وی افزود: این میزان فضای خالی در مخازن سدهای کارون استان قدرت مانور و مدیریت منابع آبی را در استان افزایش می دهد و می توانیم بر این اساس در شرایط بهتری تصمیم گیری کنیم.
استاندار خوزستان تصریح کرد: در سدهای دز و کرخه، حجم خالی مخازن کم است و میزان آورد در این دو سد باعث شده است تا قدرت مانور مدیریتی در آن ها کمتر شود. در این دو سد از چهار روز پیش برآوردهای لازم انجام گرفته و شرایط را با اعداد برآورد شده تطبیق داده ایم تا شاهد مشکل در این حوضه ها نباشیم.
خروج 3 میلیارد و 800 میلیون مترمکعب آورد کرخه
مدیرعامل سد و نیروگاه کرخه با بیان اینکه تراز آب در این سد رو به افزایش است، گفت: در حال حاضر میزان ورودی آب به سد کرخه 1400 متر مکعب بر ثانیه و میزان خروجی آب از این سد حدود 780 متر مکعب بر ثانیه است.
به گزارش ایسنا، محمدرضا یزدانی پور در گفت و گویی تلویزیونی اظهار کرد: سدها در خوزستان، این استان را از سیلاب های بسیار مخرب نجات داده اند.
وی با اشاره به افزایش تراز سد کرخه افزود: متوسط سالانه آورد سد کرخه 2میلیارد و 900 میلیون متر مکعب بوده اما این سد در سال آبی 97-98 حدود 6 میلیارد و 400 میلیون متر مکعب آورد داشته است. تاکنون از 6 میلیارد و 400 میلیون متر مکعب آورد سد کرخه، حدود 3 میلیارد و 800 میلیون متر مکعب از آن را خارج کردهایم و این کار مدیریت شده است.
یزدانی پور عنوان کرد: همه اقدامات به صورت مدیریت شده است و تا جایی که امکان حفظ آب در مخزن سد کرخه وجود داشته باشد، آن را حفظ خواهیم کرد.
وی با بیان اینکه آورد سد کرخه حدود 116 درصد در مقایسه با آورد متوسط سالانه رشد داشته است، ادامه داد: متوسط بارندگی حوضه کرخه 332 میلیمتر است اما امسال در این حوضه 621 میلیمتر بارش داشته ایم.
مدیرعامل سد و نیروگاه کرخه با اشاره به آخرین وضعیت ورودی و خروجی این سد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر میزان ورودی آب به سد کرخه 1400 متر مکعب بر ثانیه و میزان خروجی آب از این سد حدود 780 متر مکعب بر ثانیه است.
سرپرست فرمانداری دزفول گفت: شایعه جان باختن دو نفر در سیلاب در منطقه احمد فداله دزفول صحت ندارد.
وی افزود: از نظر اقلیم جغرافیایی، روستاهای این منطقه نسبت به رودخانه در سطح بالاتری قرار دارند و این منطقه در خطر نیست. با توجه به افزایش دبی رودخانه دز و رهاسازی آب از سد دز، در حال تدبیر هستیم تا مشکلی برای روستاهای حاشیه رودخانه ایجاد نشود.
وی ادامه داد: سیلبندهای این منطقه در حال تقویت و استحکامسازی است تا آب به روستاها نرسد. اگر دبی رودخانه دز بیش از این افزایش یابد، پنج روستای حاشیه رودخانه در خطر خواهند بود.
مردم اهواز نگران پس زدگی فاضلاب نباشند
فردوس کریمی در گفتوگو با ایسنا در خصوص وضعیت فاضلاب شهرستان اهواز با توجه به بالا آمدن تراز آب رودخانه کارون، اظهار کرد: خروجی های فاضلاب در مقطع اهواز را در کارون مسدود کرده ایم و شرایط تحت کنترل است.
وی افزود: در شرایط سیلابی همه چیز غیر طبیعی می شود اما با اقدامی که در بحث مسدود و بای پس کردن خروجی فاضلاب ها در رودخانه کارون انجام گرفته، نگرانی برای پس زدن فاضلاب در اماکن عمومی و منازل مردم نیست.
پارکهای ساحلی اهواز زیر آب رفتند / ایجاد شکاف در بخشهایی از جاده ساحلی
علیرضا عالیپور در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: با توجه به افزایش دبی رودخانه کارون به ۲۵۰۰ مترمکعب، عملیات خاکریزی و افزایش ارتفاع سیلبندها در حاشیه رودخانه کارون در هفت نقطه شهر اهواز در حال انجام است.
وی افزود در حال حاضر در زیر پل سیاه از سمت جاده ساحلی غربی به دلیل عدم وجود هرگونه سیلبند و حائل بین رودخانه و جاده ساحلی، آب رودخانه با عبور از پارک به روی یک باند جاده سرایت کرده است.
معاون خدمات شهری شهرداری اهواز از ایجاد شکاف در بخشهایی از جاده ساحلی اهواز خبر داد و گفت: با توجه به افزایش آورد رودخانه کارون اکنون بخش عمدهای از پارکهای ساحلی زیر آب است.
8 روستای بخش مرکزی اهواز (بامدژ) دچار آبگرفتگی شدهاند
فرماندار اهواز با اشاره به تخلیه چهار روستای بخش مرکزی اهواز، گفت: در حال حاضر 8 روستای بخش مرکزی اهواز (بامدژ) دچار آبگرفتگی شدهاند.
فرماندار اهواز با اشاره به راهاندازی دو کمپ اسکان سیل زدگان، تصریح کرد: تاکنون حدود 300 خانوار در مناطق امن اسکان داده شدهاند و روند اسکان خانوارهای سیل زده همچنان ادامه دارد.
وی ادامه داد: علی رغم اینکه دبی رودخانه کارون بالا است و بیش از این نیز افزایش خواهد یافت اما خطر سیلاب شهر اهواز را تهدید نمیکند و مردم نگران این مساله نباشند.
مسافران و راهیان نور یکی دو روز آینده در خوزستان تردد نکنند
سرهنگ رضا دولتشاهی در گفتوگو با ایسنا در خصوص آخرین وضعیت محورهای خوزستان اظهار کرد: در حال حاضر در محورهای خوزستان بارندگی و لغزندگی وجود دارد اما در هیچکدام از محورها مشکل خاصی وجود ندارد.
وی افزود: اکنون در محور ایذه - دهدز به سمت شهرکرد تردد به کندی انجام میشود اما همه مسیرها باز و ترافیک روان هستند. تنها محور اندیکا - شهرکرد و محور چذابه قدیم همچنان مسدود هستند. در برخی مناطق در مسیر ایذه - دهدز ریزش کوه داشتیم که با موانعی مسیر محدود شده است.
لزوم همکاری و برخورد مناسب مردم با غواصان برای جستجوی اجساد
رییس نجات غریق و غواصی جنوب غرب با بیان اینکه در هر یک از استانهای جنوب غرب کشور یک تیم امداد و نجات جهت کمک به سیلزدگان در صورت وقوع سیل تشکیل شده است، گفت: درخواستمان از مردم این است که در صورت رخ دادن حادثهای برای یکی از هم استانیها، به غواصان اجازه انجام کاردهند و مانع از فعالیت به موقع آنها نشوند.
حر حاجیان در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: طبق هماهنگی هایی که با فدراسیون داشتیم و با دستور رییس فدراسیون یک تیم ستاد بحران در هر یک از استانهای جنوب غرب کشور جهت کمک به سیلزدگان در صورت وقوع سیل در هر یک از این استانها تشکیل دادیم. اکنون همه غواصان آماده هستند تا همسو با هلال احمر خدمات رسانی داشته باشند و ما نیز تمامی موارد را لازم را زیرنظر داریم.
رییس نجات غریق و غواصی جنوب غرب با اشاره به عدم همکاری مردم با غواصان در حادثهای که روز گذشته در کوتعبدالله رخ داد، گفت: یک کودک در این منطقه کنار رودخانه کارون در حال فوتبال بازی کردن بود که توپ او سُر میخورد و وارد رودخانه میشود که چند نفر برای آوردن توپ این کودک وارد رودخانه شدند. در جریان این اتفاق یکی از این جوانان منطقه در رودخانه کارون غرق میشود و زمانی که تیم غواصی و امداد و نجات در محل حاضر میشود تا جسد فرد غرق شده را از رودخانه خارج کنند، متاسفانه به دلیل سنگپرانی مردم به غواصان، دو غواص دچار مصدومیت میشوند و عملیات جستجو ناتمام ماند.
اگر بارشهای امروز و فردا در سطح استان زیاد باشد، باید نگران بود
عضو هیات علمی دانشکده امور آب دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: اگر بارشهای امروز و فردا در سطح استان زیاد باشد، باید نگران بود و قطعا مناطقی را آب فرا خواهد گرفت زیرا میزان بارشها قابل کنترل نیست.
وی با بیان اینکه شرایط به وجود آمده یک شرایط کاملا نادر و بحرانی است، افزود: در این بحران بهترین کار این است تا تصمیمات مدیریتی صحیحی برای خروجی سدها اتخاذ شود تا خسارت در پایین دست به حداقل خود برسد.
عضو هیات علمی دانشکده امور آب دانشگاه شهید چمران اهواز تصریح کرد: متاسفانه در سالهای گذشته شرایط خشکسالی استان باعث شده تا آبراههای خوزستان از نظر گذر سیلاب با مشکل مواجه شوند و رودخانههای کرخه، کارون و دز مانند گذشته کشش گذردهی دبیهای بالا را ندارند.
قمشی عنوان کرد: برای مثال رودخانه کارون در زمانی به راحتی دبی 4 تا 5 هزار متر مکعب بر ثانیه را از خود عبور میداد اما اکنون برای عبور 3 هزار متر مکعبی باید نگران شرایط باشیم و این نگرانی نیز بجا است زیرا کشش گذردهی رودخانه ها پایین آمده است.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر خروجی سدها به شکلی کنترل شده تا کمترین خسارت در حوضه کارون بزرگ به پایین دست وارد شود، ادامه داد: شرایط به شکلی مدیریت شده تا جریان آب در مقطع اصلی خود در حوضه کارون بزرگ حرکت کند.
این استاد دانشگاه بیان کرد: با توجه به اعمال مدیریت در بحث خروجی آب از سدها، اگر اتفاق و یا آبگرفتگی در حوضه کارون بزرگ رخ میدهد ناشی از تجاوز به حریم رودخانه و یا اشکالاتی در سیلبندها است.
قمشی با اشاره به بارشهای امروز و فردا در استان تصریح کرد: دبی کنترل شدهای که از سدها خارج میشود، کمتر ایجاد نگرانی میکند اما آب میان حوضهای که (بارشهای اخیر) وارد مجاری شود، ایجاد نگرانی خواهد کرد.
تاکنون آبرسانی به روستاها از طریق تانکر سیار و توزیع بطریهای آب معدنی انجام شده
سرپرست شرکت آب و فاضلاب روستایی خوزستان با اشاره به تمهیدات انجام گرفته در برابر وقوع سیلاب گفت: در ایام بارندگی و وقوع سیلاب که منجر به محاصره و قطعی آب تعدادی از روستاها شده، تاکنون آبرسانی به روستاها از طریق تانکر سیار و توزیع بطریهای آب معدنی انجام شده و همچنان در حال انجام است.
عادل حرباوی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: با توجه به پیش بینی سازمان هواشناسی و هشدارهای جدی مدیریت بحران استانداری خوزستان در مورد حجم بالای بارندگیها و وجود سیلابهای شدید در سطح استان، برای مقابله با اتفاقات احتمالی ناشی از سیلاب تصمیماتی در مجموعه آبفار اتخاذ شده است.
وی افزود: در ایام بارندگی و وقوع سیلاب که منجر به محاصره و قطعی آب تعدادی از روستاها شده، تا کنون آبرسانی به روستاها از طریق تانکر سیار و توزیع بطریهای آب معدنی انجام شده و همچنان در حال انجام است.
حرباوی ادامه داد: مدیران امور آبفا روستایی در کلیه شهرستانها برای یاری رساندن به شهرهای همجوار و با اولویت شهرستانهای شوشتر، شوش، دزفول، اهواز، دشت آزادگان و هویزه در حالت آمادهباش قرار گرفتهاند و نسبت به اقدامات لازم برای جلوگیری از کاهش خسارات اقدام خواهند کرد.
سرپرست شرکت آبفا روستایی خوزستان تصریح کرد: آمادهسازی اکیپهای اتفاقات آب، تکمیل ظرفیت آب کلیه مخازن، آمادهباش کلیه تانکرهای سیار، آمادهسازی دیزل ژنراتورها برای بکارگیری در نقاط و اماکن مورد نیاز، آمادهباش کلیه متصدیان تاسیسات آبرسانی و اطلاع رسانی به اهالی روستایی برای صرفه جویی و کنترل مصرف آب از طریق شورا و دهیاریهای روستاها از جمله اقداماتی است که در این ایام انجام شده و تا بازگشت روال به حالت عادی ادامه خواهد داشت.
حرباوی با اشاره به حفظ کلر باقیمانده و رعایت بهداشت آب شرب روستاها در شرایط بوجود آمده پس از وقوع سیلاب، گفت: حفظ کلر باقیمانده مطلوب و رعایت بهداشت آب شرب شبکههای توزیع و تانکرهای سیار، مخازن ذخیره و تهیه و توزیع به موقع آبهای بستهبندی در اولویت کاری قرار دارد.
سرپرست شرکت آبفا روستایی خوزستان خاطرنشان کرد: خوشبختانه با اقدامات فنی به موقع شرکت آب و فاضلاب روستایی اغلب تاسیسات آبرسانی که در معرض قطعی آب بودند با تمام توان در مدار بهرهبرداری قرار دارند و امیدواریم با یاری خداوند با کمترین تنش شرایط موجود را بگذرانیم.
اعلام حالت فوق العاده در خوزستان
استاندار خوزستان به منظور آمادگی برای مدیریت وقوع سیل احتمالی حالت فوقالعاده اعلام کرد.
به گزارش ایسنا، غلامرضا شریعتی در اطلاعیهای خطاب به کلیه سازمانها، ادارات، شرکتها، موسسات دولتی، نهادهای انقلاب اسلامی، موسسات عمومی غیردولتی، شهرداریها، نیروهای نظامی و انتظامی اعلام کرد: "با توجه به پیشبینی بارشهای قابل توجه در سطح استان خوزستان و حوضههای بالادست استان و هشدار وقوع سیل مورخ ۱۰ فروردین ۹۸ ادارهکل هواشناسی خوزستان و احتمال وقوع سیل، طغیان رودخانهها و مسیلها و آبگرفتگی شهرها و روستاهای استان و به منظور تداوم اقدامات پیشگیرانه و آمادگی مقابله با سیلاب و انجام عملیات ترمیم و تقویت سیلبندها، لایروبی رودخانهها، تخلیه مراکز جمعیتی در صورت لزوم و اسکان در مناطق امن و سایر اقدامات مورد نیاز حالت فوقالعاده در استان از روز شنبه ۱۰ فروردین ۹۸ تا زمان اعلام عادی شدن اوضاع ابلاغ میشود.
مقتضی است ضمن آمادهباش کامل تا زمان اعلام عادی شدن اوضاع کلیه مدیران، معاونین و حداقل یک نفر در هر قسمت به صورت تماموقت و شبانهروزی در محل کار حضور داشته و نسبت به پیگیری موارد مرتبط، انجام امور، پاسخگویی به تماسها به صورت شبانهروزی، اعزام تجهیزات، امکانات و ماشینآلات به محلهای اعلام شده توسط ستاد مدیریت بحران استان و شهرستان، هماهنگی با دستگاهها، حضور در محلهای مورد نیاز و سایر موارد محوله اقدام لازم معمول و گزارش اقدامات انجام شده را به صورت مستمر به ادارهکل مدیریت بحران استان ارسال کنند."
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان نیز از اسکان اضطراری 5 هزار و 285 نفر از شهروندان مناطق در معرض خطر سیلاب خبر داد.
علی خدادادی در گفتوگو با ایسنا با اشاره به امدادرسانی این جمعیت در مناطق سیلابی اظهار کرد: از چهارم فروردینماه تاکنون به 15 هزار و 841 نفر آسیبدیده در روستاها یا برخی مناطق شهرستانهای بهبهان، لالی، گتوند، ایذه، شوشتر، باغملک، هفتکل، آبادان، رامهرمز، اندیمشک، اندیکا، باوی، مسجدسلیمان، دزفول، شوش و اهواز امدادرسانی شده است.
وی افزود: در این مدت روستای چهل کنار و روستای دره نی در بهبهان، روستای علی آباد، روستای پاپی آباد و روستای دوبندار در اندیمشک، روستای بیت غالب، کاظم حیدر، خلف حیدر، یباره، بیت محارب، بیت یدی و زبید دبات در شوش و روستای عیله و دهول در شوشتر تخلیه شدهاند.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر خوزستان گفت: همچنین تاکنون 5 هزار و 285 نفر از مردم شوشتر، باوی، اهواز، دزفول و شوش در اردوگاههایی که جهت اسکان اضطراری برپا شدهاند، اسکان یافتهاند.
تخلیه 1800 متر مکعب بر ثانیه از سد دز برای پذیرش سیلابهای جدید
وزیر نیرو گفت: در هر ثانیه ۱۸۰۰ متر مکعب آب از سد دز تخلیه میشود تا بتوانیم آماده پذیرش سیلابهای جدیدی باشیم که ظرف پنج روز آینده به مخازن سدهای خوزستان سرازیر میشود.
به گزارش ایسنا و به نقل از وزارت نیرو، "رضا اردکانیان" در حاشیه بازدید از سدهای استان در سد دز در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در حال حاضر حدود 2.5 میلیارد متر مکعب آب شیرین پشت سازه تنومند سد دز نگهداری شده است. در هر ثانیه ۱۳۰۰ متر مکعب بر ثانیه به حجم مخزن افزوده میشود و البته همکاران ما با دقت لازم و هماهنگ با مرکز دیسپاچینگ در اهواز، هر ثانیه ۱۸۰۰ متر مکعب آب تخلیه میکنند تا بتوانیم آماده پذیرش سیلابهای جدیدی باشیم که ظرف ۵ روز آینده به مخازن سدهای خوزستان سرازیر میشود.
وی ادامه داد: برآوردها این است که حدود ۳ میلیارد متر مکعب ورودی جدید به مجموعه سدهای استان خواهیم داشت که برای یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون متر مکعب آن امکان نگهداشت در مخازن در حال فراهم شدن است و طبیعتاً یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون متر مکعب هم رهاسازی خواهد شد.
اردکانیان اظهار کرد: بخشی از آب رهاشده سدها سهم تالابها که این روزها اوقات خوب و خوشی را تجربه میکنند، خواهد شد و البته با همکاری مردم عزیز و مراقبتی که خواهند کرد، با پشتیبانی کشاورزان عزیز و اجازهای که برای عبور بخشی از این سیلاب از کانالهای اراضی کشاورزیشان خواهند داد، ما میتوانیم امیدوار باشیم که این نعمت بزرگ الهی حداقل خسارت را بهدنبال خواهد داشت.
وی با اشاره به اینکه دولت هم همانطور که دیروز آقای رئیس جمهور تأکید داشتند از همکاری کشاورزان و روستاییان عزیز در ارتباط با عبور سیلاب از بعضی بخشها در اراضی کشاورزی تشکر میکند، افزود: امیدواری ما این است که با دقت نظری که همه مسئولان، همکاران، سازمانهای مختلف دولتی و غیردولتی و بهویژه همکاران خود ما در سراسر استان خوزستان که در این ایام سال نو بخشهای زیادی از لحظات را توأم با اضطراب و هیجان پشتسر گذاشتند، تمام منفعت و خیر این نعمت الهی را نصیب سرزمینمان بکنیم و البته خساراتی هم که سیل خواهد داشت و طبیعی است به حداقل برسانیم.
تخلیه ۴ روستای حاشیه دز در اهواز
فرماندار اهواز گفت: عملیات امدادرسانی به روستاهای در معرض سیلاب حاشیه رودخانه دز در بخش مرکزی اهواز با بسیج امکانات در حال انجام است.
به گزارش ایسنا، جمال عالمی نیسی شنبه شب در خصوص وضعیت روستاهای در معرض سیلاب بخش مرکزی این شهرستان اظهار کرد: آب رودخانه به برخی از منازل چهار روستای بیت سید یدیم، سید هاشم، سید ظاهر و سید معن در این بخش نفوذ کرده و عملیات امدادرسانی به روستاییان با سرعت در حال انجام است.
وی با بیان اینکه هشدارهای لازم برای تخلیه این روستاها قبل از سیلاب داده شده بود، ادامه داد: مردم و وسایل و احشام روستاها به کمک دستگاهها و اهالی با قطار، کامیون و وانتبارها در حال تخلیه هستند.
فرماندار اهواز گفت: دستگاهها همچنان در حال ترمیم و استحکامسازی سیلبندها هستند تا از ورود آب جلوگیری شود.
انتهای پیام