به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری رویترز، چین چهارشنبه گذشته در یک کمیته شورای امنیت سازمان ملل متحد با درج نام مسعود اظهر، موسس جیش محمد در لیست سیاه مخالفت کرده بود. هند با اعتراض به این تصمیم خواستار بایکوت محصولات چینی در رسانههای اجتماعی داخلی شد. آمریکا هم تاکید کرد، چنین رویکردی با هدف مشترک با چین برای دستیابی به صلح و ثبات منطقهای مغایرت دارد.
وزارت خارجه چین جمعه در بیانیهای بار دیگر تاکید کرد، هدف از این تعلیق این بود که کمیته مذکور رایزنی و مطالعه بیشتری روی این موضوع انجام دهد. چین ابراز امیدواری کرد اقدامات این کمیته "به کاهش شرایط تنشآلود و حفاظت از ثبات منطقهای" بینجامد. در این بیانیه آمده است: چین مایل به تقویت گفتوگوها با تمامی طرفین از جمله هند است تا این وضعیت به صورت مناسبی مدیریت شود.
ایالات متحده، انگلیس و فرانسه از کمیتههای تحریم القاعده و داعش در شورای امنیت درخواست کرد تا مسعود اظهر را تحریم تسلیحاتی، ممنوعیت مسافرتی و توقیف داراییها کند. چین در سال ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ از اقدام کمیته تحریمها برای تحریم اظهر جلوگیری کرده بود.
حمله ۱۴ فوریه جان در کشمیر هند جان دستکم ۴۰ نیروی هندی را گرفت که مرگبارترین حمله در سالهای گذشته بوده است و موجب تشدید تنشها میان این همسایگان هستهای شد و نبردی میان جنگندههای آنها در اواخر ماه گذشته به راه انداخت.
این امکان وجود دارد که قدرتهای غربی با تدوین قطعنامهای در شورای امنیت، نام مسعود اظهر را وارد لیست سیاه کنند که در آن صورت به ۹ رای موافق، بدون وتوی روسیه، چین، آمریکا، انگلیس یا فرانسه، نیاز است. نام گروه جیش محمد در سال ۲۰۰۱ به عنوان یک گروه ضد هندی مرتبط با القاعده وارد لیست سیاه شورای امنیت شده بود.
انتهای پیام