اخطار برای ادامه سفر/ نمی توان نقاط امن برای سفر تعیین کرد

پس از اخطارهای پلیس راهور، سازمان هواشناسی و دفتر حمل و نقل وزارت کشور درباره توقف سفرهای نوروزی در دو روز آینده، ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر، هرچند رسما از مردم نخواسته که سفرهای خود را متوقف کنند اما به آن ها توصیه کرد: هشدارهای مرتبط با سیل را جدی بگیرند و پیش از حرکت به مقصد جدید اطلاعات دقیق از وضعیت آب و هوا را دریافت کنند.

به گزارش ایسنا، تاکنون، مرکز اطلاعات و کنترل ترافیک پلیس راهور ناجا با اعلام مسیرهای مسدود شده و یا در خطر رانش زمین، سیل و ریزش کوه، از هموطنان خواسته که به دلیل وضعیت جوی امروز و فردا (۵ و ۶ فروردین) سفر نکنند. سازمان هواشناسی کشور با صدور اخطاریه‌ای از وقوع سیلاب و طغیان رودخانه‌ها در استان‌های خوزستان، ایلام، کرمانشاه، لرستان، کهگیلویه و بویر احمد، چهارمحال و بختیاری، بوشهر، فارس و اصفهان خبر داده و به هموطنان توصیه کرده: ضمن توجه به اخبار و هشدارهای هواشناسی، در صورت ضرورت هنگام سفر موارد ایمنی را رعایت کنند، تجهیزات کامل زمستانی را به همراه داشته باشند و از توقف در حاشیه و بستر رودخانه‌ها و مناطق مستعد سیلاب جدا خودداری کنند. همچنین به سازمان‌ها و ارگان‌های ذیربط توصیه کرد تمهیدات لازم برای کاهش خسارات احتمالی و تأمین امنیت مسافران نوروزی را بیندیشند. مدیرکل دفتر حمل و نقل وزارت کشور نیز از مردم خواسته با توجه به گزارش‌های هواشناسی و محورهای مواصلاتی تا ۴۸ ساعت آینده، سفرهای خود را متوقف کنند.

فریدون محمدی، دبیر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر در گفت وگو با ایسنا به مردم توصیه کرد: اگر در سفر هستند و در مکانی امن اقامت دارند حتماً پیش از بازگشت و یا حرکت به سمت مقصد جدید، اطلاعات دقیق وضعیت آب و هوا را دریافت کنند درغیر اینصورت در همان منطقه بمانند تا جو آرامتر شود. اگر هم در راه هستند مؤکدا توصیه می‌شود در کنار رودخانه‌ها و یا شهرهایی که اخطار وقوع سیل داده شده، توقف نکنند و با رعایت اصول ایمینی و گزارش‌های سازمان هواشناسی مسیر خود را ادامه دهند و یا انتخاب کنند.

او درباره این که با توجه به گزارش‌های هواشناسی و تعیین مناطق پرخطر، چرا نقاط امن برای سفر معرفی نمی‌شود، گفت: رصد سایت‌های هواشناسی نشان می‌دهد کشور در احاطه یک موج مدیترانه ای با انرژی بالا است که تقریباً همه کشور را دربرخواهد گرفت بنابراین درحال حاضر نمی‌توان منطقه امنی را اعلام کرد، چرا که ممکن است شهری امروز شرایط آب و هوایی خوبی داشته باشد اما در روزهای آینده زیر بار این موج برود. بهترین توصیه این است که مردم پیش از حرکت به هر مقصدی به گزارش‌های هواشناسی توجه کنند.

دبیر ستاد هماهنگی خدمات سفر با اشاره به تشکیل جلسه‌های اضطراری ستادهای اجرایی در استان‌ها برای بسیج امکانات همه دستگاه‌ها به ویژه در استان‌هایی که با خطر وقوع سیل مواجه هستند، به این پرسش که مطابق گزارش‌های منتشر شده به نظر می‌رسد دستگاه‌هایی مثل هلال احمر، پلیس راهور و هواشناسی درحال عمل به وظایف خود هستند و این ستادهای اجرایی سفر و یا اداره‌های میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در استان‌ها و یا حتی در مرکز است که کم کاری می‌کند، پاسخ داد: سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و میراث فرهنگی مگر چه امکانات و اختیاراتی دارد، ستاد هماهنگی خدمات سفر که ۲۲ دستگاه عضو آن هستند فقط می‌تواند جلسه بگذارد و بخشنامه صادر کند و یا با یکسری از هتل‌های مرتبط با این سازمان برای اسکان اضطراری مسافران در راه مانده و سیل زده، هماهنگی کند. اما جایی مثل شهرداری‌ها کلی امکانات در اختیار دارند، از مسجد گرفته تا سالن‌های ورزشی و نمایشگاه‌ها. سازمان میراث فرهنگی دستگاه اجرایی نیست که مثل اورژانس در مواقع این چنین بحرانی به میدان بیاید. ستادها معمولاً تعیین خط مشی و استراتژی می‌کنند.

وی افزود: پیرو بخشنامه‌ای که به دنبال وقوع سیل در برخی استان به ستادهای سراسر کشور ابلاغ شد، جلسه‌هایی برای هماهنگی و تجمیع امکانات برگزار شده است. همچنین مکان‌هایی برای اسکان اضطراری تجهیز و آماده شده است. استان‌های لرستان، فارس، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، کرمانشاه، لرستان و ایلام گزارش دادند که پس از اخطار هواشناسی شب گذشته مسافران بدون جا را به این مکان‌ها هدایت کردند.

محمدی گفت: اگر این هماهنگی‌ها و اسکان‌های اضطراری نبود که تا کنون حجم تلفات خیلی بیشتر بود. قطعاً قصوری بوده اما کاری‌های زیادی هم انجام شده است. اگر برخی اقدامات پیشگیرانه نبود که حتماً تعداد جان باختگان سیل شیراز بیشتر می‌شد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۵ فروردین ۱۳۹۸ / ۱۹:۵۸
  • دسته‌بندی: گردشگری و میراث
  • کد خبر: 98010501382
  • خبرنگار : 71021