مدیرکل بهزیستی استان تهران خبر داد

فعالیت ١٢ مرکز ارائه خدمات به افراد دارای اختلال اتیسم در استان تهران

مدیرکل بهزیستی استان تهران از فعالیت ١٢ مرکز ارائه خدمات به افراد اختلال طیف اتیسم در استان تهران خبر داد.

داریوش بیات نژاد در گفتگو با ایسنا، همزمان با روز جهانی آگاه سازی اتیسم (٢ آوریل)، با بیان اینکه این اختلال نیازمند آگاه سازی وسیع در سطح جامعه و خانواده‌ها است، گفت: سازمان بهزیستی در طی چند سال اخیر انجام غربالگری و آگاه سازی در مورد این اختلال را در اولویت برنامه‌هایش قرار داده، چراکه اگر تشخیص و غربالگری به ویژه در سنین ۲ تا ۵ سال انجام شود، این مداخلات می‌تواند اثربخش باشد.

وی با بیان اینکه در حال حاضر ۱۲ مرکز در استان تهران به افراد دارای اختلال اتیسم خدمات ارائه می‌دهد، افزود: به دلیل توجه ویژه بهزیستی استان تهران به این اختلال، ۶ مرکز از این تعداد تنها در سال گذشته افتتاح شده و به بهره برداری رسیده اند.

مدیرکل بهزیستی استان تهران با اشاره به پذیرش ۶۵۵ نفر در این مراکز و ارائه خدمات به آنها، اظهار کرد: همچنین تاکنون ٢٠ مددجو که نیازمند دریافت خدمات در منزل بودند، شناسایی شدند و هفته‌ای ۳ بار و هر بار دو ساعت در منزل خدمات توان بخشی دریافت کرده اند.

بیات نژاد با تاکید بر پرداخت ۱۰۰ درصدی یارانه مورد نیاز به مراکز ارائه دهنده خدمات به افراد دارای اختلال طیف اتیسم تصریح کرد: هزینه ماهیانه یک فرد دارای اختلال اتیسم حدود ۷۹۰ هزار تومان است که ۷۰ درصد این مبلغ را (معادل ۵۵۵ هزار تومان) سازمان بهزیستی به نیابت از دولت پرداخت می‌کند و ۳۰ درصد آن را نیز (معادل ۲۳۵ هزار تومان) سهم پرداختی خانواده این افراد است.

وی با اشاره به پرداخت هزینه ۷۰ هزار تومانی ایاب و ذهاب به ازای هر فرد دارای اختلال اتیسم تحت پوشش بهزیستی نیز گفت: خدمات ارائه شده به این افراد شامل خدمات توانبخشی، کاردرمانی، گفتاردرمانی، خدمات آموزشی و هنری، آموزش خانواده تقویت مهارت‌های آنها و … است.

بیات نژاد با بیان اینکه شیوع اختلال اتیسم در سطح جهانی حدود یک درصد از جمعیت است، توضیح داد: بر اساس این تخمین اگر تهران ۱۳ میلیون نفر جمعیت داشته باشد، حدود ۱۳۰ هزار نفر از این افراد باید به اختلال اتیسم مبتلا باشند. در حال حاضر بیش از ۲ هزار نفر از این افراد شناسایی شده و تحت پوشش بهزیستی قرار گرفته اند و به طور مستمر خدمات دریافت می‌کند.

وی با بیان اینکه اولویت سازمان بهزیستی در سال ۹۸ برای این افراد ارائه خدمات در منزل به آنها است اظهار کرد: هدف اصلی سازمان بهزیستی ارتقا زندگی این افراد و افزایش کیفیت زندگی خانواده آنهاست. به همین دلیل بنا داریم تا ضمن شناسایی کودکان دارای اختلال و انجام مداخلات به هنگام، خدمات را در دسترس آسان این جامعه هدف قرار دهیم. اهداف اصلی بهزیستی در این راستا افزایش سطح آگاهی جامعه نسبت به این اختلال، افزایش سطح بهداشت روانی خانواده‌ها و افزایش سطح آگاهی افراد کلیدی و مسئولان مرتبط با این حوزه است.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۳ فروردین ۱۳۹۸ / ۰۲:۱۹
  • دسته‌بندی: سلامت
  • کد خبر: 98011303717
  • خبرنگار : 71582