سعید صمدی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: معادن زغالسنگ ایران در سال ۱۳۹۷ شرایط بسیار سختی را پشت سر گذاشتند، اما در عین حال به لحاظ تولید و صادرات در حوزه زغالسنگ اتفاقاتی خوبی افتاده است. در ۱۱ ماهه امسال در حدود ۴۱۰ هزار تن صادرات زغال سنگ انجام شده است.
دبیر انجمن زغالسنگ ایران یادآور شد که امسال برای اولین بار صادرات این حجم از زغالسنگ انجام شده است. طبق آمارهای اعلام شده توسط گمرک نسبت به سال گذشته، دقیقاً ۱۲۰ درصد صادرات زغالسنگ افزایش یافته است.
وی افزود: در حوزه تولید نیز با توجه به این که میزان تولید در اسفندماه هنوز از سوی منابع اعلام نشده است، آمار دقیقی در دست نیست؛ لذا زمان میبرد تا بتوان آمار دقیق میزان تولید در سال ۱۳۹۷ اعلام شود؛ اما در مجموع واضح است که نسبت به سال قبل کاهش تولید نداشتهایم.
صمدی با تاکید بر این که موضوع اصلی، افزایش قیمت تمام شده زغالسنگ است، گفت: تجهیزات وارداتی نیز تحت تأثیر نرخ ارز تقریباً ۲۰۰ درصد افزایش قیمت داشته است. علاوه بر مشکلات برای واردات تجهیزات، سایر ملزومات و مواد اولیه داخلی از چوب گرفته تا ریل، آرک و سایر مواد مورد استفاده در معادن زغالسنگ به طور متوسط افزایش ۱۰۰ درصدی داشتهاند. این موارد موجب شده که معادن زغالسنگ سال سختی را پشت سر بگذارند.
وی افزود: از سوی دیگر در بازار جهانی قیمت زغالسنگ افزایش پیدا کرده است. در این صورت بسیاری از معادن زغالسنگ ایران را میتوانست اقتصادی کند؛ اما با توجه به این که زغال سنگ ایران را بر اساس قیمت جهانی خریداری نمیکنند، تأثیری برای اوضاع اقتصادی ایران ندارد؛ اگر با توجه به قیمت جهانی خریداری شده بود طبیعتاً شرایط معادن زغالسنگ بسیار بهتر و ایده آلتر از اکنون بود.
دبیر انجمن زغالسنگ ایران با بیان این که در حوزه ایمنی شرایط بسیار بهتری نسبت به سال گذشته ایجاد شده و تحت تأثیر حوادث سال گذشته بسیاری از معادن تجهیزات خود را به روز کرده و کنترلها و نظارتها بیشتر شده است؛ گفت: بنابراین در مجموع سال بهتری پشت سر گذاشته شد، اما به لحاظ اقتصادی حاشیه سود معادن زغالسنگ پایین آمد و شرایط خوبی به لحاظ اقتصادی نبود؛ تا جایی که برخی از معادن در معرض زیان دهی قرار گرفتند.
وی با بیان این که دولت به همه اقلام کالایی از جمله مرغ و گوشت یارانه میدهد اما برای معادن زغالسنگ و… خیر، تصریح کرد: دولت اگر برای فعالیتهای تولید ما کاری نمیکند و یارانه برایش پرداخت نمیکند؛ حداقل با قیمت جهانی از ما خریداری کند که شرایط بهتری ایجاد شود.
صمدی مهمترین برنامه محقق شده در سال ۱۳۹۷ را در بحث قیمتگذاریها اعلام کرده و گفت: برای اولین بار توانستیم یک شفافیت در قیمتگذاری ایجاد کنیم و قیمت زغالسنگ بر مبنای ۲۶ درصدِ شمش فولاد قیمتگذاری شد که به بهبود اوضاع بسیار کمک کرد.
طبق اعلام دبیر انجمن زغالسنگ ایران، برای سال ۱۳۹۸ چندین برنامه پیشبینی شده است. این که با توجه به ثبات در قیمتگذاریها، روی بحث ایمنی و تجهیزات کار کنیم و بهروز رسانی تجهیزات در این حوزه معدنی ایجاد شود. ضمن اینکه باید توجه کرد چنانچه در بحث قیمتها مشکلی وجود نداشته باشد، شرایط بهتری حاصل خواهد شد.
انتهای پیام