به گزارش ایسنا، پایه میانی، عرشه پل و پشتبند پل آجری کن که در دوره قاجار روی رودخانه کن و به عنوان تنها راه ارتباطی روستاهای شمال رودخانه با ده کن ساخته شده بود، به گفته مردم محلی روستا دو روز گذشته (دوشنبه، ۱۲ فروردین) تخریب شد، این در حالی است که به نظر میرسد مسئولان یک روز بعد یعنی ۱۳ فروردین متوجه این تخریب شدهاند.
احمد، سرایدار یکی از خانههای مجاور رودخانه و پل که در زمان طغیان رودخانه نیز خانه را ترک نکرده به خبرنگار ایسنا میگوید: تا دیوارهای کناری رودخانه و تا پای در خانه (سه متر ارتفاع) آب بالا آمده بود، آخرین لحظات فقط درختانی که از تنه جدا شده بودند، روی آب شناور بودند.
او با بیان که پل در آخرین ساعات ۱۲ فروردین تخریب شده، ادامه میدهد: با این اتفاق امکان رفت و آمد مردم دو طرف پل از بین رفته است.
عزیز ساکن یک خانه دیگر که خانه را در زمان طغیان رودخانه تخلیه کرده بود به خبرنگار ایسنا میگوید: آب تا طاقی پل بالا آمده بود، بیشتر مردم مجبور شدند خانههایشان را تخلیه کنند، آب داخل خانهها آمده بود.
به گفته او، با وجود سه متر ارتفاع سطح رودخانه تا خانهها، باز هم طغیان رودخانه وضعیت ترسناکی برای مردم به وجود آورده بود.
سجاد که چند ساعت قبل از ریزش پل از روی آن عبور کرده نیز به خبرنگار ایسنا میگوید: آب چند ساعت قبل از تخریب تا پیادهراه کناری پل بالا امده بود، مسیری که مردم همیشه میتوانستند از آن عبور کنند، اگر مسؤولان همان زمان متوجه شده بودند شاید میتوانستند از تخریب پل جلوگیری کنند.
دلاور بزرگنیا مدیر کل اداره میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری استان تهران که نظر خود را براساس گزارش کارشناسانش به خبرنگار ایسنا بیان میکند، نخست معتقد است: آسیبها زیاد نیستند و بر اساس اعلام آمادگی شهرداری منطقه پنج قرار است این پل به زودی با همکاری میراث فرهنگی مرمت شود.
او بعد از دیدن تصاویر بیشتر از تخریب پل هم بیان کرد: اهمیت پل در بخش آرک (کمان پل) آن است که خوشبختانه آسیب ندیده است، در بقیه بخشها مرمت هزینه چندانی ندارد، مهم این است که پل و کمان روی ستونها، محکم مانده و بخشی از آن خراب شده است.
به گفتهی بزرگنیا و بر اساس صحبتهایی که بین این دو مسئول رد و بدل شده قرار است مرمت این پل قدیمی به زودی در دستور کار قرار گیرد.
پل تاریخی کن در دوره قاجار و در سال ۱۲۸۹ شمسی در قسمت شرقی رودخانه کن با نمای آجری ساخته شد، اما بعد از طغیان رودخانه و بر اساس دیدههای خبرنگار ایسنا، یکی از بخشهای اصلی پل یعنی پایه، عرشه و پشتبند پل به عنوان راه ارتباطی و رفت و آمد مردم ده کن با سولقان از طریق این پل از بین رفته است و آجرهای باقی مانده در کنارههای رودخانه وسیلهای برای تفریح کودکان شده است، در حال حاضر نیز مردم کن برای دیدن وضعیت پل به کنار رودخانه میروند.
فیلم: سعید فتوحی
انتهای پیام