرستان جمع کل مدارس خسارت دیده لرستان در سیل اخیر را ۷۱۲ مدرسه با تعداد دو هزار و شصت و یک کلاس عنوان کرد که بهزودی برآورد واقعی و حجم خسارات توسط کارشناسان ادارهکل آموزش و پرورش و نوسازی، توسعه و تجهیز مدارس انجام خواهد گرفت.
زینیوند مقدم اضافه کرد: برای راهاندازی مدارسی که خسارت کلی یا جزئی دیدهاند شدیداً به کانکس نیاز داریم و لازم است با عنایت مقام عالی وزارت بهصورت فوری اعتباری در اختیار آموزش و پرورش لرستان برای لایروبی و خروج گِل ولای از مدارس و پارهای از تعمیرات و اصلاحات ضروری قرار گیرد.
۲۵۰ روستای لرستان فاقد راه ارتباطی هستند
معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار لرستان گفت: ۲۵۰ روستای استان فاقد راه ارتباط زمینی هستند.
به گزارش ایسنا منطقه لرستان، احمد مرادپور با اشاره به اینکه بر اثر سیل بخش عمدهای از محور قدیم خرمآباد به پلدختر تخریب شده، تصریح کرد: این محور دیگر قابل ترمیم و بازسازی نیست و باید به فکر ساخت محور جایگزین باشیم.
وی بیان کرد: در حال حاضر ۲۵۰ روستای استان فاقد راه ارتباط زمینی هستند.
مرادپور خاطرنشان کرد: بیشتر تمرکز ما بر شهرهای پلدختر و معمولان بوده ولی به تازگی بخشی از ماشینآلات راهداری را به شهرستان چگنی اعزام کردهایم.
معاون امور عمرانی استاندار لرستان یادآور شد: عوامل امدادی و ماشینآلات راهداری 15 استان در لرستان مستقر هستند.
وی اضافه کرد: با توجه به شرایط، احتمالاً تا سه روز آینده سطح معابر عمومی شهر پلدختر پاکسازی شود.
مسئول سازمان بسیج جامعه پزشکی لرستان خبر داد:
اعزام 17 تیم پزشکی به مناطق فاقد دسترسی شهرستان پلدختر
مسئول سازمان بسیج جامعه پزشکی لرستان از اعزام 17 تیم پزشکی بسیج جامعه پزشکی به مناطق فاقد دسترسی شهرستان پلدختر خبرداد.
به گزارش ایسنا، عبدالوحید ملک آرا با بیان اینکه تاکنون 17 تیم پزشکی بسیج جامعه پزشکی به وسیله شش فروند بالگرد به مناطق فاقد دسترسی شهرستان پلدختر اعزام شدند، ادامه داد: این اعزامها با مشارکت سازمان بسیج جامعه پزشکی و اورژانس هوایی استان انجام شدهاند.
مسئول سازمان بسیج جامعه پزشکی لرستان اضافه کرد:این تیمهای بهداشتی درمانی شامل متخصص، پزشکان عمومی، ماما، پرستاران، کارشناسان بهداشتی، روانشناس، کارشناس آزمایشگاه ، دارویار و همراه با وسایل و تجهیزات پزشکی مورد نیاز بودهاند.
وی بیان کرد: خدماتی که در این اعزام ارائه میشود شامل ویزیت رایگان همراه با دارو، تست فشار خون بهصورت رایگان به اهالی مناطق پلدختر است.
ملک آرا با اشاره به اینکه وضعیت حال حاضر به لحاظ پزشکی و درمانی و با توجه به استقرار تیمهای درمانی قابل قبول است، اظهار کرد: حمایت و پشتیبانی دانشگاه علوم پزشکی، کانونهای بسیج جامعه پزشکی الیگودرز، الشتر، بیرانشهر، بیمارستان عشایر و شهید رحیمی قابل تقدیر است.
مسئول سازمان بسیج جامعه پزشکی لرستان افزود: همچنین به همت کانون بسیج جامعه پزشکی شهرستان رومشکان تیم پزشکی به این منطقه سیل زده اعزام شد.
وی یادآور شد: این تیم بهداشتی درمانی شامل پزشک، ماما، مشاوره، کارشناس بهداشتی و دارویار برای ارائه خدمات رایگان به مردم این منطقه هستند.
رئیس سازمان بهزیستی کشور خبر داد:
پرداخت 100 میلیون برای ساخت مسکن به مددجویان سرپرست خانوار
رئیس سازمان بهزیستی کشور از پرداخت 100 میلیون ریال کمک بلاعوض برای ساخت مسکن به مددجویان سرپرست خانوار خبرداد.
وحید قبادی دانا در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: بنیاد مسکن انقلاب متولی ساخت مسکن مناطق سیلزده است.
وی ادامه داد: مبلغ ۵۰۰ میلیون ربال وام قرض الحسنه برای مسکن شهری و ۴۰۰ میلیون ریال برای مسکن روستایی در نظر گرفته شده است.
قبادی دانا از پرداخت مبلغ ۱۲۰ میلیون ریال بلاعوض برای مسکن شهری و 100میلیون ریال برای مسکن روستایی بیان کرد: همچنین پرداخت مبلغ 100میلیون ریال کمک بلاعوض برای ساخت مسکن از طرف سازمان بهزیستی کمک به مددجویان سرپرست خانوار که منازل آنها دچار تخریب شده است پرداخت میشود.
رئیس سازمان بهزیستی کشور اظهار کرد: در دیدار با مهندس تابش، رئیس بنیاد مسکن، درخواست کردیم ساخت مسکن مددجویان در اولویت قرار دهند.
وی گفت: سه برابر مستمری برای مددجویان مناطق آسیب دیده پلدختر، نورآباد و چگنی در استان لرستان، گمیشان و آق قلا در استان گلستان، سیمرغ در استان مازندران و دره شهر در استان ایلام به عنوان کمک هزینه معیشت از ۵ میلیون ریال تا پانزده میلیون ریال پرداخت شده است.
موردی از بروز بیماری واگیر در مناطق سیلزده مشاهده نشده است
رئیس دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: موردی از بروز بیماری واگیر در مناطق سیلزده مشاهده نشده است .
به گزارش ایسنا، دکتر ساکی گفت: وضعیت بهداشتی مناطق سیلزده تحت کنترل است و مردم نگران نباشند .
وی بیان کرد: کارشناسان بهداشت محیط و مبارزه با بیماریها از زمان شروع بحران در مناطق سیلزده حاضر شده و اوضاع را در کنترل دارند .
این مسئول اضافه کرد: تاکنون موردی از بروز بیماری واگیر در این مناطق مشاهده نشده است .
ساکی عنوان کرد: کارشناسان بهداشت محیط دانشگاه بر سلامت آب شرب مناطق سیلزده نظارت کامل دارند.
خسارت 450 میلیارد تومانی سیل به شهرستان دلفان
فرماندار دلفان از خسارت 450 میلیارد تومانی سیل به این شهرستان خبر داد.
به گزارش ایسنا ، حشمت بهمنی با بیان اینکه امدادرسانی به نحو مطلوبی در دلفان انجام میشود، افزود: راه روستاها در حال بازگشایی است و 40 تا 50 روستای ما درگیر هستند که در کوتاه مدت امکان بازگشایی ندارند.
وی ادامه داد: در حدود 16 روستا کار خیلی سختی برای بازگشایی داریم و امکان جاده و راه دسترسی جدید زمانبر است.
بهمنی اضافه کرد: البته به این روستاها خدماترسانی انجام میشود و مشکل خاصی وجود ندارد.
فرماندار دلفان با بیان اینکه خسارات به شهرستان خیلی سنگین است، افزود: به همه بخشها و زیرساختها خسارت وارده شده و در مجموع 450 میلیارد تومان برآورد خسارت شده است که البته این میزان بدون خسارت روستاهایی است که راه دسترسی ندارند.
وی تاکید کرد: برای امدادرسانی به روستاهایی که راه دسترسی ندارند نیاز به بالگرد داریم که هماهنگیهایی در این زمینه انجام شده است.
تعطیلی مدارس در مناطق سیلزده لرستان
مدیرکل آموزش و پرورش لرستان از تعطیلی مدارس در مناطق سیلزده استان خبر داد.
به گزارش ایسنا ، رضا زینی وند مقدم اظهار کرد: بنا به تصمیم ستاد مدیریت بحران در نورآباد و سیلاخور، تمام مدارس شهری و روستایی به مدت 2 روز تعطیل و آغاز فعالیت آموزشی این مدارس از 19 فروردین آغاز میشود.
وی ادامه داد: در خرم آباد نیز تصمیم به تعطیلی یا فعالیت آموزشی مدارس در روز شنبه 17 فروردین در جلسه امشب ستاد مدیریت بحران استان اتخاذ می شود که به محض اتخاذ تصمیم، اطلاع رسانی توسط روابط عمومی آموزش وپرورش لرستان(در پورتال اداره کل، خبرگزاریها، کانالهای خبری و صداوسیما) انجام می گیرد.
مدیرکل آموزش و پرورش لرستان اضافه کرد براساس تصمیم ستاد مدیریت بحران استان و شهرستانها، مقرر شد مدارس پلدختر و معمولان به مدت یک هفته تعطیل و برای بازگشایی در آینده نیز با توجه به شرایط خاص این مناطق سیل زده، مجدد در ستاد مدیریت بحران تصمیمگیری میشود.
وی افزود: مدارس رودبار از بخش کوهنانی به مدت یک هفته تعطیل و فعالیت آموزشی در آن مدارس از روز شنبه ۲۴ فروردین آغاز می شود.
زینی وند بیان کرد: تمام مدارس شهری و روستایی دورود به مدت ۲ روز تعطیل و فعالیت آموزشی این مدارس از دوشنبه ۱۹ فروردین آغاز میشود.
مدیرکل آموزش و پرورش لرستان با بیان اینکه در شهرستان سلسله مدارس روستایی به مدت ۲ روز تعطیل و فعالیت آموزشی از ۱۹ فروردین آغاز میشود، بیان کرد: در کوهدشت تمام مدارس روستایی بخش مرکزی روز شنبه 17فروردین تعطیل است.
وی یادآور شد: در بخش پاپی نیز مدارس ابتدایی و راهنمایی روستای کشور و تنگ هفت و مدارس دوره اول و دوم روستای بیشه به مدت ۲ روز تعطیل است و در شهرستان چگنی نیز مدارس حضرت معصومه (س)و فاطمه زهرا (س) و آموزشگاه معین در شهر سراب دوره و همچنین مدارس روستاههای چم داود،چم چره، چم خوشه، چم پلک، چم دانه، در مرره، سیاه چم، ورپل، انارستان و ژریژبان بخش شاهیوند شهرستان چگنی به دلیل قطع راههای ارتباطی به مدت یک هفته تعطیل است.
این مسئول عنوان کرد: در رومشگان مدارس روستای خاصی آباد و روستای اسدآباد بخش سوری به مدت ۲ روز تعطیل است.
رئیس مرکز فوریتهای پزشکی خبر داد:
ورود تیم ویژه عملیاتی اورژانس کشور به لرستان
رئیس مرکز فوریتهای پزشکی لرستان از ورود تیم ویژه عملیاتی اورژانس کشور به لرستان خبر داد.
دکتر حسینعلی رفایی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، اظهار کرد: بعد از بازدید دکتر کولیوند رئیس سازمان اورژانس کشور از مناطق سیلزده جنوب لرستان و به دستور وی تیم ویژه عملیاتی اورژانس کشور از تهران به خرمآباد رسید.
وی اضافه کرد: این تیم هماکنون درمسیرآزادراه خرمزال بهطرف شهرستان پلدختر هستند.
رئیس مرکز فوریتهای پزشکی لرستان بیان کرد: این تیم ویژه به همراه ده پزشک و چهل نیروی فوریتهای پزشکی با آمبولانس و خودرو عملیاتی و موتور آمبولانس و تجهیزات کامل تا برقراری شرایط عادی در مناطق سیلزده پلدختر و معمولان حضور خواهد داشت.
تأمین امنیت سیلزدگان، رسالت اصلی پلیس
فرمانده انتظامی لرستان با اشاره به خدماترسانی پلیس به سیلزدگان، گفت: با بسیج همه ظرفیتها، امنیت کامل در مناطق سیلزده استان برقرار است.
به گزارش ایسنا ، سردار حاجی محمد مهدیان نسب با اشاره به حضور مؤثر پلیس در کمکرسانی به سیلزدگان بیان کرد: رسالت اصلی پلیس در مناطق سیلزده، تامین نظم و امنیت است و فلسفه وجودی نیروی انتظامی خدمت به مردم در نظام مقدس جمهوری اسلامی بوده و حضور در این مناطق فرصت مغتنمی برای کمک به شهروندان است.
وی اضافه کرد: به لطف خداوند متعال و با همکاری خوب مردم شهرستان پلدختر، کوچکترین مشکلی درخصوص امنیت در مناطق سیلزده نداشتیم و اوضاع بهخوبی مدیریت شده است.
مهدیان نسب با تاکید بر اهمیت احساس امنیت در بین مردم، تصریح کرد: امروز پلیس نماد خدمتگزاری در جامعه بوده و رضایت مندی مردم مایه دلگرمی نیروی انتظامی بوده و این رضایت مندی در بین سیلزدگان شهرستان پلدختر کاملا ملموس است.
فرمانده انتظامی استان با تاکید بر حضور پلیس در کنار مردم تا پایان بحران، خاطرنشان کرد: گشتهای ویژه انتظامی در نقاط مختلف شهرستانهای سیلزده با بسیج کلیه نیروها و امکانات فعال است.
مهدیاننسب در پایان با تاکید بر حفظ امنیت و آرامش مناطق سیلزده، خاطرنشان کرد: با تلاش مجاهدانه همه سازمانها و دستگاههای متولی و همکاری خوب مردم، روند امدادرسانی سرعت بیشتری گرفته است.
خسارت 214 میلیارد تومانی سیلاب به بروجرد
معاون فرماندار بروجرد گفت: سیلاب 214 میلیارد تومان به شهرستان خسارت وارد کرد.
به گزارش ایسنا، مسعود فلاح در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: سیلاب در بخشهای مختلف 214 میلیارد تومان خسارت وارد کرد.
وی اضافه کرد: سیلاب در بخش کشاورزی 71 میلیارد، آب روستایی 2.5 میلیارد، بنیاد مسکن 22 میلیارد، میراث فرهنگی و ابنیه تاریخی 7 میلیارد و امور آب 2 میلیارد خسارت وارد کرده است.
معاون عمرانی فرمانداری بروجرد بیان کرد: همچنین سیلاب به شهرداری 69 میلیارد، راهها و پلها 22 میلیارد، تاسیسات آب 3 میلیارد، برق 3 میلیارد و شیلات 3 میلیارد خسارت وارد کرده است.
فلاح ادامه داد: شرکت گاز یک میلیارد، راه و شهرسازی 7.5میلیارد و شهرداری اشترینان یک میلیارد تومان خسارت وارد کرده است.
وصل شدن آب شرب 693 روستای سیل زدهِ لرستان
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب روستایی گفت: آب آشامیدنی 103 روستا کماکان در لرستان قطع است.
به گزارش ایسنا ، علیرضا کاکاوند گفت: اگر راه دسترسی روستاهای خسارت دیده از سیل بازگشایی شود ظرف 3 روز آینده آب شرب روستاهای باقی مانده وصل خواهد شد.
وی افزود: آب شرب روستاهای بدون آب با کمک 35 تانکر سیار تامین می شود و 55 کامیون هم آب بسته بندی بین ساکنان این روستاها توزیع می کنند.
کاکاوند اظهار کرد: با هدف تسریع در تامین آب شرب ساکنان روستاهای سیل زده لرستان دو دستگاه بستهبندی آب در خرمآباد و یکدستگاه هم در پلدختر مستقر شده است.
تخصیص 200 میلیارد وام قرضالحسنه به سیلزدگان لرستان
مدیر شعب صندوق قرضالحسنه امداد ولایت از آمادگی این صندوق برای جذب سپردهگذاری خیران بهمنظور بازسازی مناطق سیل لرستان خبر داد.
به گزارش ایسنا، علیرضا اکبری، از تخصیص ۲۰ میلیارد تومان وام به آسیب دیدگان سیل اخیر لرستان خبر داد و افزود: این تسهیلات بهصورت قرضالحسنه و با حداقل ضمانت پرداخت میشود.
وی با اشاره به تأمین نیازهای اولیه جهت تأمین برخی وسایل ضروری آسیب دیدگان گفت: اخذ درخواست وامهای قرضالحسنه پنج میلیون تومانی در محل ادارات شهرستانهای سیلزده و تشکیل پرونده در همان محل انجام میشود.
مدیر شعب قرضالحسنه امداد ولایت با اشاره به اینکه مبلغ ۲۰ میلیارد تومان مرحله اول اعتبارات تخصیصی است، اظهار کرد: در صورت جذب این تسهیلات و نیاز متقاضیان امکان درخواست و جذب در مراحل بعدی وجود دارد.
وی از آمادگی این صندوق برای جذب سپردهگذاری خیران جهت پرداخت وام به سیلزدگان صورت قرضالحسنه خبر داد و افزود: خیران حقیقی و حقوقی میتوانند با سپردهگذاری در شعب این صندوق مشارکت در بازسازی مناطق با حفظ اصل سرمایه اقدام کنند.
احتمال طغیان رودخانهها در لرستان وجود دارد
مدیرکل مدیریت بحران لرستان گفت: احتمال طغیان رودخانهها در استان وجود دارد.
به گزارش ایسنا منطقه لرستان، غلامرضا آقامیرزایی اظهار کرد: امروز بعد از ظهر بارشها را داریم و مجدد احتمال طغیان رودخانهها و آبگرفتی معابر وجود دارد.
وی ادامه داد: به فرماندارها تاکید کردهایم که تمهیدات لازم را بکار بگیرند و این موضوع را به مردم اعلام کنند تا مشکل خاصی رخ ندهد.
آقامیرزایی بیان کرد: امدادرسانی به مناطقی که راه دسترسی ندارند از طریق بالگرد ادامه دارد اما اگر عصر هوا نامساعد باشد و بارشهای شدید ادامه داشته باشد بخشی از پروازها کنسل میشود.
مدیرکل مدیریت بحران لرستان خاطرنشان کرد: امروز هم مثل چند روز قبل عملیات امدادرسانی به مناطق سیلزده ادامه دارد.
خسارت سیل به ۱۰ هزار واحد مسکونی مددجویان کمیته امداد لرستان
مدیرکل کمیته امداد لرستان گفت: ۱۰ هزار واحد مسکونی مددجویان تحت حمایت در سیل اخیر آسیب دیده است.
به گزارش ایسنا، جاسم محمدی فارسانی از جمعآوری حجم خسارت به منازل مسکونی مددجویان این نهاد اشاره کرد و افزود: در برآورد اولیه ۱۰ هزار واحد از منازل مسکونی مددجویان خسارت دیده است.
وی به میزان خسارت وارده به مسکن مددجویان اشاره کرد و یادآور شد: از این تعداد ۷۵۰ خانوار ۱۰۰ درصد تخریب و ۹۲۵۰ خانوار نیاز به تعمیر کلی و جزئی دارند.
مدیرکل کمیته امداد بابیان اینکه تمام منازل مددجویان تحت حمایت بیمه هستند، اضافه کرد: مددکاران و کارشناسان بیمه از امروز با مراجعه به درب منازل آسیب دیدگان نسبت تکمیل فرم ارزیابی خسارات اقدام میکنند.
محمدی فارسانی به انعقاد تفاهمنامه با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و کمیته امداد اشاره کرد و گفت: بر اساس این تفاهمنامه دریافت تسهیلات و ساخت واحدهای مسکونی مددجویان توسط این نهاد انجام خواهد شد.
اعزام ۱۶ اکیپ ارزیاب به شهرستان پلدختر
مدیرکل بنیاد مسکن لرستان گفت: ۱۶ اکیپ ارزیاب بهمنظور برآورد خسارات وارده به واحدهای مسکن روستایی به شهرستان پلدختر اعزام شد.
به گزارش ایسنا، مسعود رضایی عنوان کرد: توجه به شدت وقوع سیل و بروز خسارات به واحدهای مسکونی روستایی در شهرستان پلدختر ۱۶ اکیپ از نیروهای حوزه فنی مهندسی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان جهت ارزیابی واحدهای مسکن روستایی شهرستان پلدختر به این مناطق اعزام شد.
وی افزود: بسیاری از پلهای کشکان را سیلاب از بین برده و راههای دسترسی ستایی قطع شده است؛ بخشهایی از روستاهای زورانتل، جلگه، بابازید، خرسدر و چم مهر دچار آبگرفتگی شدید و تخریب شده است.
رضایی اظهار کرد: پرداخت کمکهای بلاعوض در همین هفته به آسیب دیدگان از سیل آغاز شده و بنا داریم در اسرع وقت مابقی کمکهای بلاعوض را بهحساب آسیبدیدگان از سیل واریز کنیم.
انتهای پیام