روستای «تنگ زرد»؛ مازندران جنوب‌

«تنگ زرد» روستایی سرسبز در دامنه کوه های غرب فاریاب و جنوب کلمه، همراه با انبوه نخلستان‌های سرسبز و طبیعت بکر و دیدنی است که این نقطه را به فضایی دل انگیز برای سپری کردن یک روز تعطیل تبدیل کرده، طبیعتی بکر و سرسبز همراه با وجود گیاهان، سبزی ها و میوه های محلی از دیگر زیبایی ها و مواهب این روستای دیدنی است.

به گزارش ایسنا، روستای تنگ زرد از توابع بخش بوشکان شهرستان دشتستان آب و هوایی منحصر به فرد دارد و در چهار فصل سال مناسب برای تفریح و گردشگری است.

به گفته اهالی، روستای تنگ زرد به مازندران جنوب معروف است و در چهار فصل سال گردشگر می پذیرد. چون هوای منطقه تنگ زرد بسیار خوب است، حتی در تابستان! آنچه بیش از همه روستای تنگ زرد را در سطح استان بوشهر معرفی کرده، سرسبز بودن و برخورداری از باغ های نخل و مرکبات است که این موضوع عامل اصلی جذب گردشگران به این روستاست.

یکی از اهالی در مورد وجه تسمیه نام روستا توضیح می دهد که تنگ زرد در یک تنگه قرار گرفته و در آنجا بهمن هایی به رنگ زرد وجود داشته؛ به همین دلیل روستا به نام تنگ زرد معروف شده است. این روستا بیش از ۱۵۰ سال پیش به وجود آمده و در زمان هخامنشی شهر بوده و بالغ بر ۶ هزار نفر جمعیت داشته اما در طی تاریخ ۲ بار نابود شده و از بین رفته و دوباره بازسازی شده است.

"ناصر صیادی"، دهیار سابق این روستا در خصوص داشته ها و وضعیت گردشگری روستای تنگ زرد اظهار کرد: وجود درخت های چند فصل مثل زردآلو٬ گردو و پسته در روستا، درخت های کُنار قدیمی و آب و هوای خیلی خوب از جاذبه های تنگ زرد است. همچنین گونه های خاص جانوری روستای تنگ زرد، تیهو، کبک، کفتار، پلنگ، و انواع خرگوش و راسو هستند، تا جایی که بسیاری معتقدند روستای تنگ زرد زیباترین روستای استان است. هر ساله تعداد زیادی گردشکر از داخل و یا خارج استان از این روستا دیدن می کنند، و حتی در سالهای گذشته از کشورهای عراق و ترکیه هم گردشگر داشته است.

گفتنی است که اقامتگاه های محلی در میان نخیلات سرسبز و بر روی کوه، مشرف به روستاهای اطراف واقع شده اند که مجهز به وسایل سرمایشی-گرمایشی می باشند و امکان تهیه غذای محلی و یا غذای رستوران نیز وجود دارد. این اقامتگاه ها دارای امکانات لازم از جمله روشنایی، سرویس بهداشتی و سوپرمارکت هستند، همچنین راهنمای گردشگری جهت معرفی اماکن تاریخی و گردشگری درون روستا و امکان همنشینی با مردم مهمان نواز روستا وجود دارد.

"مصطفی شهنه پور"، عضو شورای اسلامی این روستا در شرح داشته های آن به ایسنا گفت: سرسبزی این روستا مهمترین ویژگی آن است. همچنین وجود باغات و جاذبه های گردشگری که چشم هر بیننده ای را خیره می کند. وجود یک امامزاده به نام "فقیه الضیاء" که در مجاورت آن درختانی با بیش از ۵۰۰ سال قدمت روییده است، درختان کُنار که تنه های آن بیش از پنج متر قطر دارد.

وی با اشاره به اینکه برای تنگ زرد نام پایتخت طبیعت را انتخاب کرده ایم، ادامه داد: روستا دو بخش دارد که یکی در دامنه کوه و بخش دیگری هم در بین باغات واقع شده است. تنگ زرد دارای پارک کوهستانی و تعدادی خانه های سنتی است که اینها اقامتگاه هایی دارای آب و برق و سایر امکانات هستند که برای مسافران و گردشگران نوروزی آماده شده اند و در خود محیط روستا نیز تعداد ۱۳ واحد آپارتمان برای استفاده ی گردشگران فراهم شده است. همچنین دو خط تلفن ۰۹۱۷۰۰۵۶۲۴۴ و ۰۹۱۷۰۰۵۶۲۴۵ برای گردشگران در نظر گرفته شده که در ایام نوروز پاسخگوی گردشگران بوده و راهنمایی های لازم را انجام دهند.

جاذبه های گردشگری دیگری نیز در این روستا می باشد که بیشتر متاثر از طبیعت زیبا و چشم نواز آن است، همانند رشته کوههای مناسب برای کوهنوردی و پیاده روی در طبیعت سبز و جاذبه های تاریخی همچون قلعه تاریخی دختر که نشان از قدمت بالای این روستا دارد. همچنین زنان این روستا در حوزه صنایع دستی و قالیبافی مهارت دارند. از دیگر ظرفیت‌های گردشگری و تفریحی تنگ زرد نخیلات، درخت‌های کنار قدیمی، اماکن مذهبی، بنای تاریخی قلعه دختر، و امامزاده فقیه ضیاء هستند.

خلاصه اینکه اگر در ایام نوروز به استان بوشهر سفر کردید، دیدن روستای زیبا و منحصر به فرد «تنگ زرد» را از دست ندهید.

گزارش از زهره عرب، خبرنگار ایسنای بوشهر

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۲۹ اسفند ۱۳۹۷ / ۱۵:۵۵
  • دسته‌بندی: بوشهر
  • کد خبر: 97122915359
  • خبرنگار :