وی افزود: یک لایروب ارتش نیز از خرمشهر به گلستان آورده شده و در کانال رهبری مستقر شده که توانایی لایروبی تا حجم ۲۵۰ هزار متر مکعب را دارد.
سرپرست استانداری گلستان یادآور شد: یک دستگاه باریج هم به استان آورده شده و در کانال صفا ایشان در شمال گمیشان فعال خواهد شد تا آب را با سرعت بیشتری از شهر به سمت دریا هدایت کند.
غراوی با اشاره به وضعیت راهها و معابر استان، گفت: برای عبور آب در ۱۰۰ نقطه از معابر استان بریدگیهایی ایجاد شد که در حال اتصال آنها هستیم.
وی ادامه داد: نیروهای سپاه به خوبی کار اتصال جاده بندرترکمن به گمیشان را انجام دادند و نیروهای ارتش نیز با قدرت تمام در حال اجرای محور شمال آق قلا به اینچه برون است.
غراوی با تقدیر از تمامی دستگاههای اجرایی، نیروهای مسلح و مردم صبور و قدرشناس استان، اظهار کرد: در این مدت نهادهای زیر مجموعه مقام معظم رهبری از جمله کمیته امداد امام خمینی(ره)، بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) همکاریهای قابل تقدیری داشتند.
خسارت سیلاب به 12 هزار و 500 واحد مسکونی گلستان
سرپرست استانداری گلستان گفت: برآوردهای اولیه نشان میدهد که سیل اخیر، حدود 4800 میلیارد تومان خسارت به بخشهای مختلف تولیدی، صنعتی، زیرساختی و غیره استان وارد کرده که ظرف چند روز آینده میزان دقیق تر آن اعلام میشود.
به گزارش ایسنا به نقل از استانداری گلستان، میرمحمد غراوی در ارتباط مستقیم با شورای عالی مدیریت بحران کشور از طریق ویدئو کنفرانس اظهار کرد: حدود 270 هزار هکتار از اراضی استان تحت تأثیر سیل قرار گرفتند که حدود 100 هزار هکتار به طور کامل محصول خود را از دست دادند و با توجه به ماندگاری سیلاب در زمین ها امکان افزایش این میزان وجود دارد.
وی گفت: 12 هزار و 500 واحد مسکونی شهری و روستایی تحت تأثیر سیلاب بوده که 3400 واحد به طور100 درصد نیاز به تخریب دارند.
غراوی خاطرنشان کرد: با وجود تلاشهای دستگاه های خدمات رسان، مشکلات زیرساختی در بخش های آب و برق و راه و غیره در بسیاری از مناطق موقتا برطرف شده اما نیازمند بازسازی است.
وی با ارائه گزارشی از اقدامات صورت گرفته در زمینه تسریع در خروج سیلاب از شهرهای گمیشان و آق قلا، تصریح کرد: علاوه بر یک دستگاه لایروب که توسط سازمان بنادر به استان منتقل شده و در حال لایروبی است تا سرعت تخلیه آب را افزایش دهد، یک دستگاه لایروب نیروی دریایی ارتش نیز توسط سه فروند هواپیما روز گذشته وارد استان شد و درحال مونتاژ است تا در گمیشان لایروبی از سمت دریا را انجام دهد.
سرپرست استانداری گلستان افزود: همچنین یک دستگاه بارج نیز در حال مونتاژ می باشد تا با حمل بیل مکانیکی به دریا، سرعت لایروبی را افزایش دهد.
غراوی تصریح کرد: خوشبختانه اقدامات انجام شده طی چند روز گذشته بسیار مساعد بوده و شاهد کاهش آبگرفتگی در گمیشان و آق قلا نسبت به روزهای گذشته هستیم.
مدارس و دانشگاههای آققلا و گمیشان تا ۲۴ فروردین تعطیل شد
سرپرست استانداری گلستان گفت: مدارس و دانشگاههای دو شهر سیل زده گمیشان و آق قلا تا 24 فروردین ماه 98 تعطیل اعلام شد.
به گزارش ایسنا، میرمحمد غراوی در گفت وگو با خبرنگاران اظهار کرد: در جلسه شب گذشته ستاد مدیریت بحران استان، تفویض اختیار به فرمانداران شهرستانهای درگیر سیلاب در خصوص بازگشایی مدارس و دانشگاه ها داده شد و بنا به تصمیم فرمانداران شهرستان های گمیشان و آق قلا، بازگشایی مدارس و دانشگاه های دو شهر گمیشان و آق قلا یک هفته به تعویق افتاد.
وی افزود: تعطیلی مدارس شامل روستاهای این دو شهرستان که در معرض آبگرفتگی هستند نیز می شود و سایر مدارس روستاهای این شهرستانها از 17 فروردین ماه دایر خواهند بود. اسامی این روستاها از طریق فرمانداری ها اطلاع رسانی خواهد شد.
اداره کل راهداری و حمل و نقل جاده ای استان گلستان در اطلاعیه ای آخرین وضعیت جاده های استان را اعلام کرد.
به گزارش ایسنا، در این اطلاعیه آمده است: «در حال حاضر شاهد تردد عادی و روان در محورهای اصلی استان گلستان هستیم»
محورهای مسدود استان گلستان:
-آزادشهر-شاهرود
-بندر ترکمن-یساقی
-آق قلا-اینچه برون
-آق قلا-سه راهی عطا آباد
با توجه به احداث پلهای موقت در محورهای گرگان-آق قلا، خواجه نفس-گمیشان، گمیشان- آق قلا تردد صرفا برای خودروهای راهداری، امدادرسان و محلی برقرار است.
محور یک باند خواجه نفس-گمیشان در ساعات زوج مسیر از خواجه نفس به گمیشان و در ساعات فرد از مسیر گمیشان به خواجه نفس تردد برقرار است.»
سرپرست استانداری گلستان گفت: در روزهای اخیر بدلیل افزایش دما، حدود دو سوم از 3707 کیلومتر مربع پوشش برف در ارتفاعات جنوب استان ذوب شده است.
به گزارش ایسنا، میرمحمد غراوی در گفت و گو با خبرنگاران افزود: این میزان برفاب ها کم کم به سمت پایین دست و رودخانه های گرگانرود و قره سو حرکت می کنند. تصمیمات لازم برای مدیریت این برفاب ها اتخاذ شده تا بتوانیم آنها را به صورت ایمن از شهرها و روستاها انتقال دهیم.
وی تاکید کرد: در جلسه با حضور ارشد نیروهای مسلح در استان تصمیم گرفته شد با ایجاد دایک خاکی، شهرها و روستاها را در صورت افرایش احتمالی سطح آب در گرگانرود و خصوصا رودخانه قره سو حفاظت کنیم.
غراوی با اشاره به سفر قائم مقام صندوق بیمه محصولات کشاورزی به گلستان، تصریح کرد: پرداخت خسارت کشاورزانی که اراضی آنها تحت پوشش بیمه بوده، به صورت نقدی آغاز شده است.
وی در ادامه با اشاره به اقدامات در خصوص تسریع در خروج آب از رودخانه ها به دریا، یادآور شد: یک دستگاه لایروب سازمان بنادر از چند روز گذشته در حال لایروبی گرگانرود است و یک دستگاه لایروب و یک دستگاه بارج نیروی دریایی ارتش نیز درحال مونتاژ است تا در گمیشان لایروبی از سمت دریا انجام دهند.
سرپرست استانداری گلستان خاطرنشان کرد: با تلاش نیروهای مسلح و همکاری مدیران استان، روند تخلیه آب از گرگانرود و کانال مرکزی شهر گمیشان سرعت خیلی خوبی گرفته است.
وی گفت: روز گذشته وزارت نیرو تعداد زیادی پمپ قوی به گلستان فرستاده و عملیات تخلیه آب از خانه های مردم با همکاری نیروهای سپاه نینوا، شهرداری تهران و شهرداری های استان در حال انجام است.
انتهای پیام